REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
V. Stakėnas su šeima

Kantri muzikos legenda Virgis Stakėnas visai neseniai atšventė Tėvo dieną. Nepaisant to, kad su žmona Ramute šiemet negalėjo stipriai apkabinti savo dukros Agnės, kuri gyvena už Atlanto, tačiau džiaugėsi, kad ši diena buvo kupina įspūdžių.

14

Kantri muzikos legenda Virgis Stakėnas visai neseniai atšventė Tėvo dieną. Nepaisant to, kad su žmona Ramute šiemet negalėjo stipriai apkabinti savo dukros Agnės, kuri gyvena už Atlanto, tačiau džiaugėsi, kad ši diena buvo kupina įspūdžių.

REKLAMA

Naujienų portalo tv3.lt kalbintas V. Stakėnas pasakojo apie ryšį su dukra, savo tėvą bei ankstukus anūkus.

Kalbėdamas apie tėtį V. Stakėnas džiaugėsi, kad yra laimingas, jog pats dar tokį turi. „Kiekvienas žmogus turi ar turėjo savo tėvą. Kiekvienas žmogus žino, kas yra tėvo sąvoka. Aš savo tėtį dar turiu. Ačiū Dievui. Jam 96 metai eina“, – sakė kantri muzikos legenda..

V. Stakėnas per Tėvo dieną nepraleido progos susitikti su savo tėčiu bei aplankyti Anapilin iškeliavusios mamos kapo.

„Man Tėvo diena buvo padalinta į dvi dalis. Viena dalis – skirta mano tėčiui, o kita diena – skirta man. Visa diena buvo labai netipiška. Nors mano tėtis ir yra labai senas, tačiau aš nuvažiavau pas jį. Aplankėme mamos kapą, o vėliau papietavome. Nusivežiau pas save į namus. Kuomet mes buvome mano namuose, jam skambino per „Skype“ mano duktė. Ji pasveikino senelį su savo vaikais. Gavosi tokia kartų grandinė. Man tas buvo labai svarbu“, – jautriai kalbėjo V. Stakėnas.

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet dainininkui teko su dukra pasimatyti tik per kompiuterio kamerą, todėl jam labai liūdna, kad negalėjo jos apkabinti: „Labai gaila, kad aš negaliu dabar apkabinti savo vaiko ir anūkų. Jie yra toli nuo manęs, bet nesu aš toks vienas. Yra tūkstančiai žmonių, kurie neturi šalia savęs savo vaiko ar anūkų. Jaučiu baltą pavydą, kuomet socialiniuose tinkluose matau, kad kiti žmonės dalijasi nuotraukomis su savo vaikais ar tėvais.“

REKLAMA

Tiesa, pašnekovas ne tik per Tėvo dieną susiskambina su dukra. Šeima turi savo tradiciją – kiekvieną sekmadienį daro vaizdo skambutį. „Kai tėtę parvežiau į jo namus, aš grįžau pas save. Buvau vienas, nes žmona išvažiavo sveikinti savo tėvo. Kuomet likau vienas namuose, pasistačiau planšetinį kompiuterį ir valandą kalbėjau su savo vaiku.

Mes turime tradiciją, kad kiekvieną sekmadienį susiskambiname. Kalbame 17 val. arba 22 val. Jeigu 17 val. – prieš pirtį, nes kiekvieną dieną aš taip sveikatinuosi, o jeigu 22 val. – po pirties. Per Tėvo dieną sulaukiau sveikinimo ne tik nuo dukros, bet ir nuo žento bei anūkų. Visi 3 anūkai surezgė po sakinį lietuvių kalba“, – džiaugėsi V. Stakėnas. 

REKLAMA
REKLAMA

Kantri muzikos legenda jautriai prabilo ir apie šeimą užklupusį sunkų laikotarpį.

„Anūkai nekalba lietuviškai. Šeimoje buvo labai sudėtinga situacija, nes du anūkai yra ankstukai. Jie atėjo į pasaulį stipriai per anksti. Teko daug kovoti, kad šie būtų pasaulyje sveiki ir pavytų savo bendraamžius. Aš tikrai negaliu priekaištauti, kad jie nekalba lietuviškai. Vyresnioji anūkė, kol nebuvo dvynukų, buvo pradėjusi bendrauti lietuviškai. Tačiau vėliau jos tėveliams neužteko energijos jos mokinti lietuviškai. Aš nesmerkiu to. Džiaugiuosi, kad jie neprarado noro bendrauti. Jie atvažiuoja laikas nuo laiko pas mane. Šiemet nepasiseks atvažiuoti, tačiau pernai dukra su anūkais buvo atvažiavus. Visuomet iš Lietuvos išsiveža įspūdžius bei emocijas“, – prisiminimais dalijosi pašnekovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant to, kad dėl didelio atstumo V. Stakėnas su žmona Ramute dažnai nemato savo dukros ir anūkų, tačiau jam laimę kelią sentimentalūs dalykai: „Dukra pasakojo, kad sykį vyresnioji jos dukra klausė:  „Mama, ką čia gamini? Kvapas kaip Lietuvoje“. Matot, jau anūkė turi asociacijų su Lietuva.“

Baigdamas pokalbį apie ryšį su šeima bei Tėvo dieną, šis džiaugėsi, kad sulaukė ir netikėto sveikinimo.

„Per Tėvo dieną sulaukiau dar vieno netikėto sveikinimo. Kuomet vakare džiaugiausi besileidžiančia saule, gavau internete sveikinimą. Vienas muzikantas mane pasveikino ir parašė: „Kadangi tu esi kantri muzikos tėvas, todėl sveikiname su Tėvo diena ir tave“.  

Aš pasveikinau savo tėtę, mane pasveikino mano vaikas su anūkais ir dar gavau pasveikinimą iš muzikanto. Tėtę vadinu, todėl, nes mūsų yra tokia šeimos tradicija.  Mes taip vadiname tėčius. Na, o diena baigėsi taip, kad grįžau namo, pasiėmiau į rankas gitarą ir pagrojau“, – šyptelėjo V. Stakėnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų