REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Laisvės partijos nariai ir rėmėjai sureitingavo sąrašą rinkimams, jį ves partijos vadovė Aušrinė Armonaitė.

Laisvės partijos nariai ir rėmėjai sureitingavo sąrašą rinkimams, jį ves partijos vadovė Aušrinė Armonaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Rinkimų sąraše gausu švietimo, žmogaus teisių ekspertų, nevyriausybininkų ir visuomenininkų bei savo verslą sukūrusių žmonių. Jie kiekvienas veikdami savo srityse puikiai žino, ko pirmiausiai turėtume imtis, kad Lietuvoje užaugtų savarankiška, kūrybinga, laisva ir atsakinga nauja karta“, – partijos pranešime cituojama jos lyderė A. Armonaitė. 

REKLAMA

Pirmajame kandidatų sąrašo dešimtuke išreitinguoti žmogaus teisių aktyvistas Tomas Vytautas Raskevičius, priklausomybės ligų ekspertė Morgana Danielė, Vilniaus vicemeras Vytautas Mitalas, neįgaliųjų teisių gynėja Monika Ošmianskienė, teisininkė Evelina Dobrovolska, partijos Vilniaus miesto skyriaus lyderis Kasparas Adomaitis.

Aštuntoje sąrašo vietoje atsidūrė kadenciją baigęs Vilniaus universiteto rektorius Artūras Žukauskas, devintą ir dešimtą vietas užima lygiai balsų surinkę IT specialistas bei ekologas Nerijus Vitkauskas ir investicijų pritraukimo specialistas Karolis Žemaitis. 

REKLAMA
REKLAMA

Laisvės partijos rinkimų sąrašo reitingavimas buvo atviras, t. y. reitinguoti galėjo ne tik partijos nariai, bet ir užsiregistravę partijos šalininkai. Kiekvienas iš jų balus galėjo skirti 10-čiai kandidatų iš 81 esančio sąraše.  Išreitinguotas partijos sąrašas bus tvirtinamas šį šeštadienį vyksiančio elektroninio partijos suvažiavimo metu.

Pagal partijos valdybos sprendimą, partijos vadovė A. Armonaitė taip pat turės teisę koreguoti sąrašą jau po įvykusio reitingavimo –  keisti 3 pozicijas kiekviename sąrašo dešimtuke pakeldama reitinguotus sąrašo asmenis arba įtraukdama nereitinguotus asmenis. Planuojama, kad galutinis sąrašas bus pristatytas visuomenei vasaros viduryje.

Praėjusių metų birželį liberalios krypties Laisvės partiją įsteigė Seimo narė A. Armonaitė ir Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius su bendražygiais. Visuomenės apklausų duomenimis, Laisvės partijai savo balsą žada apie 3 proc. apklaustųjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų