REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mažeikių rajone nušautas 40 metų pareigūnas Saulius Žymantas buvo puikus medžiotojas, žvejys ir kinologas. Su šunimi Grantu įvairiose kinologų varžybose jis užimdavo prizines vietas. Po darbo policijoje valandų, aktyviai dalyvavo medžioklėje ir žvejyboje. Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos, Mažeikių skyriaus pirmininkas Tadas Janušauskas tv3.lt teigė, kad puikiai pažinojo nušautą pareigūną S. Žymantą ir labai užjaučia artimuosius dėl mirties. Be tėvo liko du vaikai, o sūnus dar visai mažas.

Mažeikių rajone nušautas 40 metų pareigūnas Saulius Žymantas buvo puikus medžiotojas, žvejys ir kinologas. Su šunimi Grantu įvairiose kinologų varžybose jis užimdavo prizines vietas. Po darbo policijoje valandų, aktyviai dalyvavo medžioklėje ir žvejyboje. Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos, Mažeikių skyriaus pirmininkas Tadas Janušauskas tv3.lt teigė, kad puikiai pažinojo nušautą pareigūną S. Žymantą ir labai užjaučia artimuosius dėl mirties. Be tėvo liko du vaikai, o sūnus dar visai mažas.

REKLAMA

Bendrasis pagalbos centras penktadienį pranešė, kad Mažeikių r., Birbiliškės k., Savarinos g., užsiliepsnojo namas. Buvo pranešama ir apie apsiginklavusį žmogų. Pasirodo, kad įtariamasis sužalojo du policijos pareigūnus, vienas jų, S. Žymantas, mirė. 

Pasak Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos pirmininko T. Janušausko, kai penktadienio popietę visi pradėjo kalbėti apie nušautą pareigūną, net nesusimąstė, kad tai galėtų būti jis, o sužinojus pasidarė labai liūdna.

REKLAMA
REKLAMA

„Keista mirtis, dar vakar su juo susirašinėjau žinute. Aš jį asmeniškai labai gerai pažinojau. Jis buvo šaunuolis vyras. Labai gaila, kad taip įvyko ir visiškai netikėtai.

REKLAMA

Tiek medžiotojų bendruomenė, tiek mes visi esame susikrimtę. Tokia beprasmė mirtis. Jis buvo aktyvus medžiotojas, žvejys, visur dalyvaudavo. Aš jį daugiau pažinojau kaip medžiotoją, nei kaip policininką.

Bet visi jį žinojo kaip policininką, žinojo apie jo dresuotus šunis. Jis buvo ir puikus kinologas. Laikė medžioklinį šunį ir turėjo tarnybinį Belgų aviganį.

Kaip tik dar antradienį buvo atvažiavęs pas mane žvejo bilietą įsigyti išnuomotiems telkiniams mūsų rajone žvejoti. Labai gaila“, – kalbėjo T. Janušauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Mažeikių rajono savivaldybė taip pat kalbėjo apie penktadienį nušautą Mažeikių rajono policijos komisariato pareigūną S. Žymantą.

„Tai yra Mažeikių rajono policijos komisariato pareigūnas. Antras pareigūnas yra sužeistas. Seniai buvo toks atvejis, kada reikia pradėti saugotis žmogui žmogaus. Nuoširdi užuojauta. Jei reikės palaikymo – mes tikrai susivienysime ir visą reikalingą pagalbą suteiksime. Prašau tarybos narių atsistoti ir žuvusį pareigūną pagerbti tylos minute. Gaila, kad posėdį reikia baigti tokia nata“, – kalbėjo Mažeikių rajono savivaldybės meras Vidmantas Macevičius.

„Sauliui buvo 40 metų. Jį gerai pažinojau. Jis buvo aukštas, tvirtas vyras, labai geras draugas, medžiotojas, linksmuolis. Jis buvo labai labai geras žmogus. Gaila, užuojauta šeimai, draugams ir visam kolektyvui“, – netvardydama ašarų kalbėjo Mažeikių rajono vicemerė Lina Rimkienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Policijoje dirbo 19 metų: buvo vienas geriausių Lietuvos kinologų

Policijos atstovai taip pat išreiškė gilią užuojautą dėl beveik 19 metų policijoje tarnavusio S. Žymanto netekties, pasak jų, tai buvo vienas geriausių šalies kinologų, ne kartą užėmęs prizines vietas įvairiose policijos kinologų varžybose, o mirusio pareigūno šeima neteko mylinčio vyro ir tėvo.

Skelbta, kad 2017 m. varžybose iš viso rungėsi 17 pareigūnų, kinologai, su savo augintiniais varžėsi transporto, patalpų, keleivinio traukinio, objektų apieškos bei paklusnumo rungtyse.

Varžyboms pasibaigus, geriausiais 2017 metų kinologų varžybose pripažinta kinologė Vita Mockutė, specialistė iš Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės kinologų grupės, su savo keturkoje porininke Boni (Troja), antrą vietą užėmė Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Mažeikių rajono policijos komisariato veiklos skyriaus tyrėjas Saulius Žymantas su tarnybiniu šunimi Grantu.

REKLAMA

Policija ieško bėglio

Ieškomas galimai ginkluotas įtariamasis: Stasys Brasas, gimęs 1968 m., anksčiau neteistas, iki šiol policijai nežinomas.

Policijos departamento atstovai patvirtino, kad šaudynės Mažeikių rajone pareikalavo policijos pareigūno gyvybės.

„Patiksliname, kad įvykio vietoje buvo nušautas Telšių apskr. VPK Mažeikių r. policijos komisariato pareigūnas (40 metų). Kita pareigūnė sužalota į koją, jos gyvybei pavojus negresia. Ji šiuo metu yra operuojama. Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla visos policijos bendruomenės vardu reiškia nuoširdžią užuojautą žuvusio pareigūno artimiesiems“, – teigiama policijos departamento pranešime.Mažeikių rajono socialinio tinklo „Facebook" grupėse žmonės dalijasi žinutėmis, kad rajone yra uždarytų išvažiavimų, mašinas tikrina pareigūnai.

REKLAMA

Policijos atstovai teigė, kad yra įvestas planas „Sulaikymas“. Šio plano esmė yra tam tikrose vietose išdėstyti policijos ekipažus. Taip pat yra užtveriami visi numatomi pabėgimo keliai. Šis planas gali būti vykdomas konkretaus regiono arba visos šalies mastu. Planas „Sulaikymas" efektyvus trumpą laiką, kol turima informacijos, kad ieškomas asmuo yra konkrečioje teritorijoje.

Pranešta apie smurtą ir gaisrą

Prieš tai buvo pranešta, kad tarnybos metu sunkiai sužaloti Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Mažeikių rajono policijos komisariato pareigūnai.

Tikrindami gautą informaciją apie Mažeikių r., Viekšnių sen., Birbiliškės kaime smurtaujantį vyrą į jo namus atvykusius patrulius įtariamasis pasitiko šūviais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įtariamasis (gimęs 1968 m.) galimai pasišalino į šalia esantį mišką, jis gali būti ginkluotas, todėl raginame gyventojus pamačius šį asmenį, nesiartinti prie jo ir kuo skubiau informuoti policiją.

Dėl šio išpuolio buvo įvestas specialus planas, į įvykio vietą išsiųstos gausios Telšių, Klaipėdos ir Šiaulių apskr. pareigūnų pajėgos, policijos antiteroristinių operacijų rinktinės ARAS pareigūnai.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Laura Valauskienė sakė, kad degantis medinis namas šiuo metu yra gesinamas trijų autocisternų. Ji patvirtino, jog įvykio vietoje ugniagesiai susidūrė su grasinusiu žmogumi.

Telšių apskrities policijos atstovė Greta Frajerytė sakė, kad pareigūnai tebedirba įvykio vietoje ir detalesnės informacijos apie įvykį kol kas neturi. Pranešimas Bendrajame pagalbos centre gautas 10.28 val., įvykio vietoje dirba policija, ugniagesiai, greitoji medicinos pagalba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų