REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Klaipėdos hospisas (nuotr. stop kadras)

Klaipėdos hospise liko septyni sergantys pacientai, jų būklė patenkinama, sako Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis.

6

Klaipėdos hospise liko septyni sergantys pacientai, jų būklė patenkinama, sako Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis.

REKLAMA

Klaipėdos miesto savivaldybės ekstremalių situacijų komisijos posėdyje penktadienį medikas tvirtino, kad sprendimas sergančiuosius COVID-19 palikti hospise, o neužsikrėtusius perkelti, suvaldant protrūkį pasiteisino.

„Liko tik septyni teigiami, 22 yra neigiami, šiandien po pietų kartojame tyrimus, vyksta mūsų gydytojai. Tai dar kartą patvirtina, kad komisijos sprendimas izoliuoti židinį ir vykdyti visą pagalbą židinyje yra teisingas, ir tai rodo rezultatai“, – sakė V. Janušonis.

Klaipėdos hospisas koronaviruso židiniu tapo balandžio viduryje, kai COVID-19 patvirtintas kelioms dešimtis globotinių ir darbuotojų. Iš viso pranešta apie 33 šia infekcine liga užsikrėtusius pacientus ir 12 darbuotojų. Trys iš užsikrėtusiųjų mirė.

REKLAMA
REKLAMA

Viena koronavirusu užsikrėtusi moteris iš hospiso yra gydoma Klaipėdos universitetinėje ligoninėje, pasak V. Janušonio, ji jau perkelta iš reanimacijos į bendrą skyrių.

REKLAMA

„Šiuo metu turime vieną pacientę iš hospiso, ji taip pat dėl COVID-19 sveiksta, turi kitų problemų. Ji buvo reanimacijos skyriuje, dabar bendrame skyriuje, jos būklė patenkinama. (...) Hospise septyni jaučiasi patenkinamai, kaip ir iki infekuotumo“, – sakė KUL vyriausiasis gydytojas.

Ekstremaliųjų situacijų komisija penktadienį aiškinosi, kaip vykdyti jos anksčiau priimti sprendimai iš hospiso iškeldinti sveikus globotinius, lokalizuoti koronaviruso židinį.

Dėl galimo kovos su epidemijomis ar užkrečiamosiomis ligomis taisyklių pažeidimo, piktnaudžiavimo ir neteisėto vertimosi ūkine, komercine, finansine ar profesine veikla Klaipėdos hospise atliekamas ikiteisminis tyrimas.

Ikiteisminį tyrimą nuspręsta pradėti po to, kai gauti Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento atlikto hospiso patikrinimo rezultatai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų