REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos krašto apsaugos ministerija pareiškė besitikinti, kad dalis iš Vokietijos išvedamų Jungtinių Valstijų karių liks Europoje.

Lietuvos krašto apsaugos ministerija pareiškė besitikinti, kad dalis iš Vokietijos išvedamų Jungtinių Valstijų karių liks Europoje.

REKLAMA

Tai rašoma ministerijos komentare, atsakant į BNS klausimus apie JAV planus atšaukti tūkstančius Vokietijoje dislokuotų amerikiečių karių.

„Jungtinės Amerikos Valstijos savarankiškai priima sprendimus dėl savo karių skaičiaus ir judėjimo Europoje. Karių judėjimas Europoje vyksta nuolat, todėl Lietuva neturi pagrindo manyti, kad anonsuotas karių skaičiaus Vokietijoje sumažinimas reikštų mažėjantį JAV įsipareigojimą Europos saugumui“, – teigia Krašto apsaugos ministerija.

„Taip pat mes tikimės, kad ne visi iš Vokietijos perkeliami kariai išvyks iš Europos. Jokių dvišalių konsultacijų šiais klausimais su Pentagono atstovais nevyko“, – rašoma ministerijos Visuomenės informavimo skyriaus komentare.

REKLAMA
REKLAMA

Anot ministerijos, „Lietuva ir toliau yra tikra JAV tolimesnių įsipareigojimų Europos saugumui bei tvirto transatlantinio ryšio tąsa“.

„Itin vertiname karinį bendradarbiavimą su Jungtinėmis Amerikos Valstijomis, bendras pratybas, bendrą dalyvavimą operacijose ir misijose, draugystę su Pensilvanijos nacionaline gvardija.  Nuo 2019 metų spalio mėnesio Lietuvoje buvo dislokuotas JAV batalionas su karine technika, ginkluote, kuris išvyko gegužės 29 dieną, labai gerai įvertinęs esamą infrastruktūrą ir Lietuvos suteiktą priimančios šalies paramą“, – teigiama komentare.

JAV dienraštis „The Wall Street Journal“ penktadienį pranešė, kad JAV prezidentas Donaldas Trumpas nurodė Pentagonui Vokietijoje nuolat laikomą kontingentą, šiuo metu turintį 34,5 tūkst. karių, sumažinti 9,5 tūkst. karių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų