REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Kiekviename prekybos centre galima įsigyti jau paruoštų tyrelių ir košelių kūdikiams, tačiau gamindami jas namuose būsite tikri dėl jų sudėtinių dalių, mitybinę vertę išsaugančio paruošimo būdo ir gerokai sutaupysite. 

Kiekviename prekybos centre galima įsigyti jau paruoštų tyrelių ir košelių kūdikiams, tačiau gamindami jas namuose būsite tikri dėl jų sudėtinių dalių, mitybinę vertę išsaugančio paruošimo būdo ir gerokai sutaupysite. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvoje kūdikių primaitinimą įprasta pradėti nuo šakninių daržovių, pavyzdžiui, morkų, bulvių, pastarnokų tyrelių, tačiau kartais pirmiesiems maisto ragavimams verdamos ir papildomai pertrinamos skystos košės iš ryžių, avižų, grikių. 

REKLAMA

Produktų pirmosioms tyrelėms pasirinkimas yra nulemtas kultūros ir įpročių, tačiau itin svarbu kūdikio mitybai rinktis kuo kokybiškesnius bei šviežesnius ingredientus. Paruošti tyrelę iš pasirinktų produktų labai paprasta - tereikia juos išvirti vandenyje arba garuose (taip pat kepti orkaitėje arba troškinti) ir sutrinti. 

Trinant tyrelę ar košelę labai svarbu atsižvelgti į kūdikio amžių – tik pradėjus primaitinimą kūdikio maistas turėtų būti sutrintas iki vienalytės konsistencijos, skystokas, o vaikui augant reikėtų jam siūlyti vis tirštesnės konsistencijos maistą, trinant palikti vis stambesnių gabaliukų. 

Išsamiai apie maisto kūdikiams gaminimą skaitykite „Tėvų darželio“ straipsnyje: „Naminės kūdikių tyrelės ir košelės“, o receptų ieškokite rinkinyje „Naminių kūdikių tyrelių ir košelių receptai nuo 6-7 mėn.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų