REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vieno baro Omahoje savininkas nušovė juodaodį protesto akcijos dalyvį, kuris jį puolė. Prokuroras nusprendė, kad kaltinimai nebus pateikti įžvelgęs būtinosios ginties epizodą.

Vieno baro Omahoje savininkas nušovė juodaodį protesto akcijos dalyvį, kuris jį puolė. Prokuroras nusprendė, kad kaltinimai nebus pateikti įžvelgęs būtinosios ginties epizodą.

REKLAMA

Praėjusį savaitgalį Omahoje (Nebraskos valstija, JAV) vykusių protestų metu kilo konfliktas tarp juodaodžių protesto akcijos dalyvių ir vieno baro savininkų. 22-ejų Jamesas Scurlockas žuvo grumtynių su „The Hive“ ir „Gatsby“ barų savininku, 38-erių Jacobu Gardneriu, metu. 

Peržiūrėję vaizdo įrašus ir apklausę liudininkus vietos teisėsaugininkai nusprendė, kad J. Gardneris teisėtai panaudojo ginklą savigynos tikslais. 

„Buvo (pasiektas) konsensusas, kad šaulio veiksmai buvo teisėti, – CBS News cituojamas vietos prokuroras Donas Kleine’as. – Nebuvo daug nesutarimų dėl to, kas ten įvyko“.

REKLAMA
REKLAMA

Prokurorų teigimu, incidentas įvyko po pokalbio, kuriame dalyvavo J. Gardnerio tėvas, kuris pastūmėjo kelis protestuotojus prašydamas palikti juos baro patalpas.

REKLAMA

Vaizdo įraše matyti, kad J. Gardneris panaudojo ginklą po to, kai du žmonės puolė jį gatvėje. Iš pradžių jis iššovė į orą du šūvius, kurie į nieką nepataikė.

Po to, kai J. Scurlockas užšoko ant nugaros, J. Gardneris daug kartų šūktelėjo „nulipk nuo manęs“, prieš mirtinai iššaunant J. Scurlockui vieną kartą į raktikaulį, pasakojo D. Kleine'as. J. Scurlockas buvo nugabentas į vietinę ligoninę, kur nuo sužeidimų mirė.

Prokuroras akcentavo, kad konflikto metu nebuvo jokių užuominų dėl J. Scurlocko rasės, todėl kaltinimai, kad jis įvyko rasiniu pagrindu yra nepagrįsti. 

REKLAMA
REKLAMA

Nebraskos senatorius Justinas Wayne’as, kalbėdamas Scurlockų šeimos vardu, pasipiktino teismo sprendimu. Jo teigimu, Nebraskos valstijos įstatymai neleidžia panaudoti mirtiną ginklą ginant savo nuosavybę. Todėl, jo manymu, tokia gynybos forma nėra leistina, jeigu asmuo galėjo tiesiog atsitraukti. 

„Nuoširdžiai manau, kad jeigu pono Gardnerio tėvas būtų laikęs rankas prie savęs, nieko išvis nebūtų nutikę“, – įsitikinęs J. Scurlocko tėvas, Jamesas Scurlockas II, paraginęs tuo pačiu „savo žmones būti kartu su juo sunkią akimirką, tačiau daryti tai taikiai“. 

Žuvęs J. Scurlockas neseniai susilaukė pirmagimės dukters. 

Tuo metu J. Gardneris jau sulaukė blogų naujienų iš patalpas jam nuomojusių asmenų: buvo nutraukta nuomos sutartis. Naujienų portalo „Omaha World Herald“ teigimu, „The Hive ir „The Gatsby“ nebeliks toje vietoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pastato savininkų teigimu, J. Gardneris pažeidė nuomos sutartį: „jis vėlavo mokėti įmokas ir buvo kitų priežasčių“. Kokios tos „kitos priežastys“, žurnalistams jie taip ir neatskleidė.

JAV tebesitęsiantys protestai išsiplėtė jau į 140 miestų, 21 valstijoje neramumams suvaldyti pasitelkta kariuomenė. Dėl George’o Floydo mirties kilę protestai virsta masine betvarke, chaotišku parduotuvių plėšimu bei deginimu ir net ginkluotu pareigūnų puolimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų