REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl natūralaus senėjimo proceso raukšlių atsiranda visiems, ypač tose kūno vietose, kurios yra labiau veikiamos tiesioginių saulės spindulių – ant kaklo, rankų, veido ir plaštakų.

Dėl natūralaus senėjimo proceso raukšlių atsiranda visiems, ypač tose kūno vietose, kurios yra labiau veikiamos tiesioginių saulės spindulių – ant kaklo, rankų, veido ir plaštakų.

REKLAMA

Daugelio žmonių oda susiraukšlėja tarp 40 ir 50 metų, nes oda praranda drėgmę ir storumą. Raukšlių formavimąsi taip pat nulemia genetika. Tačiau svarbiausias faktorius visgi yra saulė, ypač tiems žmonėms, kurių oda šviesi. Raukšles taip pat gali sukelti rūkymas ir prastai subalansuota mityba.

Nereceptiniai odos kremai su iš vitamino A gaunamais retinoidais, antioksidantais ir baltymais, vadinamais kolagenais, gali sumažinti smulkias raukšles ir net išlyginti odos struktūrą bei spalvą. Todėl prieš ieškodami medikų pagalbos, galite išbandyti ir namines priemones, kurių nemaža dalis, remiantis moksliniais įrodymais, raukšles mažina, rašoma healthline.com.

Alijošius

Alijošius turi daugybę gydomųjų savybių. 2008 metais atliktas tyrimas parodė, kad kasdien geriant alijošiaus pagrindo maisto papildus raukšlių sumažėja vos per 90 dienų. Kito tyrimo metu mokslininkai atrado, kad alijošiaus želės tepimas ant odos sumažina raukšles, odai suteikia kolagenų ir ją drėkina.

REKLAMA
REKLAMA

Bananų kaukė

Bananuose yra natūralių aliejų ir vitaminų, kurie padeda odos sveikatai. Ekspertai rekomenduoja ant odos tepti bananų pastą: ketvirtį banano sutrinkite, kol gausite tolygią masę, ant odos užtepkite ploną sluoksnį tokios masės ir palikite 15–20 minučių, o tada nuskalaukite šiltu vandeniu.

REKLAMA

Supermaistas

Daugelį sveikatai naudingų maistinių medžiagų turintys produktai kartais vadinami „supermaistu“. Nemaža jų dalis taip pat padeda užkirsti kelią raukšlėms ir teikia įvairialypę naudą sveikatai.

Vyresnių olandų vyrų ir moterų mitybą analizavę mokslininkai pastebėjo, kad sveikai besimaitinę vyrai turėjo mažiau raukšlių. Tas pats tyrimas parodė, kad daugiau vaisių valgančios moterys taip pat turi mažiau raukšlių, lyginant su tomis, kurios valgo mėsą ir greitą maistą.

Raukšlių formavimąsi gali sustabdyti įvairūs supermaisto produktai, pavyzdžiui:

artišokai; avokadai; čijos sėklos; cinamonas; kiaušinių baltymai; imbieras; miso pasta; avižos; lašiša; sardinės; saldžiosios bulvės (batatai); pomidorai; graikiški riešutai.

REKLAMA
REKLAMA

Alyvuogių aliejus

Tyrimai rodo, kad alyvuogių aliejaus vartojimas apsaugo odą nuo raukšlių. Alyvuogių aliejus ir jo derivatai – stiebai ir lapai – turi sudėtinių junginių, kurie padidina kolageno kiekį odoje. 2001 metų tyrime žmonės, kurie vartojo daug alyvuogių aliejaus, buvo mažiau linkę į raukšlių formavimąsi, lyginant su tais, kurie vartojo daugiau mėsos, pieno produktų ir sviesto. Tyrėjai taip pat pastebėjo, kad panašų apsauginį poveikį nuo raukšlių turi kai kurios daržovės – brokoliai ir pomidorai, o taip pupelės bei lęšiai.

Visas šis maistas įeina į sveiką mitybą, todėl daugeliui žmonių jį vartoti yra saugu. Tačiau būkite atsargūs ir skaitykite etiketes, ypač jei esate kam nors alergiški.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų