REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tikriausiai žinomiausia Lietuvoje trynukų mama Simona Lipnė visai neseniai pradėjo naują verslą ir nors ją tai be galo džiugina, ji atvira – ne visada lengva vis didėjantį savo užimtumą paaiškinti trims vaikučiams. Nuo mažų dienų jie buvo įpratę, jog į darbą išeina tik tėtis – mama anksčiau visuomet galėdavo dirbti iš namų, kartu su jais.

Tikriausiai žinomiausia Lietuvoje trynukų mama Simona Lipnė visai neseniai pradėjo naują verslą ir nors ją tai be galo džiugina, ji atvira – ne visada lengva vis didėjantį savo užimtumą paaiškinti trims vaikučiams. Nuo mažų dienų jie buvo įpratę, jog į darbą išeina tik tėtis – mama anksčiau visuomet galėdavo dirbti iš namų, kartu su jais.

REKLAMA

Naujienų portalui tv3.lt žinoma moteris papasakojo, kaip stengiasi viską suderinti, paaiškinti tai vaikams bei kaip į pasikeitusį jos „Instagram“ turinį reaguoja didžiulis būrys sekėjų.

Niekuomet nesitikėjo tokios sėkmės

Prisiminusi laikus, kai jos gyvenimas ėmė dominti vis didesnį būrį socialinių tinklų vartotojų, S. Lipnė sakė, jog niekuomet nesitikėjo, kad gali nutikti kažkas panašaus.

„Tikrai niekuomet nebuvau pilka pelytė. Ir darželyje, ir mokykloje, ir universitete buvau dėmesio centre, net darbe buvau ryškiausia. Mane visą laiką gyvenime lydėjo tai, kad išsiskirdavau. Galbūt dėl to išsiskyrimo atėjo laikas, kai pasiekiau savo auditoriją, atradau save, atradau vietą, kurioje esu įdomiausia, suradau savo gerbėjų ratą. Esu labai laiminga, kad tiek žmonių mane seka“, – sakė Simona pridėdama, jog visiems jiems jaučiasi labai dėkinga.

REKLAMA
REKLAMA

Anot trynukų mamos, sekėjai ėmė augti palaipsniui, vis dėlto ji puikiai atsimena ir įrašą, nuo kurio viskas prasidėjo.

„Viskas prasidėjo nuo to, kai įdėjau į „Instagram“ savo vyro nuotrauką, kurioje jis nešė 3 automobilines vaikų kėdutes, kai ėjome iš ligoninės. Sekėjai ėmė po truputėlį augti vis labiau rodant ir vaikus. Tai, kad mes susilaukėme trynukų, iššaukė didesnį dėmesį. Smagu, kad atsiradus vaikams aš pati toje motinystėje atradau save, tiek daug spalvų ir įkvėpimo. Motinystė pakrovė mane energija veikti ir daryti, užsiimti sau įdomia veikla, būti stipria ir turėti tokių neįtikėtinų galių“, – neslėpė ji.

REKLAMA

Nauja pradžia

Radusi save būtent motinystės džiaugsmuose, S. Lipnė gali džiaugtis ir tuo, jog iš to kyla ir daugybė idėjų, kurias neseniai pavertė verslu. Tiesa, tai reikalauja ir nemažai aukų.

„Pradėjome naują verslą, atidarėme šeimos elektroninę parduotuvę simitri.lt. Dabar, kai ryte atsikeliame, tik 2-3 nakties einame miegoti, nes dirbame patys. Iš pradžių nesamdėme žmonių, bet įvykus labai didelei plėtrai, tų žmonių vis dėlto reikia – teko jų ieškoti“, – sakė ji.

Simona atskleidė, kad idėja verslui gimė labai paprastai – supratusi, kad daugybę laiko sugaišta atrašinėdama žmonėms socialiniuose tinkluose, kur pirko vieną ar kitą daiktą, žinoma moteris nusprendė, kad metas visai tai sekėjams pasiūlyti pačiai.

REKLAMA
REKLAMA

„Per visą mano veiklą „Instagram“ – pastaruosius 3 metus – išbandėme daugybę prekių, todėl neseniai sugalvojome, jog pačias geriausias ir mūsų pačių išbandytas prekes galėtume siūlyti savo elektroninėje parduotuvėje. Remiamės tuo, kad čia nesidaliname niekuo, kas nėra mūsų pačių išbandyta – dalijamės tik tuo, kas yra ir mūsų pačių namuose. Dėl to mums ir sekasi – žmonės mumis pasitiki ir žino, kad jei mes išbandėme ir jei tai yra mūsų elektroninėje parduotuvėje, tai yra garantuotai geras  produktas“, – sakė Simona patikindama, kad jų parduotuvėje negalėsite rinktis iš dešimties šampūnų rūšių ar kelių paspirtukų – čia bus pateikiami tik patys geriausi variantai. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Būtent dėl to S. Lipnė kurį laiką net buvo kiek dingusi iš „Instagram“ veiklos arba savo sekėjams rodydavo nebe vaikučius, bet savo darbo vietą. Tai pastebėjo ir sekėjai – žinoma moteris užsiminė, kad iš kelių netgi gavo žinutę, jog ankstesnis turinys buvo įdomesnis.

„Tokios buvo tik kelios žinutės, jog, neva, nebeįdomu į mane žiūrėti. Aišku, gal ir daugiau žmonių taip galvoja, bet asmeniškai man to nesakė. Tiesą pasakius, visą laiką kažką dėl kažko turi paaukoti, jog susikurtum gerbūvį. Tam, kad sukurčiau verslą, teko paaukoti porą savaičių savo gyvenimo nuo A iki Z. Tai – ir miego, ir laiko su vaikais, ir „Instagram“ transliavimo tam, kad susikurtume tvirtą pagrindą verslui, kurį mes pastatėme per porą savaičių. O pastatėme tikrai labai daug – visa tai nebuvo dėl nieko. Manau, kad tie tikrieji sekėjai ir toliau bus ir laukia manęs sugrįžtančios“, – šyptelėjo žinoma moteris.

REKLAMA

Vaikų požiūris į mamą pradėjo keistis

Dėl padidėjusio darbo krūvio Simonai teko pakoreguoti ir savo dienotvarkę – laiko, praleidžiamo su trynukais, lieka vis mažiau: „Iš pradžių, karantino metu, buvo sunku, bet po to viskas susidėliojo – aš pripratau prie jų, o jie – prie manęs, nuolat buvome kartu. Bet taip, žinoma, kai dirbi, grįžti, ir jie jau miega, tikrai nėra labai smagu atsikelti ryte ir išgirsti pirmus vaikų žodžius: „Mama, ar tu jau grįžai iš darbo?“ 

S. Lipnė džiaugėsi, jog dabar viskas pradeda grįžti į senas vėžias, mat visą laiką šitap gyventi patogu nebūtų. „Nenorėčiau taip gyventi nuolatos, todėl labai stengiamės viską susidėlioti taip, jog taip nebūtų. Ilgesys tikrai yra didelis, todėl labai norisi kokybiškai leisti laiką su vaikais bei nedirbti paromis“, – sakė ji.

REKLAMA

Nuostabą užsiėmusi mama sukėlė ir vaikams, nes anksčiau trynukai prie to pripratę nebuvo. Vis dėlto žinoma moteris stengiasi atrasti būdų, jog atžalos neliūdėtų.

„Vaikai iš pradžių nelabai suprato, kad mama eina į darbą, nes anksčiau visuomet dirbdavau būdama šalia. Tačiau dabar priprato – patys išleidžia į darbą, klausia, kada grįšiu, prašo, kad iš darbo atneščiau lauktuvių. Neseniai pasakiau, kad iš darbo atnešiu džiovintų kriaušių, tai žinau, kad jie to laukia jau nuo vakaro, nes bemigdydama tai pažadėjau“, – šypsojosi ji.

Vis dėlto smagiausia, anot Simonos, yra tai, kad vaikai ima suprasti, jog mama – lygiai taip pat kaip ir tėtis, turi savų veiklų: „Man labai smagu, kad vaikai supranta, jog ir mama dirba, o ne tik tėtis. Labai dažnai būna, kad mama ilgai augina vaikus ir jie galvoja, kad mama tik tvarkosi ir daro valgyti. O dabar dirba ir mama – smagu, kad pas trynukus galvoje jau ima keisti ir tai.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rado būdą, kaip savo užimtumą paaiškinti vaikams

Kelis savaitgalius iš eilės Simona negalėjo leisti laiko su trynukais, mat dirbdavo po 12-14 valandų per parą, tačiau praėjusį savaitgalį ji pažadėjo, jog į ofisą nebevažiuos – metas pradžiuginti ir mažuosius. „Stengiamės išeiti į lauką, kuo daugiau pasivaikščioti, kažkur nuvažiuoti, pasikepti ant laužo mėsytės ir veikti viską, kas patinka vaikams. O jiems svarbiausia būti su mumis“, – įsitikinusi žinoma moteris.

Paklausta, kaip patartų padidėjusį savo užimtumą savo atžaloms paaiškinti ir kitoms mamoms, Simona pasidalijo savo pavyzdžiu. „Visada vaikų paklausiu, ar jie nori, kad mes turėtumėm skanumynų, važiuotumėm prie jūros, turėtumėme žaislų. Jie atsako, kad nori. Vadinasi, mamytei reikia eiti dirbti, nes jeigu nedirbs – neturės pinigų ir negalės nieko nupirkti. Tada jie iškart mane paleidžia, nes puikiai supranta, kad reikia dirbti tam, kad užsidirbtum, o kai užsidirbi – gali kažką nupirkti“, – pasakojo ji.

Pasirodo, kad Lipnių šeima tokį pavyzdį vaikams skiepijo nuo mažų dienų, jog norint kažko pasiekti, gali tekti ir kažką paaukoti. Pati Simona pabrėžė, kad visuomet prieš išeidama į darbą vaikučius patikina, kad tikrai grįš, o kartais juos net ir apdovanos kažkokiais skanumynais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų