REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Eurolygos 2019-2020 m. sezonas pirmą kartą istorijoje yra nutrauktas. Dėl šio sprendimo pirmadienį susirinkime balsavo 11 ilgalaikes lizencijas turinčių komandų atstovai, tarp jų ir Kauno „Žalgiris“. Nutraukti sezoną susitikime klubams pasiūlė pats Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu.

Eurolygos 2019-2020 m. sezonas pirmą kartą istorijoje yra nutrauktas. Dėl šio sprendimo pirmadienį susirinkime balsavo 11 ilgalaikes lizencijas turinčių komandų atstovai, tarp jų ir Kauno „Žalgiris“. Nutraukti sezoną susitikime klubams pasiūlė pats Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu.

REKLAMA

Sezonas yra nutraukiamas neskelbiant nugalėtojų. Kartu su Eurolyga nebus pratęstas ir Europos taurės sezonas, kur komandos buvo pasiekusios ketvirtfinalio barjerą.

Eurolygos vadovas J. Bertomeu tvirtina, kad tai kol kas yra sunkiausias priimtas sprendimas moderniosios Eurolygos istorijoje. Taip pat jis įsitikinęs, kad šis sezonas buvo įdomiausias ir sėkmingiausias visų laikų sezonas Europos krepšinyje.

„Be jokios abejonės, tai yra pats sunkiausias sprendimas, kurį mums teko priimti per 20 metų istoriją. Dėl priežasčių, nepriklausančių nuo mūsų valios, mes buvome priversti trumpinti sėkmingiausią ir įdomiausią sezoną Europos krepšinio istorijoje (...) Du su puse mėnesio darėme viską, kas įmanoma, kad sezonas būtų pratęstas. Stengemės dėl žmonių, kurie mėgaujasi krepšiniu. Sirgaliai yra varomoji mūsų visų jėga, o šių metų rezultatai mums suteikia dar daugiau energijos pasiruošti naujam sezonui“, – sako J. Bertomeu.

REKLAMA
REKLAMA

Galutiniame Eurolygos atstovų susirinkime priimta, kad:

1. Sportininkų, gerbėjų, personalo, partnerių ir vietos bendruomenių sveikata bei saugumas išlieka svarbiausiu prioritetu. COVID-19 viruso plitimo situacija skirtingose ​​Eurolygos ir Europos taurės komandų teritorijose negarantuoja, kad visos komandos gali tęsti treniruočių stovyklą ir pasiruošti sezono pratęsimui vienodomis sąlygomis.

REKLAMA

2. Kiekvienos šalies valdžia vis dar yra nustačiusi skirtingus apribojimus savo piliečiams, todėl kiltų sunkumų organizuojant rungtynes. Nėra garantijų, kad visos komandos galietų laisvai pasiekti areną, sužaisti dvikovą ir grįžti namo.

3. Dėl pandemijos sumažėjęs krepšininkų treniruočių kiekis ir jų krūvis padidina traumų riziką.

4. Eurolyga turi parengusi išsamų medicininį protokolą, tačiau PSO ir kitos sveikatos organizacijos vis dar reikalauja COVID-19 užsikrėtusį asmenį izoliuotis. Dėl šios priežasties nėra jokių garantijų, kad komandos sezoną pratęstų stipriausių sudėčių.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešama, kad kitas Eurolygos sezonas turėtų prasidėti spalio 1-ąją, o turnyre dalyvaus tos pačios 18 komandų kaip ir šiemet. 

Šeštadienį buvo surengta Eurolygos vadovų ir turnyro komandų kapitonų konferencija, kurioje žaidėjai išreiškė norą nutraukti pirmenybes.

Eurolygos sezonas buvo sustabdytas kovo 13 d. ir buvo tikimasi atnaujinti kovas liepos mėnesį. Prieš sustabdant čempionatą Kauno „Žalgiris“ žengė devintoje pozicijoje.

Sezono nutraukimas reiškia, kad žaidėjai iš klubų gaus 80 proc. atlyginimų, kurie priklausė prieš sezoną.

Eurolyga ilgai svarstė, kaip būtų galima pratęsti sezoną. Tarp galimų variantų buvo ir finalinis aštuonetas, į kurį pagal dabartinę turnyrinės lentelės situaciją žalgiriečiai nebūtų patekę.

Taip pat vienas iš variantų buvo surengti finalinį turnyrą viename mieste, kuriame išaiškėtų Eurolygos čempionai. Tarp galimų miestų buvo Kaunas, Atėnai, Belgradas. Taip pat savo paslaugas siūlė ir Liublijana.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų