REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras surašė kaltinamąjį aktą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai dėl neatsargaus gyvybės atėmimo pareikšti aukle dirbusiai moteriai. 

Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras surašė kaltinamąjį aktą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai dėl neatsargaus gyvybės atėmimo pareikšti aukle dirbusiai moteriai. 

REKLAMA

Apie tai portalui tv3.lt pranešė Generalinė prokuratūra. Iš tiesų byla perduota karantino metu, dėl to tik po pakartotinių klausimų prokuratūros atstovai pripažino atlikę joje procesinius veiksmus.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas praėjusių metų rugpjūčio mėnesį, kai iš sostinėje esančio daugiabučio 6-ojo aukšto iškrito vos metukų sulaukęs mažylis. Atvykę medikai konstatavo mažylio mirtį. 

Tyrimo duomenimis, prižiūrėdama mažylį ir užmigdžiusi jį vežimėlyje, auklė kambaryje atidarė langą, kurio palangė yra 10 cm aukštyje nuo grindų. Vaikui pabudus, ji kartu su juo išėjo į virtuvę, palikusi atvirą langą. Kol auklė plovė indus, pamaitintas mažylis grįžo į kambarį ir iškrito pro atvirą buto langą.

REKLAMA
REKLAMA

Kaltinamosios atsakomybę lengvina tai, kad moteris nuoširdžiai gailėjosi to, kas atsitiko, ir pripažino savo kaltę. 

Baudžiamajame kodekse numatyta, kad tas, kas dėl neatsargumo atėmė gyvybę kitam žmogui, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki ketverių metų. 

REKLAMA

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Vilniaus miesto apylinkės teismui.

Tėvų nebuvo namie

Primename, kad tą dieną, kai įvyko nelaimė, bute, ant kurio terasos nukrito vos vienerių vaikas, nieko nebuvo.

Tačiau prie nukritusio mažylio be gyvybės ženklų policininkai pateko ugniagesiams net nespėjus pakelti kopėčių.

Pareigūnai į terasą perlipo iš gretimo buto. Ant terasos patekę medikai konstatavo, kad vaikas nebegyvas.

Panašu, kad pačios nelaimės niekas, išskyrus pačią auklę, ir nematė.

Kalbinti žmonės sako apie nelaimę supratę tik tada, kai suvažiavo tarnybos. Kai įvyko tragedija, tėvų nebuvo. Į įvykio vietą atvažiavo gausybė policijos pareigūnų, tyrėjų. Nuodugniai apžiūrima nelaimės vieta, apklausiami liudininkai.

REKLAMA
REKLAMA

Medikų pagalbos prireikė šoko ištiktai vaiko auklei.

Sprendžiant iš įvykio vietos fotografijų ir kai kurių skaitytojų komentarų, palangė, nuo kurios nukrito vaikas, iš tikrųjų galėjo būti įrengta žemiau nei reikalauja teisės aktai.

Jeigu taip, tai kas dėl to turėtų atsakyti? Jo projektuotojai, statytojai ar institucijos, pripažinusios jį tinkamu naudoti? Nelaimės tyrimą kontroliuoja Vilniaus prokurorai.

Tačiau jie neatskleidžia jokių detalių, ar tragediją galėjo lemti būtent netinkamas lango įrengimas. Į tv3.lt klausimus apie galimai netinkamą daugiabučio projektavimą ar statybas Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyrius praėjusiais metais atsakė lakoniškai:

„Pranešame, kad ikiteisminiame tyrime dėl žuvusio vaiko iškritus per langą, tiriamos visos versijos. Taip pat bus vertinamas lango per kurį iškrito vaikas reikalavimų atitikimas statybos reglamentui.“

Dabar panašu, kad kaltinimai pareikšti tik vaiką prižiūrėjusiai auklei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų