REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Spalvų psichologija – tai tyrimai apie tai, kaip mūsų mėgstamos spalvos veikia mūsų asmenybes ir elgesio ypatybes. Taigi, tai – rimtas dalykas. Žinoma, spalvų psichologiją taip pat galima pavadinti pseudomokslu, bet tai vis tiek rimta.

Spalvų psichologija – tai tyrimai apie tai, kaip mūsų mėgstamos spalvos veikia mūsų asmenybes ir elgesio ypatybes. Taigi, tai – rimtas dalykas. Žinoma, spalvų psichologiją taip pat galima pavadinti pseudomokslu, bet tai vis tiek rimta.

REKLAMA

Tai nebūtinai reiškia, kad jus ar bet kurį kitą žmogų visiškai apibrėžia mėgstama spalva, bet gali būti, kad perskaitę aprašymus pagalvosite: „Neįtikėtina! Tai – tikrai apie mane!“. Toks ir yra spalvų psichologijos tikslas.

Jei jūsų mėgstamiausia spalva yra mėlyna...

Esate: Ramus, atsipalaidavęs žmogus, kuriam stabilumą išlaikyti pavyksta geriau nei kitiems.

Mėlyna yra vandenynų spalva, dažnai siejama su ramybe, todėl ją mėgstantys žmonės dažnai nusiraminimą randa ten, kur kitiems to padaryti nepavyktų. Mėlynos spalvos drabužius dėvėti mėgstantys žmonės yra tokie, su kuriais lengva sutarti, jie patikimi ir visų mėgstami.

Jei jūsų mėgstamiausia spalva yra raudona...

Esate: Ryškus, seksualiai aktyvus ir neišdildomą įspūdį palikti norintis žmogus.

Tyrimai rodo, kad abi lytys didesnį potraukį jaučia raudonai, o ne kokia kita spalva apsirengusiam žmogui. Nors mokslininkai tiksliai nežino, kodėl, bet manoma, kad tai susiję su skruostų nuraudimu, kuris asocijuojamas su gyvulišku seksualiniu potraukiu. Žmonės, kurių mėgstamiausia spalva yra raudona, paprastai žino šios spalvos poveikį, yra ekstravertai ir pakankamai pasitiki savimi, kad nebijotų tuo naudotis.

REKLAMA
REKLAMA

Jei jūsų mėgstamiausia spalva yra žalia...

Esate: Linkę didelę svarbą priskirti pinigams ir saugumui.

Nors galima būtų pagalvoti, kad žalią spalvą mėgstantys labai myli gamtą, spalvų psichologija teigia, kad jie labiau nori būti užtikrinti – tiek finansiniuose, tiek asmeniniuose dalykuose. Šiems žmonėms labai svarbu, ką apie juos galvoja kiti, ir jie labai trokšta pasisekimo, turtų ir būti svarbiu asmeniu socialiniuose ratuose.

REKLAMA

Jei jūsų mėgstamiausia spalva yra rožinė...

Esate: Truputį naivus, globą mėgstantis ir jautrus žmogus.

Rožinę spalvą žmonės mėgsta todėl, kad ji leidžia pabėgti nuo tikrovės ir nuo suaugusiųjų gyvenimo. Jie kiek vaikiški bendraudami su kitais ir labai norėtų susitvarkyti su raudona spalva, rožinės vyresniąja seserimi, kai pagaliau suaugs, tačiau nepastebi, kad iš tiesų jau kurį laiką yra suaugę. 

Jei jūsų mėgstamiausia spalva yra oranžinė...

Esate: Draugiški, lengvai bendraujantys ir greičiausiai baigę aktorystę.

Oranžinę spalvą dievinantys žmonės nori būti dėmesio centre, jie yra linkę ekstravaganciją ir dažnai neturi per daug labai rimtų minčių. Tačiau jie yra draugiški, o žmonės tai mėgsta – kol nepasireiškia ekstravagancijos perdozavimo poveikis, po kurio žmonės pradeda nuo jų sprukti.

REKLAMA
REKLAMA

Jei jūsų mėgstamiausia spalva yra violetinė...

Esate: Truputį keistoki, bet labai originalūs.

Tie žmonės, kuriuos traukia violetinė spalva, yra truputį hipiški, linkę į utopinius idealus ir nepraktiški. Jie labiau mėgsta mistiką, o ne tikrovę, ir mieliau į pasaulį žiūri pro violetinius akinius, todėl kitiems juos suprasti gali būti sunku.

Jei jūsų mėgstamiausia spalva yra pilka...

Esate: Nelinkę į įsipareigojimus.

Gyvenate kažkur tarp balto ir juodo, nes pilka yra spalva, negalinti įsipareigoti, todėl tas pats galioja ją mėgstantiems žmonėms. Iš spalvų psichologijos perspektyvos pilka yra spalva be emocijų, nuobodi, atsiribojusi ir neapsisprendusi. Tie, kurie sakosi mėgstantys pilką spalvą nėra linkę ko nors labai mėgti ar labai nemėgti. Daugelis dalykų jiems ne per labiausiai rūpi ir jiems trūksta aistros, kuri ateina pamėgus kurią nors iš „tikrų“ spalvų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jei jūsų mėgstamiausia spalva yra juoda...

Esate: Iš dalies paniurę ir iš dalies rafinuoti žmonės.

Kaip Angelina Jolie, tie, kurie juodą vadina savo mėgstamiausia spalva, dažnai būna sudėtingi realistai, kuriems labai reikia kontrolės. Jų realistiškas požiūris į pasaulį neleidžia išbujoti jų paniurimui ir pesimizmui, o jų paprastas nusistatymas, kad viskas yra baugu ir tamsu, sukuria jiems labai rafinuoto žmogaus įspūdį.

Jei jūsų mėgstamiausia spalva yra balta...

Esate: Tyras žmogus. Ar bent jau manote, kad toks esate.

Balta spalva reiškia nekaltumą, skaistumą ir yra mėgstamiausia F. Scotto Fitzgeraldo personažo Daisy Buchanan spalva, o ji norėjo sukurti įspūdį, kuris neatspindėjo realybės. Tie, kurie mėgsta baltą spalvą, nori kitus, o ir save pačius, įtikinti savo tyrumu, kuris greičiausiai jiems nėra būdingas. Šie žmonės taip pat labai smulkmeniškai žiūri į savo išvaizdą, skirtingai nei daugelis kitų, kuriems niekaip nepavyktų neišsitepti baltų drabužių.

REKLAMA

Jei jūsų mėgstamiausia spalva yra ruda...

Esate: Paprastas ir patogumą mėgstantis žmogus.

Tie, kurie mėgsta rudą spalvą, nejaučia jokio poreikio ekstravagancijai. Jiems pasaulis patinka toks, koks yra, ir jie visai nelaukia pokyčių keliamų komplikacijų. Tai – patikimi, kuklūs, tiesmukiški žmonės, kurie visai nelinkę į spontaniškus sprendimus.

Jei jūsų mėgstamiausia spalva yra geltona...

Esate: Laimingas idealistas, kuris dažnai nepelnytai nuvertinamas.

Geltoną labiau už kitas spalvas mėgstantys žmonės turi išskirtinę asmenybę. Jiems būdingas toks aukštas optimizmo lygis, kokio daugelis vyresnių nei 10 metų amžiaus žmonių tiesiog neturi. Dėl šio optimizmo ir kartu su juo einančio idealizmo šie žmonės kartais gali pasirodyti kuoktelėję ar keisti, bet tik todėl, kad visi kiti paniurėliai jiems pavydi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų