REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV prezidentas Donaldas Trumpas ketvirtadienį pasisakė apie pasiektą „liūdną ribą“, kai mirčių nuo naujojo koronaviruso skaičius šalyje pasiekė 100 tūkstančių.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas ketvirtadienį pasisakė apie pasiektą „liūdną ribą“, kai mirčių nuo naujojo koronaviruso skaičius šalyje pasiekė 100 tūkstančių.

REKLAMA

Prezidentas sulaukė kritikos dėl pernelyg ilgai trukusios tylos ir negebėjimo vykdyti savo pareigos: suteikti paguodos nukentėjusiems nuo viruso ir jų artimiesiems.

„Ką tik pasiekėme labai liūdną ribą: koronaviruso pandemija JAV nusinešė jau 100 tūkst. gyvybių“, – socialiniame tinkle „Twitter“ rašė D. Trumpas, praėjus beveik 16 val. po to, kai Johnso Hopkinso (Džono Hopkinso) universitetas savo tinklalapyje paskelbė minėtą aukų skaičių.

„Visoms mirusiųjų šeimoms ir draugams noriu išreikšti nuoširdžią užuojautą ir meilę viskam, ką tie nuostabūs žmonės reiškė ir kam atstovavo. Tebūna Dievas su jumis!“ – rašė prezidentas.

REKLAMA
REKLAMA

Iki šiol Jungtinėse Valstijose nustatyta 1,7 mln. koronavirusinės infekcijos COVID-19, o pacientų mirčių skaičius šalyje kol kas yra didžiausias visame pasaulyje. Kritikai kaltino prezidentą dėl neadekvataus atsako į pandemiją dar pačioje jos pradžioje.

REKLAMA

D. Trumpas ne kartą sakė, kad kiekviena COVID-19 nusinešta gyvybė yra tragedija.

Tačiau prezidentas buvo peikiamas, nes, regis, buvo labiau susirūpinęs kaip gelbėti šalį nuo didžiulio smūgio ekonomikai, nei paguosti dešimtis tūkstančių amerikiečių šeimų, sukrėstų dėl mylimų žmonių netekties.

D. Trumpas taip pat buvo kritikuojamas dėl ne kartą pernelyg optimistiškai prognozuoto galutinio mirčių nuo koronaviruso skaičiaus. Tokius jo pasisakymus kaskart nustelbdavo nepaliaujamai didėjantys aukų skaičiai.

Kol daugybė Amerikos politikų, tarp jų ir tikėtinas Demokratų partijos kandidatas į prezidentus Joe Bidenas, trečiadienį reiškė užuojautą ir sielvartą dėl pasiektos tragiškos ribos, D. Trumpas be perstojo tviteryje dalinosi žinutėmis apie kitas problemas. 

REKLAMA
REKLAMA

Socialiniuose tinkluose nuo trečiadienio vakaro iki ketvirtadienio ryto JAV prezidentas paskelbė daugiau nei 40 žinučių įvairiomis, su COVID-19 aukomis nesusijusiomis temomis, kol tviteryje galiausiai paminėjo 100 tūkst. nuo viruso mirusių žmonių ribą.

Demokratai negailestingai kritikavo prezidentą dėl, anot jų, rodomo abejingumo šią itin svarbią akimirką.

„Dieną, kai JAV aukų skaičius nuo COVID-19 pandemijos pasiekė 100 tūkstančių, D. Trumpas dalinosi žinute, kurioje vadino save „geriausiu prezidentu šalies istorijoje“. Jo tuštybė kelia šleikštulį,“ – tviteryje skelbė Kongreso narys Donas Beyeris.

Buvęs JAV viceprezidentas J. Bidenas, veikiausiai stosiantis į kovą su D. Trumpu per lapkritį vyksiančius prezidento rinkimus, netrukus po pasiektos mirčių ribos paskelbimo kreipėsi į nukentėjusiuosius vaizdo žinute.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų istorijoje būna tokių liūdnų, širdį draskančių akimirkų, kurios amžinai įsitvirtina mūsų visų širdyse kaip bendras visos tautos sielvartas. Šiandien išgyvename vieną iš tų akimirkų“, – trečiadienį sakė J. Bidenas.

„Raskite paguodos sau, žinodami, kad mes visi kartu gedime kartu su jumis“, – pridūrė jis.

Nuo pandemijos pradžios – 40 mln. atleistų darbuotojų

Jungtinėse Valstijose praėjusią savaitę dėl nedarbo išmokų kreipėsi dar 2,12 mln. žmonių, taigi bendras atleidimų skaičius nuo koronaviruso pandemijos pradžios perkopė 40 mln. – tokių skaičių nebuvo fiksuojama nuo Didžiosios depresijos laikų, pažymėjo Darbo departamentas.

REKLAMA

Visgi naujausi duomenys parodė, kad atleidimų tempai mažėja, nes JAV ekonomika pamažu pradeda atsiverti.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų