REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kėdainiškė Simona neslepia nusivylimo ir pykčio dėl Kėdainių ligoninės priėmimo-skubios pagalbos skyriaus darbo. Ji ketvirtadienio vakarą į priėmimo skyrių atvežė savo 49-erių metų mamą, kuriai prasidėjo priepuolis. Simona pasakoja, kad vietoj reikalingos pagalbos sulaukė visiško abejingumo ir priekaištų, jog neleidžia ramiai pavakarieniauti. O Kėdainių ligoninės direktorius sako, kad dėl įvykio pradėtas tyrimas ir kol kas išsamiau nieko komentuoti negali.

Kėdainiškė Simona neslepia nusivylimo ir pykčio dėl Kėdainių ligoninės priėmimo-skubios pagalbos skyriaus darbo. Ji ketvirtadienio vakarą į priėmimo skyrių atvežė savo 49-erių metų mamą, kuriai prasidėjo priepuolis. Simona pasakoja, kad vietoj reikalingos pagalbos sulaukė visiško abejingumo ir priekaištų, jog neleidžia ramiai pavakarieniauti. O Kėdainių ligoninės direktorius sako, kad dėl įvykio pradėtas tyrimas ir kol kas išsamiau nieko komentuoti negali.

REKLAMA

Simona (tikrasis vardas ir pavardė redakcijai žinomi) pasakoja, kad jos mamai buvo išeminis insultas, o vasario mėnesį išoperuotas galvoje buvęs auglys. Ketvirtadienio vakarą moteris pasijuto blogai ir ją ištiko priepuolis.

„Sukilo spaudimas, pradėjo drebėti rankos, vemti ir tiesiog akyse ant rankos pradėjo darytis ryškios spalvos mėlynės. Nieko nelaukus pasakiau mamai: važiuojam į priėmimą“, – prisimena Simona.

REKLAMA
REKLAMA

Netrukus jos atsidūrė Kėdainių ligoninėje, tačiau, kaip sako pati Simona, jokios naudos iš to nebuvo:

„Palydėjau mamą iki durų, nes manęs į vidų neįleido, nuėjau atgal į automobilį jos laukti. Praėjo galbūt mažiau nei 5 minutės, kai pamačiau ateinančią mamą, kurios skruostais riedėjo ašaros. Jos žodžiai buvo tokie: „Man pasakė: „Jums nereikia skubios pagalbos, kreipkitės į šeimos gydytoją“.

REKLAMA

Mama Simonai papasakojo, kaip viskas vyko, ką kalbėjo tuo metu budėjęs gydytojas ir seselės.

„Seselės tik stumdė darbus viena nuo kitos: „Eik tu užregistruok“, „Tai tu eik užregistruok, net pavalgyti nėra kada“. Galiausiai viena iš jų pasakė: „Čia nereikia jūsų registruoti, neskubus atvejis“, – nurodo Simona.

Ji nieko nelaukė ir pati nuėjo į priėmimo skyrių bandydama išsiaiškinti, kodėl jos mamai niekas nesuteikė pagalbos:

„Aš klausiau, kur mums kreiptis pagalbos, sakiau, kad bent apžiūrėtų, paimtų kraują, padarytų tyrimus ar sulašintų lašelinę. Bet seselė tik atsakė, kad kreiptumėmės į šeimos gydytoją, nes čia juk ne pirmas kartas, kai jai taip užeina“.

REKLAMA
REKLAMA

Į priėmimo skyrių grįžo antrą kartą

Simona pasakoja, kad nusprendė į tolimesnes diskusijas nesileisti ir pasakė, kad pagalbos ieškos Kaune. Tačiau nuvažiavus maždaug kilometrą nuo priėmimo skyriaus, mamai pasidarė dar blogiau:

„Ją vėl pradėjo pykinti, daužytis širdis, drebėti rankos. Tikriausiai įtakos tam turėjo ir susijaudinimas, ašaros. Atgal negrįžom. Buvom netoli tetos namų, paskambinau jai ir pasakiau, kad į savo namus iškviestų greitąją pagalbą, nes mamai blogai. Ji tada vėl pradėjo vemti...“.

Kėdainiškė pasakoja, kad į tetos namus atvažiavo greitoji pagalba, o įėjusi paramedikė apžiūrėjo mamą, suleido vaistų ir iškart pasakė, kad ją reikia vežti į priėmimo skyrių. Nors ten grįžti Simona nenorėjo, ji matė mamos būklę ir suprato, kad tai būtina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nuvažiavus atgal, atėjo gydytojas, tik nežinau, ar galiu jį taip vadinti. Atsistojęs tarpduryje, pamatė greitosios pagalbos automobilyje gulinčią mamą ir sakė: „Ai, čia vėl ta pati...“. Aš paklausiau, ką reiškia, ta pati, tačiau niekas manęs neišgirdo arba nenorėjo išgirsti.

Tada vėl atėjo ta seselė kažką kramsnodama ir su tuščiu indeliu rankoje, kuri sakė, kad net pavakarieniauti neduodame. Aš atsakiau, kad rinktųsi tokį darbą, kuriame galėtų bet kokiu laiku valgyti, nes čia ji dirba su žmonėmis, kuriems bet kokiu metu gali prireikti pagalbos. Ji pasakė, kad „ir mums juk reikia pavalgyti, o dabar tik ligoniai ir ligoniai, apie mus niekas negalvoja. Matot, čia parašyta, kad ir mums yra laikas valgymui“, – pasakoja Simona ir neslepia, kad dėl tokios situacijos ir žodžių prarado žadą.

REKLAMA

Galiausiai Simonos mamai buvo sulašinta lašelinė, paimtas kraujas tyrimams. Tačiau nemalonios replikos nesibaigė:

„Kol mama laukė kraujo tyrimo atsakymo, prie jos priėjo išalkusi seselė ir paklausė: „Tai nevažiavot į Kauną? Juk sakėt, važiuosit“. Viršūnė! Dar sugeba ironizuoti“.

Parašė skundą

Kėdainiškė sako, kad su tokia situacija susidūrė pirmą kartą. Nors šis priepuolis jos mamai jau trečiasis, anksčiau panašaus medikų elgesio nebuvo.

„Tai buvo trečias kartas, kai kvietėmės pagalbą. Mums sakė, kad tie priepuoliai kartosis, todėl reikia kreiptis pagalbos, reikia važiuoti į priėmimo skyrių arba kviestis greitąją pagalbą.

REKLAMA

Prieš tai tikrai nieko nebuvo. Buvo atvažiavę medikai į namus, suleido ir vaistus, ir spaudimą pamatavo, viską kruopščiai apžiūrėjo. Antrą kartą važiavom į priimamąjį, tai irgi jokių nusiskundimų, ji ten net porą valandų išbuvo, apžiūrėjo, sulašino lašelinę ir tikrai niekas jokių nusiskundimų, kad noriu valgyt, ar dar kažką, neturėjo“, – dalijasi Simona.

Ji neslepia, kad viduje jautė didžiulį pyktį, tačiau į konfliktus leistis neketino:

„Pyktis tai nežmoniškas virė, bet aš jo neparodžiau, nepuoliau šaukti, tiesiog pasakiau, kad važiuojam mes į Kauną ir viskas, apsisukau ir nuėjau. Net ir antrą kartą nuvažiavus, tikrai nepuoliau šūkauti, bet viduj tai buvo tragedija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Konflikto nebuvo, tiesiog ramiai pasiūliau, kad galbūt jums reikėtų kitą darbą dirbti, kur galėtumėt pavalgyti sau ramiai. Tikrai, kad ten draskytis ar kelt balsą, tai tikrai nieko panašaus nebuvo“.

Simona sako, kad dėl šio įvykio jau parašė skundą į Kėdainių ligoninės administraciją ir Valstybinę akreditavimo sveikatos priežiūros veiklos tarnybą. Taip pat moteris paminėjo ir tai, kad seselė ir budintis gydytojas nedėvėjo jokių apsaugos priemonių.

Ligoninė pradėjo tyrimą

Naujienų portalui tv3.lt susisiekus su Kėdainių ligoninės direktoriumi Stasiu Skauminu, jis patvirtino, kad skundas dėl šio įvykio buvo gautas ir dabar vyksta tyrimas.

REKLAMA

„Mes reaguojam į bet kokius nusiskundimus, todėl vyksta tyrimas, yra sudaryta komisija, kuri tiria šį atvejį. Aš komentuoti dar negaliu, kol tyrimas nesibaigė, nes galbūt dar kažkokių aplinkybių nežinau“, – teigė S. Skauminas.

Paklaustas, kokios aplinkybės jam yra žinomos, ligoninės direktorius to komentuoti nepanoro:

„Nenorėčiau, kol dar nebaigtas tyrimas, ko nors komentuoti. Jeigu tai bus kažkokie iš mūsų pusės nusižengimai, be abejo, bus reaguojama. Šiokią tokią informaciją turiu, bet ji negalutinė, kai turėsiu galutinę, tada galėsiu ir komentuoti“.

S. Skauminas pakomentavo ir teiginius, kad ligoninės darbuotojai galimai nenaudojo apsaugos priemonių. Jis nurodė, kad priemonių yra pakankamai ir jos dėvimos:

„Man keistas šis pasakymas, nes apsaugos priemonės pas mus griežtai naudojamos pagal ministro patvirtinus lygius, tų priemonių mes turim – nėra taip, kad neturėtumėm. Visi skyriai, visi darbuotojai aprūpinti, šiaip turėtų būti naudojamos. Konkretus žmogus galbūt ėmė ir nusiėmė šitą priemonę, šito negaliu atsakyti“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų