REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Mama parodė, kaip pakeitė savo sūnaus kambarį (nuotr. facebook.com)

Mama savo kūdikio kambarį transformavo neišleisdama nė cento. Ji nemokamai gautais dažais sukūrė stebuklingą miško panoramą ant sienos ir pridėjo dirbtinių lapų bei kitų aksesuarų.

6

Mama savo kūdikio kambarį transformavo neišleisdama nė cento. Ji nemokamai gautais dažais sukūrė stebuklingą miško panoramą ant sienos ir pridėjo dirbtinių lapų bei kitų aksesuarų.

REKLAMA

Kūrybinga mama transformavo savo sūnaus kambarį neišleisdama nė cento – Emma Richards visas reikiamas priemones rado feisbuke.

Dažų mėginių buteliukų ir dirbtinių lapų ji gavo nemokamai ir juos panaudojo savo sūnaus Arthur kambarį paversdama miško rojumi. 39–erių metų moteris iš Didžiosios Britanijos labai patenkinta galutiniu rezultatu. Jos devynių mėnesių amžiaus sūneliui taip pat patinka spalvinga atmosfera, o šis projektas karantino metu darbo davė visai šeimai.

Emma atskleidė, kaip jai pavyko jį įgyvendinti, duodama interviu „LatestDeals.co.uk.“. Ji sakė: „Kai gimė mūsų sūnus Arthur, nusprendėme jo kambarį įrengti miško pasakos tema. Idėjų ieškojau besižvalgydama internete ir pintereste, ir ant popieriaus nusipiešiau apytikslį modelį, nuspręsdama, kokių gyvūnų reikėtų kambaryje.

REKLAMA
REKLAMA

Kai jau buvau patenkinta modeliu, visą kambarį nudažiau šviesia kremine spalva, po dažais palikdama baltos spalvos sienas. Iš pradžių maždaug susiplanavau, kur ant sienos ką dėsime, braižiau pieštuku ir per daug neprisirišau prie plano, nes norėjau pasižiūrėti, kokio dydžio gyvūnai ir medžių šakos atrodys geriau.

REKLAMA

Projektą įgyvendinau atskiromis dalimis. Pradėjau nuo vieno kampo ir judėjau į priekį po truputį, daugiausiai dėmesio iš pradžių skirdama gyvūnams. Įsigijau dažų ir piešiau gyvūnus taip, kad viskas nebūtų pernelyg griežta, kitaip paveikslėliai būtų atrodę lyg kartoniniai ir priklijuoti.“

Užbaigusi gyvūnų piešimą Emma ėmėsi miško panoramos, rašoma dailystar.co.uk. Ji pasakoja: „Kai gyvūnai ir stambesnės detalės buvo baigtos, tarpus puošiau augalais, žole, tada sluoksniais ir skirtingomis spalvomis pridėjau daugiau detalių, naudodama įvairaus dydžio teptukus ir potėpius, kad išgaučiau skirtingus atspalvius.

REKLAMA
REKLAMA

Didelės apimties žolės spalvos ar kitų spalvų zonoms geriau naudoti kempinę, nes taip užpildas išeis minkštesnis. Foną dažiau taip pat, kaip gyvūnus – spalvas tepdama sluoksniais, o tada pridėjau smulkesnių detalių. Piešiant stambesnius gyvūnus, medžius, žolę gyvūnus ant medžių šakų aplink liko daug laisvos vietos, kurią tuomet užpildžiau smulkesnėmis detalėmis – pavyzdžiui, skalbinius džiaunančiu nykštuku, gėlėmis ir fėjų nameliu ant medžio.“

Jos piešinys ant sienos – labai kruopštus, su daugeliu detalių, todėl mažasis kambario gyventojas galės valandų valandas į jį žiūrėti – nuobodu tikrai nebus.

Emma paaiškino: „Kuo daugiau laiko praleidau piešdama, tuo labai pradėjau gilintis į kiekvieną detalę – yra tikrai daug įvairų paveikslėlių, todėl mažajam bus ką veikti! Pasiekusi viršutinę dalį labai norėjau dar inkorporuoti vaivorykštę. Geriausias būdas, kurį atradau po trijų bandymų, kol galiausiai likau patenkinta – skirtingomis spalvomis nupiešti apytikres juostas, tada nusivalyti teptuką ir trupučiu vandens jas sulieti vieną su kita.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nepamirškite prieš imdamiesi kitos spalvos gerai išplauti teptuko! Vaivorykštės kraštus užbaigiau kempine, padažyta į baltus ir pilkus bei mėlynus dažus, taip suformavau debesėlius. Man labiausiai patinka pelėdos – nežinau kodėl, bet tiesiog jas dievinu. Dažant po truputį spalvos spėdavo viena po kitos išdžiūti.“

Trijų vaikų mama pridūrė: „Savo paletėje turėjau dvi spalvas, tada teptuku paimdavau jų abiejų, kad potėpių žymėse matytųsi abiejų atspindžiai. Tada naudojai geltoną spalvą ir savo bazinę spalvą, palaukiau, kol jos išdžius ir galiausiai nupiešiau akis. Ežiukus piešti taip buvo labai lengva, todėl jų nupiešėme net keletą. Po medžio šaka liko daug vietos, todėl ją užpildžiau pakabinta lentele su sūnaus vardu.

REKLAMA

Kai galiausiai buvau visiškai patenkinta rezultatu, pridėjau visas paskutines smulkmenas – skruzdėles, vikšrus, grybus, boružes ir bites, skrajojančias aplink, kad paveikslas būtų tolygus. Kad medis būtų ryškesnis, dar priklijavau dirbtinių lapų. Tai užtruko tris ar keturias dienas, nes reikėjo laukti, kol nudžius kiekvienas dažų sluoksnis, kad ant jo ir toliau būtų galima tapyti. Nenorėjau skubėti.“

Piešinys ant sienos atliktas naudojantis dovanai atiduodamomis priemonėmis iš feisbuko. Jos projektas susilaukė tikro pasisekimo – mamai jis suteikė motyvacijos kažką veikti karantino metu.

Emma priduria: „Man buvo labai smagu savo sūnui sukurti šią erdvę, neišleidžiant beveik nė cento. Tai buvo neįprasta, originalu, ir jam labai patinka žiūrėti į visas detales. Piešimas ir tokie darbai puikiai padeda palaikyti smegenų darbą ir dėmesį karantino metu!“

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų