REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos kriminalinė policija pirmadienį pranešė išaiškinusi šešėline prekyba akcizinėmis prekėmis įtariamą grupuotę.

Lietuvos kriminalinė policija pirmadienį pranešė išaiškinusi šešėline prekyba akcizinėmis prekėmis įtariamą grupuotę.

REKLAMA

Pas įtariamuosius rasta pusė milijono eurų grynųjų pinigų, apribotos jų teisės į 1,2 mln. eurų vertės nekilnojamąjį turtą, pranešė policija.

Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai su Pagėgių pasienio rinktinės pareigūnų pagalba skelbia identifikavę bendrininkų grupę, neteisėtai besipelniusią iš akcizinių prekių, kurios į vidaus rinką, kaip manoma, pateko kontrabandos būdu, realizavimo, t. y. aktyvios prekybos jomis vidaus rinkoje.

Kratos metu surasti suklastoti dokumentai, sulaikyti penki asmenys, iš kurių trys buvo suimti, dviem paskirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

Vienas iš įtariamųjų pasiūlė kyšį pareigūnui, dėl ko jo atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas ir dėl kyšio davimo valstybės tarnautojui. 

REKLAMA
REKLAMA

Dar du asmenys apklausti kaip specialieji liudytojai.

Kai kurie sulaikyti asmenys yra žinomi policijai, anksčiau bausti už analogiškas veikas. Pasak policijos, tikėtina, kad įtariamųjų ratas gali plėstis.

REKLAMA

Neviešo tyrimo metu Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai surinko pakankamai duomenų, įrodančių, jog vienas iš grupės organizatorių, Kauno apskrityje subūręs bendrininkų grupę, iš tam tikrų asmenų įgijo, gabeno ir per gerai organizuotą tinklą realizavo daugiau nei 100 tūkst. cigarečių pakelių ir alkoholinių gėrimų.

Pasak policijos, turtą, įgytą nusikalstamu būdu realizavus akcizais apmokestinamas prekes, įtariamieji neretai registravo kitų asmenų vardu, maskavo tokio turto įgijimo šaltinius, atliko su juo tam tikrus legalizavimo veiksmus.

REKLAMA
REKLAMA

Atlikdami ikiteisminį tyrimą pareigūnai per kelias dienas vykusias kratas Kauno apskrityje patikrino 12 įtariamųjų gyvenamųjų vietų, patalpų, kuriose buvo sandėliuojamos ir realizuojamos galimai kontrabandos būdu įvežtos cigaretės bei kitos akcizais apmokestinamos prekės.

Kratų metu surasta apie 21 tūkst. nelegaliai laikomų Baltarusijos bei Rusijos gamintojų cigarečių pakelių, taip pat daugiau nei 200 litrų neaiškios kilmės nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio skiedinių, supilstytų žymių alkoholio gamintojų tarose.

Pasak policijos, bus tiriama, ar ši produkcija nėra suklastota. Nusikalstamos veiklos organizatoriaus namuose, pagalbinėse patalpose, įvairiose slėptuvėse rasti, galimai, iš nusikalstamos veiklos gauti pinigai – kruopščiai paslėpti apie 430 tūkst. eurų. ir daugiau nei 82 tūkst. Didžiosios Britanijos svarų sterlingų: bendra paimtų pinigų vertė viršija pusę milijonų eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Įtariamieji, vykdydami nusikalstamą veiklą, buvo labai atsargūs – išmanė policijos tyrimo veiklos metodus, konspiravosi, todėl kratos metu buvo surastos kontražvalgybos priemonės“, – skelbiama policijos pranešime.

Siekiant atlyginti žalą valstybei, galimam išplėstinio turto konfiskavimui užtikrinti įtariamiesiems apribota jų nuosavybės teisė į kratų metu paimtas penkias transporto priemones ir nekilnojamąjį turtą, kurio bendra vertė yra didesnė nei 1,2 mln. eurų.

„Įtariamieji turės pasiaiškinti dėl rastų per kratas pinigų, nekilnojamojo ir kito turto kilmės“, – teigia policija.

Dėl šių veikų atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis, nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimo, neteisėto praturtėjimo ir papirkimo, ikiteisminiam tyrimui vadovauja ir jį organizuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų