REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) antradienį pranešė sulaikiusi kyšininkavimu įtariamą Kelmės rajono merą socialdemokratą Vaclovą Andrulį.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) antradienį pranešė sulaikiusi kyšininkavimu įtariamą Kelmės rajono merą socialdemokratą Vaclovą Andrulį.

REKLAMA

STT teigimu, meras įtariamas reikalavęs 10 tūkst. eurų kyšio už palankumą vykdant savivaldybės viešųjų erdvių sutvarkymo projektą.

Antradienį, kaip įtariama, priėmęs dalį reikalauto kyšio – 5 tūkst. eurų, meras buvo sulaikytas STT pareigūnų.

Be kita ko, STT pareigūnai Kelmės rajono savivaldybėje paėmė ikiteisminiam tyrimui reikalingus dokumentus ir atliko kitus būtinus tyrimui veiksmus.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Šiaulių apygardos prokuratūros atstovė Gabrielė Petkuvienė informavo BNS, kad sulaikytas meras dar nėra apklaustas, o klausimas dėl kardomosios priemonės skyrimo ir nušalinimo turėtų būti sprendžiamas artimiausiomis dienomis.

REKLAMA
REKLAMA

V. Andrulis meru išrinktas praėjusiais metais vykusiuose savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose, jį iškėlė Lietuvos socialdemokratų partija.

Savivaldybė stebisi mero sulaikymu

Kelmės rajono savivaldybės vadovybė stebisi mero Vaclovo Andrulio sulaikymu – vicemeras konservatorius Egidijus Ūksas teigia nieko nežinantis, o administracijos direktorius Stasys Jokubauskas sako, kad mero sulaikymas jam buvo staigmena.

REKLAMA

„Aš galiu pasakyti tik tiek, kas yra STT pranešime. Daugiau informacijos – nieko nežinau“, – BNS sakė vicemeras.

Jis teigė, kad dar antradienį iki pietų buvo susitikęs su meru viename pasitarime, tad meras galėjo būti sulaikytas per pietų pertrauką.

„Šiandien iki pusės 12 buvom pasitarime dėl vieno renginio, čia viskas įvyko, kaip suprantu, pietų pertraukos metu“, – pasakojo E. Ūksas.

Tuo metu administracijos direktorius S. Jokubauskas sako, kad mero sulaikymas jam buvo staigmena.

„Nežinau, dirbant su žmogumi, matai, kaip jis elgiasi, ar buvo tokie panašūs kažkokie požymiai. Absoliučiai nieko, neįtikėtina“, – BNS teigė administracijos vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis teigė, kad 11 valandą buvo susitikęs su meru ir Šaukėnų seniūnu.

„Mes 11 valandą su seniūnu turėjom susitikimą su meru jo kabinete ir po to, po pietų, perskaitėm tokią informaciją. Su seniūnu sprendėm teritorijų planavimus dėl gyventojų nepasitenkinimo“, – sakė S. Jokubauskas.

Administracijos direktorius taip pat patvirtino, kad iš savivaldybės paimti kai kurie dokumentai – trys bylos, tačiau neatskleidė kokios.

Specialiųjų tyrimų tarnyba antradienį pranešė sulaikiusi kyšininkavimu įtariamą Kelmės rajono merą socialdemokratą Vaclovą Andrulį. Įtariama, kad  meras reikalavo 10 tūkst. eurų kyšio už palankumą vykdant savivaldybės viešųjų erdvių sutvarkymo projektą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų