REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė nusprendė trečiadienio posėdyje nesvarstyti klausimų, susijusių su naujausiu karantino švelninimo etapu. Posėdyje ketinta spręsti, kada lankytojų vėl galėtų sulaukti teatrai ir kino teatrai, kada būtų galima atnaujinti renginius ir koncertus, jei epidemiologinė situacija šalyje išliks stabili.

Vyriausybė nusprendė trečiadienio posėdyje nesvarstyti klausimų, susijusių su naujausiu karantino švelninimo etapu. Posėdyje ketinta spręsti, kada lankytojų vėl galėtų sulaukti teatrai ir kino teatrai, kada būtų galima atnaujinti renginius ir koncertus, jei epidemiologinė situacija šalyje išliks stabili.

REKLAMA

Posėdžio pradžioje sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga ministrų kabineto paprašė trečiadienį nesvarstyti karantino švelninimo klausimo ir jį nukelti į kitos savaitės posėdį, kad klausimus būtų galima apsvarstyti išsamiau.

„Nutarimas dėl karantino paskelbimo, kadangi bus teikiama kitam trečiadieniui, šiai savaitei prašyčiau jį išbraukti“, – sakė A. Veryga.

Liepa – iki 900 žmonių

Ministrų kabinetas turėjo apsispręsti, kad nuo birželio 1-osios galėtų būti leidžiami renginiai iki 300 dalyvių atvirose erdvėse. Dalyvių skaičių ketinama palaipsniui didinti. Tačiau, kaip antradienį žurnalistams sakė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga kalbama apie renginius, kuriuose galėtų dalyvauti šimtai, o ne tūkstančiai žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat planuojama, kad uždarose erdvėse galėtų būti leidžiami renginiai, kuriuose dalyvautų iki 100 žmonių.

Premjero Sauliaus Skvernelio teigimu, nuo birželio 16-osios bus siūloma atvirose erdvėse leisti renginius iki 500 dalyvių, nuo liepos 1-osios – iki 700, nuo liepos 16-osios – iki 900 dalyvių.

REKLAMA

Pagal siūlomą planą, uždarose erdvėse nuo birželio 16-osios galėtų vykti renginiai su 150 žiūrovų, nuo liepos 1-osios – iki 200, nuo liepos 16-osios – iki 250, nuo rugpjūčio 1-osios – iki 300, nuo rugpjūčio 16-osios – iki 350 dalyvių.

„Turime suprasti, kad ypač didelio masto renginių su keliais ar keliolika tūkstančių žmonių, kuriuose neįmanoma sukontroliuoti žmonių judėjimo ir kontaktavimo, šią vasarą teks atsisakyti. Tokie sprendimai šiuo metu priimami visame pasaulyje ir jie būtini, kad saugotume visų mūsų gyvybes“, – trečiadienį savo „Facebook“ paskyroje rašė S. Skvernelis.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo gegužės 30-osios jau leidžiami renginiai ir atvirose, ir uždarose erdvėse, tačiau juose gali dalyvauti ne daugiau nei 30 asmenų bei privaloma išlaikyti numatytą atstumą tarp jų.

Pokyčiai parduotuvėse

Planuota švelninti apribojimus parduotuvėse – nebelieka prievolės aptarnauti pirkėjus tik kas antroje kasoje.

„Anksčiau buvęs reikalavimas, kad galima pirkėjus aptarnauti tik kas antroje kasoje keičiasi. Jei prie kasų įrengtos ne žemesnės nei 1,4 m aukščio pertvaros, kurios atskiria tiek darbuotojus, tiek klientus, bus galima aptarnauti klientus kiekvienoje kasoje“, – trečiadienį sakė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gali nepratęsti karantino

Premjeras Saulius Skvernelis antradienį teigė, kad nėra aišku, ar po gegužės 31 d. karantinas bus atšauktas. Vyriausybės vadovo teigimu, bus atsižvelgiama į epidemiologinę situaciją ir, jei ji leis, bus palikta tik ekstremali padėtis. Dėl to ministrų kabinetas apsispręs kitos savaitės posėdyje.

„Mes analizuojame. Dar daug laiko iki birželio 1 d. Žiūrėsime, kokie bus siūlymai dėl epidemiologinės situacijos, kokie bus siūlymai specialistų. Tai nėra politiniai sprendimai. Tiksliau, kaip aš ne kartą minėjau, ekspertų išvadomis grįsti priimti politiniai sprendimai“, – antradienį Seime žurnalistams sakė S. Skvernelis.

REKLAMA

Pasak jo, jei valdžia turės galimybę užtikrinti visuomenės saugumą be karantino režimo, jis bus nutrauktas ir šalyje liks galioti tik ekstremali situacija.

S. Skvernelio teigimu, jei karantinas ir nebus atšauktas, svarstoma švelninti jo sąlygas. Premjero tvirtinimu, vasarą gali būti leista organizuoti masinius renginius, o jų organizatoriai netrukus turėtų gauti grafiką, nuo kada ir su kokiu kiekiu žiūrovų koncertai ir spektakliai galėtų vykti.

Karantino režimas šalyje siekiant sustabdyti koronoviruso plitimą įvestas kovo 16 dieną ir kol kas pratęstas iki gegužės 31-osios.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų