REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip ir daugelis kitų vaisių, kuriuos perkame maisto prekių parduotuvėje ar ūkininko turguje, laikui bėgant bananai subręsta po to, kai jie būna paveikiami dujomis, vadinamomis etilenu. Kornelio universiteto tyrinėtojų teigimu, atsižvelgiant į tai, kaip bananai laikomi, jie gali lėtai prinokti per savaitę, arba jie gali prinokti per 24 valandas.

Kaip ir daugelis kitų vaisių, kuriuos perkame maisto prekių parduotuvėje ar ūkininko turguje, laikui bėgant bananai subręsta po to, kai jie būna paveikiami dujomis, vadinamomis etilenu. Kornelio universiteto tyrinėtojų teigimu, atsižvelgiant į tai, kaip bananai laikomi, jie gali lėtai prinokti per savaitę, arba jie gali prinokti per 24 valandas.

REKLAMA

Jei jūsų bananai yra visiškai prinokę ir norite juos išlaikyti ilgiau, bananų kekes išskaidykite ir nelaikykite jų krūvoje. Tokiu būdu išvengsite parudavimo, o visi bananai bus vienodai prinokę.

Kaip nokinti ir suminkštinti bananus:

Yra du būdai, kaip greitai bananus paversti nepriekaištingai minkštais ir saldžiais. Tinklapis  „Good Housekeeping“ nurodo du galimus būdus.

1. Naudokite rudą popierinį maišelį. Etileno dujų pritraukimas maišelyje verčia vaisius greičiau bręsti. Jei dabar turite žalių bananų ir norite prinokinti juos iki rytojaus, patariama įmesti obuolį kartu. „Obuoliai kartu su bananais gamina papildomas etileno dujas, kurios padeda greičiau bręsti“. Geltonos spalvos dėmėti bananai puikiai tinka užkandžiauti, o minkšti rudi bananai puikiai papildo bet kuriuos mėgstamus kepinių receptus.

2. Įmeskite juos į orkaitę. Kai kurie virtuvės šefai naudoja karštas krosneles, kad ištrauktų cukrų iš žaliųjų bananų. „Reddit“ vartotojai aprašo, kaip bananų kepimas orkaitėje žemesnėje temperatūroje (neaukštesnėje nei 115 laipsnių Celcijaus) 20 minučių gali juos suminkštinti, taip pat karamelizuoti cukrų jų viduje. Tačiau rezultatas nebus toks pats, kaip nokinant juos natūraliu būdu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų