REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarptautinė baidarių ir kanojų irklavimo federacija (ICF) paskelbė atnaujintą 2020 ir 2021 metų tarptautinių varžybų kalendorių.

Tarptautinė baidarių ir kanojų irklavimo federacija (ICF) paskelbė atnaujintą 2020 ir 2021 metų tarptautinių varžybų kalendorių.

REKLAMA

Dėl koronaviruso sustojusios varžybos bus atnaujintos rudenį. Numatyta, kad svarbiausios šių metų varžybos – pasaulio čempionatas ir pasaulio taurės varžybos vyks rugsėjo 23-27 d. Vengrijos mieste Segede. Pagal anksčiau numatytą tvarkaraštį, pasaulio čempionatas turėjo vykti liepos 10-12 d.

„ICF atkreipia dėmesį, kad 2020 ir 2021 metų varžybų tvarkaraščiai yra nuolat peržiūrimi ir atsižvelgiant į sveikatos situaciją pasaulyje, jie gali būti koreguojami. Varžybų dalyvių sveikata ir saugumas išlieka svarbiausiu ICF ir varžybų organizatorių prioritetu“, – teigiama oficialiame ICF pranešime.

Pasaulio čempionate ir pasaulio taurės varžybose bus išdalinta 30 medalių komplektų, 12 iš jų olimpinėse rungtyse. Planuojama, kad pasaulio čempionate dalyvaus šešiolika Lietuvos baidarių ir kanojų irkluotojų.

REKLAMA
REKLAMA

„ICF paskelbus pasaulio čempionato datą ir Lietuvos Vyriausybei sušvelninus karantino sąlygas, artimiausiu metu numatysime datas, kada vyks svarbiausios varžybos Lietuvoje – šalies čempionatas ir Lietuvos taurės varžybos. Būtent jose bus formuojama Lietuvos rinktinės sudėtis, kuri vyks į planetos pirmenybes“, – sako Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos generalinis sekretorius Romas Petrukanecas.

REKLAMA

ICF taip pat informavo, kad šių metų pasaulio čempionate nevyks kova dėl kelialapių į 2021 m. Tokijo olimpines žaidynes.

Kelialapiai į Tokiją bus dalijami 2021 metais. Gegužės 12-16 d. Segede vyks Europos atrankos varžybos, o paskutiniai olimpiniai kelialapiai bus išdalinti pasaulio atrankos varžybose gegužės 20-23 d. Barnaule (Rusija).

Lietuvos baidarių ir kanojų irkluotojai yra dalyvavę visose septyneriose vasaros olimpinėse žaidynėse po nepriklausomybės atkūrimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų