REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktosiose Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo rungtynėse reguliariojo sezono nugalėtojas bei vicečempionas Kauno "Žalgiris" ketvirtadienį namuose 82:74 (21:13, 25:23, 19:14, 17:24) nugalėjo LKL čempiono titulą ginantį Vilniaus "Lietuvos rytą" bei vėl pirmauja serijoje iki keturių pergalių 3:2.

REKLAMA
REKLAMA

"Kaip ir anksčiau nenoriu daug komentuoti rungtynių. Laimi ar pralaimi, vis tiek reikia galvoti apie ateitį", - spaudos konferenciją pradėjo "Lietuvos ryto" komandos treneris Aleksandras Trifunovičius. - "Tačiau kalbant apie šį susitikimą, mums labai trūko Matthew Nielseno ir labai trūko jėgos baudos aikštelėje. Du aukštaūgiai susirinko aštuonias pražangas, iš kurių bent penkios buvo nereikalingos".

REKLAMA

Serbas pasidžiaugė, kad jo auklėtiniai kovojo iki galo ir, pasveikinęs "Žalgirį" su pergalę pažadėjo grįžti į Kauną žaisti septintųjų finalo serijos rungtynių.

"Psichologinių jėgų tikrai rasime, nes mūsų komanda kaunasi iki galo nepaisant rezultato, ar tai būtų 1:3 ar 2:3. Šį sezoną jau tai daug kartų įrodėme", - baigė A. Trifunovičius.

"Neturiu ką pasakyti - laimėjom", - šypsodamasis pradėjo "Žalgirio" treneris Rimantas Grigas. - "Bet nervų kainavo labai daug. Visas rungtynes mane kankino netaiklūs baudos metimai, pramesti net 19 - tai labai daug. Bet kovėmės, neblogai gynėmės ir iškovojome pergalę".

REKLAMA
REKLAMA

Pasak laikinosios sostinės komandos trenerio Tanoka Beardas buvo ramesnis, nepasidavė emocijoms ir sugebėjo neprasižengti. Be to R. Grigas buvo patenkintas ir kito aukštaūgio iš JAV - Loreno Woodso, kuris atkovojo 12 kamuolių bei pelnė 10 taškų, pasirodymu.

"Mes išanalizavome varžovų žaidimą ir pastebėjome, kad "Lietuvos rytas" labai gerai žaidžia kontratakose. Būtent ketvirtajame kėlinyje žaidėjai apsiramino ir leido varžovams greitai kontraatakuoti. Finaluose nusiraminti negalima visas 40 minučių, tai pamatėme ir šiandien (ketvirtadienį - BNS)", - savo auklėtinius dėl prasto ketvirtojo kėlinio pabaigos teisino R. Grigas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Labai smagu kad laimėjome Kauno sporto halėje. Mano nuomone pergalę pasiekėme geros gynybos dėka. Žinoma, koją pakišti galėjo netaiklūs baudų metimai. Būtent Vilniuje tai mus pražudė, šį kartą sekėsi geriau, tačiau susitikimo pabaigoje atsipalaidavome ir leidome vilniečiams prisivyti", - rungtynių baigtį komentavo "Žalgirio" gynėjas Vidas Ginevičius.

Jo nuomone nieko nėra neįmanoma, "tai parodė ir pirmosios rungtynės Vilniuje, kurias pralaimėjome dėl savo klaidų".

"Tikiuosi, kad finalo seriją užbaigsime Vilniuje", - spaudos konferenciją baigė V. Ginevičius.

Penktąsias 14-ojo LKL sezono finalo serijos rungtynes sostinėje klubai žais antradienį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų