REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per karantiną Lietuvoje dalis žmonių neteko darbo, nes ne visiems verslams pavyko išsaugoti darbuotojus.

Per karantiną Lietuvoje dalis žmonių neteko darbo, nes ne visiems verslams pavyko išsaugoti darbuotojus.

REKLAMA

Apie tai, kiek per karantiną Lietuvoje padaugėjo bedarbių, pokalbis su Sodros direktore Julita Varanauskiene.

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad šią savaitę finansų ministras Vilius Šapoka sakė, kad teigiami ženklai matyti darbo rinkoje, kur situacija pamažu stabilizuojasi.

„Nuo balandžio pabaigos pastebimas registruoto nedarbo lygio augimo tempo lėtėjimas. Per paskutines keturias savaites nuo balandžio 27 d. iki gegužės 24 d. įregistruota 12,3 tūkst. laisvų darbo vietų, t. y. 60 proc. daugiau nei prieš tai buvusias keturias savaites. Taip pat daugėja ir darbo pasiūlymų“, – kalbėjo V. Šapoka.

Taip pat ministerija pastebi, kad gerėja ekonomikos dalyvių ir gyventojų lūkesčiai dėl savo ir šalies ekonominės padėties.

REKLAMA
REKLAMA

„Verslo ir vartotojų lūkesčiai gerėja. Bendras ekonomikos dalyvių – gamintojų, vartotojų ir investuotojų – pasitikėjimas Lietuvos ekonomika gegužę, palyginti su balandžiu nežymiai, bet pagerėjo 2 proc. punktais. Pramonės pasitikėjimo rodiklis padidėjo 7 proc. punktais. 

Gyventojų nuotaikos gerėja. Nors vartotojų lūkesčių indeksas vis dar buvo blogesnis nei prieš metus, gyventojai buvo optimistiškesni dėl savo finansinės ateities perspektyvų“, – sakė V. Šapoka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų