REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Iškepti šiuos blynelius yra lengva, nors tai ir atima šiek tiek laiko. Jie kaskart pavyksta, nenaudojant nei svarstyklių, nei matavimo indo su padalomis, tereikia miltus, avižinius dribsnius ir pieną matuoti tuo pačiu puoduku. Kiek įtarkuoti obuolių, spręskite patys, čia pateikiu tik apytikslį kiekį, nes pati niekada irgi obuolių nesveriu. Jei įtarkuosite daugiau obuolių, išeis plonesni, labiau obuoliniai blyneliai“, – sako recepto autorė.

„Iškepti šiuos blynelius yra lengva, nors tai ir atima šiek tiek laiko. Jie kaskart pavyksta, nenaudojant nei svarstyklių, nei matavimo indo su padalomis, tereikia miltus, avižinius dribsnius ir pieną matuoti tuo pačiu puoduku. Kiek įtarkuoti obuolių, spręskite patys, čia pateikiu tik apytikslį kiekį, nes pati niekada irgi obuolių nesveriu. Jei įtarkuosite daugiau obuolių, išeis plonesni, labiau obuoliniai blyneliai“, – sako recepto autorė.

REKLAMA

Blynams reikės: 1 puodelio greitai paruošiamų nesmulkintų avižų dribsnių; 1 puodelio pieno; 2 valgomųjų šaukštų cukraus; 3 nedidelių arba 2 vidutinio dydžio obuolių; 2 kiaušinių; 1 puodelio miltų; 1/4 arbatinio šaukštelio druskos; Aliejaus kepimui.

Avižinius dribsnius sumaišykite su cukrumi, užpilkite karštu pienu, uždenkite ir palikite keletui minučių brinkti. Nuplaukite ir sutarkuokite per burokinę tarką obuolius. Į avižinių dribsnių masę įmaišykite tarkuotus obuolius, kiaušinių trynius ir druską. Įmaišykite miltus, kol neliks sausų grūdelių.

REKLAMA
REKLAMA

Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą. Didelę keptuvę užkaiskite ant vidutinio karščio ir įpilkite du valgomuosius šaukštus aliejaus. Kai keptuvė gerai įkais, nedideliu samteliu pilkite į keptuvę tešlą. Kai blynelių apačia ims ruduoti, o aplink kraštelius iškils pūslelių, apverskite blynelius mentele. Iš abiejų pusių iškepusius blynelius sudėkite į lėkštę ir nedelsdami patiekite.

Šaltinis: tinklaraštis Mukatanas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų