REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Olandas Alistair Overeem (8 vieta reitinge) prieš amerikietį Walt Harris (9 vieta). Šie panašaus pajėgumo garsūs UFC sunkiasvoriai stos į bekompromisę kovą Floridoje (JAV) sekmadienio rytą Lietuvos laiku.

Olandas Alistair Overeem (8 vieta reitinge) prieš amerikietį Walt Harris (9 vieta). Šie panašaus pajėgumo garsūs UFC sunkiasvoriai stos į bekompromisę kovą Floridoje (JAV) sekmadienio rytą Lietuvos laiku.

REKLAMA

Savaitgalį Džeksonvilyje (JAV) nestigs ir daugiau intriguojančių MMA (Mišrių kovos menų) akistatų. Tiesioginė transliacija per „TV3 Sport“ kanalą ir vaizdo transliacijų internetu platformą „Go3“ prasidės ankstyvą sekmadienio rytą (gegužės 17 dieną) 4.00 val. Kovas anglų kalba galima bus stebėti per „TV3 Sport 3” kanalą.

Pagrindinis mūšis, kuriame Nyderlandų atstovas A. Overeemas grumsis su amerikiečiu W. Harrisu, numatytas maždaug 6.00 val. Šios kovos baigtį nuspėti itin sudėtinga – pirmasis kovotojas UFC sunkiasvorių (iki 120,2 kg) reitinge užima aštuntąją vietą, o antrasis – devintąją.

39 metų 193 cm 112 kg A. Overeemas, kurio tėvas yra jamaikietis, UFC narve jau kovėsi net 63 kartus. Jo sąskaitoje – 45 pergalės (23 nokautais) ir 18 nesėkmių (14 nokautų).

REKLAMA
REKLAMA

Buvęs kikboksininkas iš Nyderlandų anksčiau buvo K-1 „World Grand Prix“ nugalėtojas, taip pat MMA organizacijų „Strikeforce“ ir „Dream“ čempionas. Jis yra tik vienas iš dviejų pasaulio kovotojų, kuris yra buvęs ir K-1 ir vienos iš MMA organizacijų čempionu.

REKLAMA

Tiesa, UFC čempionu jam dar nepavyko tapti. Jis kovoje dėl nugalėtojo titulo 2016-aisiais nusileido JAV sportininkui Stipe Miocic, kuris iki šiol nešioja sunkiasvorių čempiono diržą. Pastaruosius keletą metų A. Overeemas neblizgėjo – jis pralaimėjo tris iš paskutinių penkių kovų.

Alistairas anksčiau užsiiminėjo ir džiudžitsu, todėl jis kaip žuvis jaučiasi parteryje, kai reikia pasitelkti imtynių veiksmus.

Nyderlandų atleto šio savaitgalio varžovas turi mažiau patirties. 36 metų 196 cm 117 kg buvęs boksininkas W. Harrisas šešiakampyje grūmėsi tik 20 kartų. Galingais ir tiksliais smūgiais stovėsenoje pasižymintis atletas UFC varžybose šventė 13 pergalių (visas – nokautais!), suklupo 7 kartus (2 nokautai). Amerikietis triumfavo aštuonkampyje abiejose pastarosiose akistatose su priešininkais – 2019 metais.

REKLAMA
REKLAMA

Ir Nyderlandų, ir JAV sportininkas anksčiau turėjo problemų dėl dopingo. A. Overeemas 2012-aisiais vengė pateikti savo mėginį ir buvo diskvalifikuotas devyniems mėnesiams. W. Harriso organizme 2018-aisiais buvo aptikta draudžiamųjų preparatų. Jis iš varžybų buvo pašalintas keturiems mėnesiams.

Sekmadienio rytą UFC gerbėjai galės tiesiogiai išvysti dar keturias intriguojančias kovas: Claudia Gadelha (Brazilija) – Angela Hill (JAV) (moterys; minimalus svoris, iki 52,2 kg), Danas Ige (JAV) – Edson Barboza (Brazilija) (puslengvis svoris, iki 65,8 kg), Eryk Anders (JAV) – Krzysztof Jotko (Lenkija) (vidutinis svoris, iki 83,9 kg), Song  Yadong (Kinija) – Marlon Vera (Ekvadoras) (puslengvis svoris, iki 65,8 kg).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų