REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Koronavirusas nustatytas 2 ugniagesiams

COVID-19 nustatytas dviem ugniagesiams gelbėtojams, pirmadienį pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD).

COVID-19 nustatytas dviem ugniagesiams gelbėtojams, pirmadienį pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD).

REKLAMA

Jo duomenimis, vienas koronaviruso atvejis diagnozuotas Klaipėdos priešgaisrinėje gelbėjimo valdyboje dirbančiam pareigūnui.

Kaip informavo šios valdybos viršininkas Marius Garbenis, birželio 4 dieną blogai pasijutęs gelbėtojas su kolegomis budėjimo metu nebendravo. Jam tą pačią dieną dėl koronaviruso  atliktas testas, o kitą dieną sulaukta atsakymo, kad jis yra teigiamas.  

Testai dėl koronaviruso atlikti ir kitiems tos pačios pamainos ugniagesiams gelbėtojams. Nors jų atsakymai neigiami, bet jie 14 dienų lieka saviizoliacijoje. 

„Šiandien kalbėjausi telefonu su koronavirusu užsikrėtusiu ugniagesiu. Jis gerai jaučiasi, nekarščiuoja, jau pradėjo užuosti kvapus, kol kas nejaučia tik skonio“, – sakė M. Garbenis. 

REKLAMA
REKLAMA

Tarnybos darbas nesutriko, ugniagesiai į gaisrus vyksta įprasta tvarka. Suformuotos pamainos, kurios keis viena kitą budėjimų metu. 

Dar vienas teigiamas koronoviruso atvejis nustatytas Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos skyrininkui.

REKLAMA

„Šeštadienį jam buvo atliktas testas, nes pirmadienį jis turėjo gultis į ligoninę, o sekmadienį gautas teigiamas atsakymas. Jokių simptomų, būdingų šiam virusui, jo teigimu, nejautė“, – teigė Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Dainius Vyšniauskas.  

Anot jo, šiuo metu derinama dėl testų atlikimo visiems Ukmergės ugniagesiams gelbėtojams ir tarnybos darbuotojams.

Pirmadienio duomenimis, Lietuvoje patvirtinta 1720 COVID-19 atvejų, mirė 71 žmogus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų