REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Netikėtas epizodas „MG Baltic“ politinės korupcijos bylos teismo posėdyje. Koncerno advokatas pareikalavo nušalinti nuo bylos prokurorą Justą Laucių už tai, kad šis neva įžeidė teisėją – išvadino ją nepagarbiais žodžiais.

Netikėtas epizodas „MG Baltic“ politinės korupcijos bylos teismo posėdyje. Koncerno advokatas pareikalavo nušalinti nuo bylos prokurorą Justą Laucių už tai, kad šis neva įžeidė teisėją – išvadino ją nepagarbiais žodžiais.

REKLAMA

Storo segtuvo su savo ginamąja kalba prieš teisėjus Raimondui Kurlianskiui taip ir neteko atsiversti. Šiandien kaltinamasis, buvęs koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas, turėjo toliau duoti parodymus, tai jis pradėjo daryti praėjusią savaitę.

Tačiau posėdžiui vos prasidėjus prabilo koncerno advokatas Linas Belevičius. Jis pareiškė, kad praėjusio posėdžio pertraukos metu, girdint teismo sekretorei, prokuroras Justas Laucius už akių įžeidė teisėjų kolegijos pirmininkę Nijolę Žimkienę.

Pasak advokato, Laucius norėjo patekti į teismo tarnybines patalpas, tačiau nebuvo įleistas. O iš sekretorės išgirdęs, kad neįleidžiamas jis Žimkienės sprendimu, neva jos adresu pasiuntė negražių epitetų. Neva pasibaisėjęs tokia nepagarba teismui Belevičius reikalauja prokurorą išvis nušalinti nuo bylos.

REKLAMA
REKLAMA

„Per praeitą teismo posėdį prokuroras leido sau girdint kitiems asmenims vartoti įžeidžius, nepagarbius žodžius vieno iš kolegijos narių atžvilgiu. Aš tokių žodžių moterų atžvilgiu nevartoju, aš gerbiu teismą ir aš tų žodžių nekartosiu“, – sako „MG Baltic“ advokatas Linas Belevičius.

REKLAMA

Visgi, teismui Belevičius paaiškino, neva minėta frazė Žimkienės adresu skambėjo maždaug taip: „Tai perduokit jai, kad jai su galva negerai“.

Tai girdėjęs patvirtino ir Kurlianskio advokatas Giedrius Danėlius. Laucius teismui neigė išsakęs kažką panašaus. Iš pradžių paskelbusi pertrauką iki pietų vėliau teisėjų kolegija nusprendė posėdį išvis atidėti.

„Man nušalinimas buvo staigmena. Bet, kaip ir visose situacijose, liežuvį reikia valdyti. Daugiau pridurti neturiu ką“, – pasakoja kaltinamasis Raimondas Kurlianskis.

„Prokuroras jau ne pirmą kartą demonstruoja tokį susierzinimą šitoje byloje. Teismas yra viename protokole įspėjęs prokurorą ir dėl mano asmeninių duomenų viešo neteisėto atskleidimo, kai buvo paviešintos mano asmeninės sąskaitos išlaidos“, – teigia kaltinamasis Eligijus Masiulis.

REKLAMA
REKLAMA

Nušalinti prokurorą dešimt kaltinamųjų advokatų bandė daug kartų, ypač bylos pradžioje. Teismų praktikoje tai laikoma gynybos taktikos dalimi, o kartais – ir vilkinimu. Beje, posėdžių metu, kurie vyksta jau trečius metus, nemažai advokatų replikų skriejo ir pačios Žimkienės, kurią dabar užstoja, atžvilgiu.

Justas Laucius žurnalistams komentarų neteikė, žadėjo tai padaryti ketvirtadienį, kai teisėjai paskelbs sprendimą dėl jo nušalinimo.

Praėjusį posėdį, pradėjęs duoti parodymus, Kurlianskis pareiškė, kad 90 tūkstančių eurų, kuriuos Masiulis vadina paskola, buvo skirti jo politinei veiklai ir rinkimų kampanijai finansuoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų