REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Graikija penktadienį paskelbė, kad nuo birželio 15 dienos įsileis į šalį turistus iš 29 šalių, įskaitant Lietuvą.

Graikija penktadienį paskelbė, kad nuo birželio 15 dienos įsileis į šalį turistus iš 29 šalių, įskaitant Lietuvą.

REKLAMA

Šiuo žingsniu šalies vyriausybė siekia sumažinti koronaviruso pandemijos daromą žalą Graikijos ekonomikai.

Graikijos turizmo ministerija paskelbė, kad keliautojams bus leidžiama atvykti tiesioginiais skrydžiais į Atėnus ir Salonikus.

Liepos 1 dieną šalių, iš kurių leidžiami skrydžiai, sąrašas bus išplėstas, nurodė ministerija.

„Mūsų tikslas – priimti kiekvieną turistą, įveikusį savo baimę ir turintį galimybę nuvykti į mūsų šalį“, – televizijos „Antenna“ eteryje kalbėjo turizmo ministras Haris Teoharis.

Į penktadienį paskelbtą sąrašą įtrauktos šios valstybės: Albanija, Australija, Austrija, Šiaurės Makedonija, Bulgarija, Vokietija, Danija, Šveicarija, Estija, Japonija, Izraelis, Kinija, Kroatija, Kipras, Latvija, Libanas, Naujoji Zelandija, Lietuva, Malta, Juodkalnija, Norvegija, Pietų Korėja, Vengrija, Rumunija, Serbija, Slovakija, Slovėnija, Čekija ir Suomija.

REKLAMA
REKLAMA

Iš šių šalių atvyksiantiems svečiams gali būti atsitiktine tvarka atliekami tyrimai dėl koronaviruso, informavo ministerija.

Graikija paskelbė visuotinį karantiną vos prasidėjus koronaviruso protrūkiui; manoma, kad toks žingsnis padėjo šaliai suvaldyti epidemiją. Graikijoje lig šiol patvirtinti kiek daugiau nei 2 900 užsikrėtimo ir 175 mirties atvejai. Kol kas nebuvo pranešta apie jokius COVID-19 atvejus daugumoje Graikijos salų, pritraukiančių daug turistų.

REKLAMA

Tarp priimtų saugos priemonių yra viešbučių ir kurortų lankytojų skaičių apribojimai. Kiekviena apgyvendinimo įstaigą turės atskirą gydytoją ir nuolat konsultuosis su Sveikatos apsaugos ministerija, tobulinančia gydymo skyrius regionų ligoninėse, įskaitant veikiančias salose.

„Atsiveriame, bet tuo pat metu atidžiai stebime padėtį. Griežtos sveikatos apsaugos taisyklės saugos tiek darbuotojus, tiek turistus“, – prieš paskelbiant šalių sąrašą pareiškė H. Theoharis.

Turizmas ir su juo susijusios pramonės šakos sudaro apie 20 proc. Graikijos ekonomikos, o vyriausybė iš visų jėgų stengiasi užtikrinti, kad šių metų turizmo sezonas nebūtų prarastas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų