REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Moters gyvenimas sugriuvo po vieno įvykio: jau dvejus metus nemato savo sūnaus

Į laidos „Prieš srovę“ redakciją kreipėsi moteris, kuri pasakoja, jog jau dvejus metus nematė savo penkerių metų sūnaus. Gitana tikina, kad vaiką nuteikė tėvas ir išmokė jį nemylėti savo tikros mamos.

Į laidos „Prieš srovę“ redakciją kreipėsi moteris, kuri pasakoja, jog jau dvejus metus nematė savo penkerių metų sūnaus. Gitana tikina, kad vaiką nuteikė tėvas ir išmokė jį nemylėti savo tikros mamos.

REKLAMA

Moteris įsitikinus, kad šiuo metu sūnus atsisako kategoriškai bendrauti su motina, nes bijo tėvo.

„Man buvo pareikšti įtarimai, kad aš tyčia vaiką deginau lygintuvu, spyriau į koją, tampiau. Nors lygintuvo žymių nebuvo, buvo remtasi tik vaiko ir tėvo žodžiais“, – prieš televizijos kameras savo istoriją sutiko papasakoti alytiškė.

Po metų ikiteisminis tyrimas, kuriame Gitana buvo įtariama tyčia nudeginusi savo sūnų buvo nutrauktas, nesurinkus jos kaltę pagrindžiančių įrodymų.

Buvęs Gitanos vyras Mindaugas (vardas pakeistas) po skyrybų jau yra sukūręs naują šeimą. Vyras pasakoja, kad vaikas iš tiesų bijo motinos, nes šios elgesys pasikeičia, kai ji lieka viena su vaiku. Esą jam pats vaikas siūlė bute palikti kameras, kad visa tai būtų užfiksuota.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai buvo vaiko žodžiais pasakyta. Jis sako, kad mama, kai užsidaro buto durys, užsirakina, ji būna visai kitas žmogus. Ji visur šypsosi, juokiasi, o kai mes liekame dviese, ji tampa kitokia“, – vaiko žodžius atpasakojo taip pat Alytuje gyvenantis vyras.

REKLAMA

Mindaugas sako, kad šiuo metu ne vaikas atsisako bendrauti su motina, o pati motina vengia susitikti su vaiku. Esą vaiko mokykla yra visai šalia motinos namų, tačiau ten vaikas neužsuka, nors galėtų tai padaryti kiekvieną dieną.

„Reikia vieną dalyką suprasti, kad tas vaikas būtų dviejų, trijų metų, jis būtų uždarytas namie. Dabar vaikas pats parvažiuoja iš mokyklos, buvo mano gimtadienis, aš važiuoju namo ir žiūriu, kad vaikas stovi centre su gėlėmis tėvui nupirkęs. Jis puikiausiai galėtų iš tos baimės sėsti į autobusą ir nuvažiuoti pas mamą, mokosi dešimt metrų nuo mamos namo…“, – pasakoja vyras.

REKLAMA
REKLAMA

Gitana pasakoja, kad jos ir vyro santykiai po skyrybų buvo geri, tačiau viskas pasikeitė tuomet, kai ši vaiką be tėvo žinios išsivežė į Angliją. Vyro neapykantą užsitraukusi Gitana šiandien tvirtai laikosi savo nuomonės, kad viskas, ką daro Mindaugas, yra gerai surežisuotas spektaklis.

„Vaikas yra nukentėjęs, yra paveiktas ir pagal amžių negali suvokti, tik suaugęs supras, o dabar juo yra manipuliuojama šioje situacijoje“, – įsitikinusi Gitana.

Alytaus vaiko teisių apsaugos skyriaus specialistai sako, jog su šiuo atveju yra gerai susipažinę ir jau daug metų stengiasi padėti ne tik vaikui, bet ir jo tėvams. Šiandien vaiko teisių gynėjai liudija ne vaiko mamos naudai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Esmė yra ta, kad vaikas nepatirtų streso, traumos. Vaiko teisių apsaugos specialistai bandė ir iš tikrųjų siūlė susitikti čia mūsų patalpose, kur būtų galima padaryti pasimatymą su vaiku. Tėvas vaiką atvežė vaiką, laukėme motinos, bet ji neatvyko. Iš pradžių pasakiusi, kad dalyvaus, paskui ji pasakė, kad jinai nepasitiki šia aplinka. Tada buvo susitikimai parke, tikrai buvo bandyta“, – teigė Alytaus vaiko teisių skyriaus specialistė Vija Gudzienė.

Kuris iš tėvų šioje situacijoje žaloja savo vaiką?

Visą laidos ištrauką žiūrėkite reportaže, esančiame straipsnio pradžioje.

VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų