REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Magistralėje netoli Kauno, ties Babtais, vidury baltos dienos pirmadienį „Jaguar“ vairuojančio verslininko užpuolimo aplinkybes ėmėsi narplioti Kauno miesto kriminalistai.

Magistralėje netoli Kauno, ties Babtais, vidury baltos dienos pirmadienį „Jaguar“ vairuojančio verslininko užpuolimo aplinkybes ėmėsi narplioti Kauno miesto kriminalistai.

REKLAMA

Primename, kad apie 13 val. 30 min. Kauno r., kelyje Klaipėda-Kaunas, į „Jaguar“ galą atsitrenkė automobilis „Škoda“. Tada iš priekio kelią užblokavo automobilis „VW Passat“.

Iš automobilių išlipę keturi asmenys, ištraukė 55 metų verslininką iš automobilio, sumušė bei daiktu, panašiu į pistoletą, kelis kartus iššovė. Vis dėlto, užpuolikų paliktas vyras nesikreipė pagalbos, o sugrįžo į Vilnių ir tik po daugiau kaip 2 val. atsidūrė medikų globoje.

Nors pareiškimas buvo parašytas sostinėje, bet netrukus tyrimas buvo perduotas Kaunui, kurioje teritorijoje ir įvykdytas šis mįslingas išpuolis. Apie pradėtą ikiteisminį tyrimą šį trečiadienį pasisakė laikinai vadovaujantis Kauno apskrities policijai Elanas Jablonskas ir Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius.

REKLAMA
REKLAMA

E. Jablonskas nuramino, kad kelias iš Vilniaus į Klaipėdą yra saugus: „Šis nusikaltimas buvo tam tikrų asmenų santykių aiškinimasis. Dalis asmenų yra žinomi policijai. Jie prisistatė STT pareigūnais. Ištraukė tą žmogų iš automobilio. Rimtesnių sužalojimų nebuvo padaryta, bet reikia palaukti medikų išvadų.“

REKLAMA

D. Valkavičius papildė, kad sėkmingos policijos operacijos dėka buvo sulaikyti du įtariamieji: „Kreipėmės į teismą dėl tam tikrų veiksmų. Tikimės, kad ikiteisminio tyrimo teisėjas patvirtins mūsų atliktų veiksmų teisėtumą. Vėliau bus sprendžiama dėl kardomųjų priemonių.“

Patvirtinta, kad šiuo metu sulaikyti du asmenys, tačiau netrukus šis sąrašas turėtų išsiplėsti.

Prokuroras patvirtino, kad per išpuolį buvo panaudotas šaunamasis ginklas. Taip pat pakanka duomenų teigti, kad tokiu būdu buvo aiškinamasi tarpusavio santykiai.

Pasipylė šūviai

Naujienų portalas tv3.lt rašė, kad, pirminiais duomenimis, prie „Jaguar“ vairo sėdėjęs vyras pasipriešino keturiems užpuolikams. Tiesa, ir taip nelygias jėgas dar labiau „Jaguar“ vairuotojo nenaudai pakreipė banditų turėti šaunamieji ginklai.

REKLAMA
REKLAMA

Į „Jaguar“ vairuotoją buvo paleisti keli šūviai. Pirminiais duomenimis, buvo šauta šalia, bet tikėtina, kad kulkos kliudė ir sužalojo užpultą vyrą. Jo patirti sužalojimai nėra oficialiai viešinami.

Sužeidę savo auką, užpuolikai iš jo pagrobė mobiliojo ryšio telefoną, pinigus, asmens dokumentus, auksinį laikrodį, kuprinę su daiktais. Patirtą nuostolį nukentėjusysis įvertino 17 260 eurų.

Tiesa, prabangus automobilis liko nepaliestas. Ar „Jaguar“ pagrobimas nebuvo įtrauktas į nusikaltėlių planą, atsakys tyrimą pradėję kriminalistai. Tikėtina, kad savo veiksmų banditai galėjo neužbaigti ir dėl pašalinių priežasčių. Nusikaltimas įvykdytas 13.30 val., kai eismas minėtame kelyje buvo pakankamai intensyvus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Neįprastas elgesys

Vis dėlto, net ir užpuolikams pasišalinus, keistenybės šioje istorijoje nesibaigė. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Julija Samorokovskaja patvirtino, kad nukentėjusysis neliko užpuolimo vietoje:

„Nukentėjusysis pradingo iš įvykio vietos. Jis sugrįžo į Vilnių ir kreipėsi į ligoninę sostinėje. Kol kas nėra aišku, kad atliks tyrimą.“

Nusikaltimą tirtų Kaunas, jei būtų nuspręsta jį atlikti pagal nusikalstamos veikos vietą. Bet lygiai taip pat įvykio aplinkybes gali narplioti ir sostinės kriminalistai, nes pareiškimas dėl užpuolimo parašytas jau sostinėje.

Bet kuriuo atveju, 55 m. „Jaguar“ vairuotojo elgesys stebina. Akivaizdu, kad jis buvo sunkiai sužeistas ne tik smūgiais, bet ir ginklu. Tačiau užpuolikams pasišalinus, jis nekvietė nei policijos, nei greitosios medicinos pagalbos.

Po užpuolimo jis sėdo į savo „Jaguar“ automobilį ir sugrįžo į Vilnių. Į medikus jis kreipėsi po užpuolimo praėjus 2 val. ir 20 min. Su nemenkais turtais važiavusio ir užpuolimo auka tapusio vyro elgesys perša išvadą, kad šis įvykis toli gražu nėra atsitiktinis. Jam buvo ruošiamasi iš anksto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų