REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
18
Evelina Anusauskaitė-Young užfiksavo protestą (nuotr. Instagram)

JAV ir toliau tęsiasi neramumai, išprovokuoti vieno policijos areštuoto juodaodžio mirties. Už Atlanto gyvenantys lietuviai tikina, kad aplink juos vyrauja visiškas chaosas ir nežinomybė.

18

JAV ir toliau tęsiasi neramumai, išprovokuoti vieno policijos areštuoto juodaodžio mirties. Už Atlanto gyvenantys lietuviai tikina, kad aplink juos vyrauja visiškas chaosas ir nežinomybė.

REKLAMA

Pasisakyti, ką apie tai galvoja, nusprendė ir dainininkė Evelina Anusauskaitė-Young, kuri kartu su vyru gyvena Los Andžele.

“1. Didžioji dalis protestų vyksta ramiai ir taikiai. Žiniasklaida dalinasi (savaime suprantama) labiausiai „intriguojančiais“ momentais, kurie neatspindi visos bendros padėties. Kadangi aš (ir daugybė mano draugų) čia gyvenu, ir gyvenu Los Andželo miesto vidury, matau, kad nutiko daug nesąmonių, bet taikos yra begalę kartų daugiau. 

2. Žmonės, kurie vagia, plėšia, laužo, degina, naikina – nekovoja už jokias teises. Tai yra tiesiog visuomenės kirminai, kurie pelnosi, strateguoja politines kryptis arba yra psichai, neturintys nieko bendro su protestu ir jo tikslu. Jų niekas čia nepalaiko. Jie nėra protestantai. Jie prisidengia šiuo terminu, kad galėtų manipuliuoti jūsų nuomone ir jei tai yra tai, ką labiausiai pastebite, tai jų rezultatai yra sėkmingi.

REKLAMA
REKLAMA

3. Tai, kas vyksta – kova už juodaodžių teises – yra be galo svarbi ir reikalinga. Nevelkite visų likusių žmonių ir rasių teisių. Tai nereiškia, kad vienas ar kitas yra mažiau ar daugiau svarbus. Tai reiškia, kad dabar konkrečiai pokyčių siekiama šioje srityje. Gaisrininkų, kurie važiuoja gelbėti degančio namo. neklausinėkite, „o kaip visi likę rajono namai?“. Dabar dega „šis“ namas, jį ir „gesinam“.

REKLAMA

4. Viena iš pagrindinių problemų, dėl ko yra kovoja, yra ta, kad konkrečiai policija, neteisingai nužudžiusi tamsiaodžius, lieka ne tik nenuteista, bet net neareštuota.

5. Nelikite pasyvūs. Jei galite, pasidalinkite bent vienu sakiniu, kad nepritariate rasizmui. Tai jau yra daug! Jei galite, pasidalinkite daugiau, pasirašykite peticijas ir kitais būdais prisidėkite. Jūs širdyje žinote, kad nesate rasistas, bet kažkas aplink jus yra toks. Leiskite jiems žinoti jūsų pažiūras. Galbūt jie pakeis savąsias.

6. Jei esate rasistas / rasistė, prašau, atsekite mane.

7. Negalvokite, kad jei esate toli, tai jūsų neliečia. Jūs esate šio pasaulio dalis ir dabar kartu turime galimybę jį padaryti geresniu. Tai nėra naivu. Naivu yra apsimesti neutraliu, kad patogiau nugyventume šiandien, paliekant nežinomybę rytojui", – socialiniame tinkle „Instagram“ rašė E. Anusauskaite-Young.

REKLAMA
REKLAMA

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad prieš savaitę užsienio žiniasklaidą sukrėtė šiurpus įvykis, kai 4 policijos pareigūnai Mineapolyje uždusino juodaodį vyrą. 

Šiurpus įvykis buvo nufilmuotas ir sulaukė didelio atgarsio, tuo viešoje erdvėje ėmė dalintis ir daugybė žinomų veidų. 

Vaizdo įraše juodaodis vyras matomas prispaustas pareigūno, kuris šį laikė tvirtai prispaudęs ant žemės su keliu. Žmogus, vardu George’as Floydas, kuris kuris sulaikytas, bandė pasakyti, kad negali kvėpuoti, tačiau pareigūnai į tai nekreipė dėmesio. Netrukus po to jis mirė. Vyro kankinimas truko net 5 minutes. 

G. Floydas mirė, kai buvo areštuotas įtariant, jog mėgino parduotuvėje atsiskaityti netikru banknotu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paviešinus sukrečiantį šio įvykio vaizdo įrašą Mineapolyje ir šalimais esančiame Sent Polo mieste kelias pastarąsias naktis vykusios didelės riaušės, taip pat persimetusios į kitus JAV miestus.

Malšinti neramumų buvo pasiųstos vietos ir valstijos policijos pajėgos, o penktadienį prie jų prisidėjo Minesotos nacionalinės gvardijos kariai.

Atleistam iš darbo Mineapolio policininkui, kuris laikė keliu prispaudęs antrankiais surakinto afroamerikiečio kaklą, pareikšti kaltinimai trečiojo laipsnio žmogžudyste, pranešė prokurorai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų