REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka paragino šalį rimtai ruoštis antrai koronaviruso epidemijos bangai, tačiau išreiškė viltį, kad „ši bėda“ aplenks respubliką.  

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka paragino šalį rimtai ruoštis antrai koronaviruso epidemijos bangai, tačiau išreiškė viltį, kad „ši bėda“ aplenks respubliką.  

REKLAMA

„Turime turėti galvoje antrą bangą. Niekas neįrodė, kad ji bus, bet turime tam ruoštis. Niekas nežino, kada ji ateis. Jei žiemą ar rudenį – duok Dieve, kad tam galėtume rimtai pasiruošti. Galbūt ši bėda mus aplenks. Bet kokiu atveju, atsipalaiduoti negalima“, – pirmadienį per pasitarimą Minske sakė A. Lukašenka.    

Kalbėdamas apie dabartinę epidemiologinę padėtį, prezidentas sakė, kad ji palaipsniui gerėja.  

„Jei, kaip dažnai kalbu ši mėnesį, viskas ir toliau taip klostysis, manysime, kad mes su Dievo pagalba susitvarkėme su šia liga. Tai prasidėjo Vitebske. Vitebskas jau konstatuoja faktą, kad jie pagal sergamumą jau yra apačioje. Šį faktą patvirtina ir tai, kad jau pradėjome valyti, plauti ligonines, kurias ruošėme kaip rezervą“, – kalbėjo A. Lukašenka.       

REKLAMA
REKLAMA

Anot prezidento, analogiška padėtis klostosi ir sostinėje Minske. 

„Gydytojų teigimu, [susirgimų] kreivė jau plokščia. Aš pats, tiesa, dėl savo prietaringumo nesu nusiteikęs taip optimistiškai“, – sakė A. Lukašenka.

REKLAMA

Pasak jo, Minske daugelyje gydymo įstaigų, įskaitant onkologijos ir ginekologijos profilio gydymo įstaigas, taip pat greitosios medicinos pagalbos ligoninę, planuojama jau artimiausiu metu grįžti prie įprasto darbo režimo.   

„Iš esmės, mes jaučiame, kad mums jau neprireiks šių ligoninių Minske [pacientams su koronaviruso infekcija gydyti]", – sakė A. Lukašenka.   

Jis taip pat atkreipė dėmesį į sergamumo stabilizavimąsi ir netgi tam tikrą sergamumo lygio sumažėjimą Minsko srityje. Nebloga padėtis, anot prezidento, ir Mogiliavo srityje.   

REKLAMA
REKLAMA

„Jei taip, mums liks tik dvi sritys – Bresto ir Gomelio, kurias turime kontroliuoti. Jose vėliausiai prasidėjo šis procesas, ir specialistai sako, kad jose vėliausiai, maždaug savaite vėliau, tas procesas ir baigsis“, – kalbėjo A. Lukašenka.    

„Sumažėjo sunkių [ligos] atvejų. Virusas tikriausiai irgi jau nusilpo, virulentiškumas jau ne tas. Duok Dieve, kad būtų jau nebe tas“, – pridūrė prezidentas. 

Sekmadienio duomenimis, Baltarusijoje nustatyta iš viso 36 198 koronaviruso infekcijos COVID-19 atvejų (per parą užsikrėtusiųjų skaičius padidėjo 954).  

Nuo COVID-19 šalyje jau mirė 199 žmonės. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų