REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Situaciją Lietuvoje COVID-19 pandemijos metu įvertinę didžiausių Lietuvos gydymo įstaigų vadovai spaudos konferencijos metu pabrėžė, kad jau išmokta ne viena pamoka, tačiau atsipalaiduoti dar negalima.

Situaciją Lietuvoje COVID-19 pandemijos metu įvertinę didžiausių Lietuvos gydymo įstaigų vadovai spaudos konferencijos metu pabrėžė, kad jau išmokta ne viena pamoka, tačiau atsipalaiduoti dar negalima.

REKLAMA

Santaros klinikos gyvena įprastu darbo režimui, jau įpratome gyventi ir dirbti su dviem pacientų srautais. Jau nuo vakar dienos atnaujinome planinių paslaugų teikimą iki 50 proc. Tai – gera žinia tiek sostinės, tiek regiono gyventojams. Vis dėlto kol kas ypatingo atodūsio dėl epidemijos nejaučiame“, – kalbėjo Santaros klinikų vadovas prof. Feliksas Jankevičius.

Jis informavo, kad nemažas skaičius pacientų tebesigydo klinikose, dalis jų turi lengvesnius sutrikimus ir yra gydomi medikamentiniu būdu arba taikant deguonies terapiją, klinikose šiuo metu tokių pacientų yra 40: „Jų gydymo rezultatai dažniausiai geri, pacientai pasveiksta. Tačiau nuolat turime ir sunkių pacientų, jų dabar reanimacijos skyriuje turime 7, 3 iš jų taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija."

„Noriu pasidžiaugti, kad COVID-19 įstaigų klasteris puikiai funkcionuoja. Kai tenka medikus karantinuoti, kai tenka siųsti medikus į kitas įstaigas, tikrai viskas puikiai veikia.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat reikia pasidžiaugti, kad nebeturime infekcijos židinių Antaviliuose, bet kitose regionų ligoninėse dar turime infekuotų pacientų. 7 iš jų gydomi Ukmergės ligoninėje, nemažas skaičius pacientų patenka į kitas ligonines, pavyzdžiui, Antakalnio klinikinė ligoninė turi 15 infekuotų ir ten gydomų pacientų“, – sakė jis.

REKLAMA

Išvengta apokaliptinio scenarijaus

Anot jo, jei lyginsime, kaip atrodome su kitomis šalimis, tai Lietuva laiku išmoko pamokas iš Italijos, Prancūzijos, Ispanijos, kurie laiku paskelbė karantinines sąlygomis.

„Tai leido išvengti apokaliptinio scenarijaus. Šiuo metu taikomos priemonės davė puikų rezultatą. Geras Naujosios Zelandijos pavyzdys, kuri ėmėsi labai griežtų karantino priemonių nuo paties pirmo atvejo. Šalis labai panaši savo dydžiu į Lietuvą. Ten ypatingai griežto karantino priemonės leido sustabdyti plitimą“, – sakė jis. 

Jo teigimu, Sanataros klinikų medikai pasiruošę atremti tiek šią, tiek kitas epidemijas.

Kauno klinikų vadovas prof. Renaldas Jurkevičius atkreipė dėmesį, kad ši ligoninė – kitokia.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes neturime infekcinių ligų skyriaus ir mūsų užduotys ir išmoktos pamokos buvo kitokios. Turėjome išmokti, kaip saugiai teikti kitiems pacientams sveikatos paslaugas, kuriems reikia kitokio gydymo, tretinio lygio, kad neužsikrėstų personalas, mūsų pacientai.

Kauno klinikose dirba 7200 darbuotojų ir bet kokia klaida galėjo labai brangiai kainuoti. Iki dabar pavyko išvengti, kad mūsų įstaigoje užsikrėstų medikas ar pacientas“, – džiaugėsi jis.  

Visą spaudos konferenciją žiūrėkite čia:

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų