REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kelmės rajono meras Andrulis pusei metų nušalintas nuo pareigų

papildyta 14.30 val.

Šiaulių apylinkės teismas ketvirtadienį tenkino prokuroro prašymą ir pusei metų nušalino nuo pareigų kyšininkavimu įtariamą Kelmės rajono merą socialdemokratą Vaclovą Andrulį.

Šiaulių apylinkės teismas ketvirtadienį tenkino prokuroro prašymą ir pusei metų nušalino nuo pareigų kyšininkavimu įtariamą Kelmės rajono merą socialdemokratą Vaclovą Andrulį.

REKLAMA

„Teismas tenkino prokuroro prašymą ir merą nušalino nuo pareigų šešiems mėnesiams“, – BNS sakė teismo atstovė spaudai Nijolė Damulė.

„Pagrindinis motyvas yra tai, kad nusikalstama veika, kurios padarymu jis yra įtariamas, yra susijusi su jo tiesioginėmis pareigomis ir pareigų suteiktais įgaliojimais“, – teigė ji.

Kelmės rajono meras beveik dvi paras buvo sulaikytas, ketvirtadienį po teismo posėdžio jis paleistas į laisvę, prokurorui skyrus kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Pats meras, BNS žurnalistui su juo susisiekus, situacijos plačiau nekomentavo.

„Ačiū, ačiū, nekalbėsiu“, – ketvirtadienį teigė V. Andrulis.

Jo advokatas Mindaugas Bliuvas BNS teigė, kad kol kas su ginamuoju nepriimtas sprendimas, skųsti teismo nutartį dėl nušalinimo ar ne.

REKLAMA
REKLAMA

„Dėl skundimo įvertinsim kartu su ginamuoju įsigilinę į nutarties motyvus“, – sakė advokatas.

V. Andruliui įtarimai pateikti dėl kyšininkavimo, už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų.

REKLAMA

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) teigimu, įtariama, kad V. Andrulis reikalavo 10 tūkst. eurų kyšio už palankumą vykdant savivaldybės viešųjų erdvių sutvarkymo projektą.

Antradienį, kaip įtariama, priėmęs dalį reikalauto kyšio – 5 tūkst. eurų, meras buvo sulaikytas STT pareigūnų.

Be kita ko, STT pareigūnai Kelmės rajono savivaldybėje paėmė ikiteisminiam tyrimui reikalingus dokumentus ir atliko kitus būtinus tyrimui veiksmus.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

REKLAMA
REKLAMA

V. Andrulis meru išrinktas pernai kovą per tiesioginius merų rinkimus, jo kandidatūrą iškėlė Lietuvos socialdemokratų partija.

Sustabdė narystę partijoje

Kyšininkavimu įtariamas Kelmės rajono meras Vaclovas Andrulis sustabdė narystę Socialdemokratų partijoje.

„Toks įtariamas elgesys yra visiškai nepriimtinas, netoleruotinas ir garbės jam nedaro, taip pat ir partijai“, – BNS partijos poziciją perdavė jos komunikacijos vadovas Justinas Argustas.

„Meras iškart sustabdė narystę partijoje, o į visus klausimus, kurie kyla, atsakys teisėsauga ir teismas“, – pridūrė jis.

Socialdemokratų partijos atstovo teigimu, tolesnis kyšininkavimu įtariamo politiko likimas partijoje priklausys nuo teismo sprendimo. 

„Jeigu mesti kaltinimai pasitvirtins, jis su socialdemokratais neturės ateities, tai tolimesnis jo likimas partijoje priklausys nuo pareikštų kaltinimų pagrįstumo“, – teigė partijos atstovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų