REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Latvijoje komandos jau pradėjo žaisti draugiškas rungtynes, kuriose „Riga“ 2:0 įveikė „RFS“ ekipą, tačiau didžiausia šių rungtynių „žvaigžde“ tapo teisėjas Andris Treimanis.

Latvijoje komandos jau pradėjo žaisti draugiškas rungtynes, kuriose „Riga“ 2:0 įveikė „RFS“ ekipą, tačiau didžiausia šių rungtynių „žvaigžde“ tapo teisėjas Andris Treimanis.

REKLAMA

Po rungtynių internete pasirodė transliacijos stopkadras, kuriame teisėjas prieš „RFS“ žaidėją Cedricą Kouadio yra iškėlęs raudoną kortelę, o kita ranka jam rodo vidurinį pirštą.

Internautai greitai pradėjo kritikuoti A.Treimanį už tokius gestus – ypač fone, kai pasaulyje vyksta diskusijos dėl JAV pareigūnų veiksmų, kurių metu žuvo juodaodis.

35-ų A.Treimanis yra FIFA teisėjas, pretenduojantis darbuotis 2022-ųjų pasaulio čempionate. Šį sezoną jis jau darbavosi Čempionų lygos atrankos turnyro rungtynėse ir teisėjavo keturiose Europos lygos rungtynėse. Todėl jis pats nusprendė paaiškinti visą situaciją.

„Po rungtynių sulaukiau daug skambučių ir prašymų viską paaiškinti. Noriu, kad visi suprastų situaciją, – rašė A.Treimanis. – Šioje situacijoje žaidėjas parodė vidurį pirštą savo varžovui. Pagal taisykles už tai jis turi būti šalinamas iš aikštės. Žaidėjas, pamatęs raudoną kortelę, nesuprato, už ką buvo nubaustas. Man teko parodyti gestą, kad jis suprastų, už ką buvo nubaustas. Tiesiog parodžiau jam, kaip prasižengė. Nereikia traukti iš konteksto vienos detalės – stebėkite visą epizodą“.

REKLAMA
REKLAMA

View this post on Instagram

Futbola klubs RFS vēlas atvainoties sava un kluba spēlētāja vārdā, kad spēles emociju sakāpinājumā tika nodemonstrēts nepiedienīgs žests pretinieka spēlētājam, par kuru spēles tiesnesis piesprieda pamatotu sarkano kartīti. Ļoti vēlamies atvainoties spēles tiesnesim A. Treimanim, kuram šobrīd absolūti nepamatoti un nepelnīti jāsaņem negācijas par to, ka uz spēlētāja jautājumu un uzstājību pēc paskaidrojuma par soda piešķiršanas iemeslu - uzskatāmi norādīja spēlētājam žestu, tādējādi parādot, ka tas ir ticis pamanīts un attiecīgi arī ir soda iemesls dēļ, kura sportists tiek noraidīts. Lūdzam nespekulēt un neturpināt izplatīt tendenciozi aizvainojošus fotoattēlus un video sižetus ar nepilnīgu šis epizodes attainojumu, kas absolūti neraksturo konkrēto situāciju kopumā, kā arī nepelnīti kaitē ļoti cienījamā augsta mēroga profesionāla tiesneša Andra Treimaņa tēlam!

A post shared by Futbola klubs RFS (@fk_rfs) on

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų