REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš Hamburgo į Klaipėdą gegužės 29-ąją atvykusi Jūratė jaučiasi taip, lyg būtų ištraukusi nelaimingą bilietą. Atplaukusią keltu moterį nuvežė dviems savaitėms izoliuotis į viešbutį.

Iš Hamburgo į Klaipėdą gegužės 29-ąją atvykusi Jūratė jaučiasi taip, lyg būtų ištraukusi nelaimingą bilietą. Atplaukusią keltu moterį nuvežė dviems savaitėms izoliuotis į viešbutį.

REKLAMA

Nors po kelių dienų tvarka buvo pakeista ir atvykusiems iš užsienio izoliacija nebeprivaloma, Jūratės neišleidžia iki pat šiol.

„Kur tik nesikreipiau - tarsi į sieną. Aiškina, kad man naujoji tvarka negalioja, nes atvykau iki tol, kol ji pasikeitė. Niekam nesvarbu ir tai, kad atlikus koronaviruso testą, paaiškėjo, kad aš nesu užsikrėtusi.

Negaliu susitaikyti su tuo, kad vienai pačiai uždarytai kambaryje dar reikės sėdėti iki pat birželio 12-osios.

Pasakysiu liaudiškai - stogas jau tikrai važiuoja. Net į lauką niekas neišleidžia pasivaikščioti", - telefonu guodėsi moteris.

REKLAMA
REKLAMA

42-iejų Jūratė Vokietijoje gyvena nuo 1996-ųjų. Į Klaipėdą ji atvyko tik susitvarkyti paveldėjimo dokumentų.

„Prieš 3 mėnesius mirė mano mama. Net negalėjau dalyvauti jos laidotuvėse. Kadangi iki birželio pabaigos turiu susitvarkyti testamento popierius, pasiėmiau atostogas ir atvykau į Klaipėdą.

REKLAMA

Iš anksto žinojau, kad gali tekti izoliuotis, bet, kadangi karantinas švelnėja, slapčia vyliausi, kad išvengsiu to nemalonaus proceso. Deja", - apgailestavo moteris.

Pasak jos pirmosios dienos dar buvo pakenčiamos. Tarp keturių sienų bandė prasimanyti įvairiausios veiklos - sportavo, skaitė, žiūrėjo televizorių, bet ketvirtąją dieną pajuto visišką apatiją ir nieko nebenori.

„Man net kartais kyla įvairių minčių, kad manęs ir kitų čia izoliuotų žmonių nepaleidžia dėl to, kad viešbutis neprarastų pinigų, kuriuos jam moka Savivaldybė. Bet tai tik mano pasvarstymai", - kalbėjo Jūratė.

REKLAMA
REKLAMA

Birželio 3-iąją buvo jos gimtadienis. Deja, jį teko sutikti vienai viešbučio kambaryje.

„Sutikite, kad situacija skamba absurdiškai. Tie, kurie į Lietuvą atvyko birželio 1-ąją gali ramiai vaikštinėti gatvėmis, o keliomis dienomis anksčiau atvykę žmonės privalo net dvi savaites izoliuotis.

Tokie absurdai man primena gyvenimą Sovietų Sąjungoje, bet tik ne nepriklausomoje Lietuvoje", - piktinosi moteris.

Pasak Jūratės, maisto viešbutyje izoliuotiems žmonėms duoda nemokamai, bet gėrimus turi nusipirkti pati.

„Sėdžiu kaip kalėjime", - atsiduso Jūratė ir vylėsi, kad bent kitą savaitę ją išleis į lauką pasivaikščioti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų