REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė ketvirtadienį spaudos konferencijoje pasidalijo statistika, kad koronavirusu Lietuvoje daugiau serga moterys nei vyrai. Be to, tarp moterų fiksuojamas ir didesnis mirčių nuo COVID-19 rodiklis. Iki šiol šalyje mirė 33 moterys ir 21 vyras.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė ketvirtadienį spaudos konferencijoje pasidalijo statistika, kad koronavirusu Lietuvoje daugiau serga moterys nei vyrai. Be to, tarp moterų fiksuojamas ir didesnis mirčių nuo COVID-19 rodiklis. Iki šiol šalyje mirė 33 moterys ir 21 vyras.

REKLAMA

„Didžiausias sergamumo rodiklis kalbant apie gyventojų amžių – tai registruojamas vyresnių nei 80 metų asmenų amžiaus grupėje. Šių asmenų nėra daug, tai atitinkamai jų sergamumas ir didėja.

Absoliučiais skaičiais sergamumas yra didžiausias ir 25-49 metų amžiaus grupėje. Kalbant apie vaikus, nuo 0 iki 4 metų absoliučiais skaičiais turime 11 susirgusių asmenų. Nuo 5 iki 14 metų – 14 asmenų.

Vertinant pagal lytį, Lietuvoje serga daugiau moterys – 5,67 atvejai 10 tūkst. gyventojų. Vyrai – 4,69 atvejai 10 tūkst. gyventojų. Tai atitinka ir Europos skaičius – moterų serga daugiau“, – sakė R. Lignienė.

REKLAMA
REKLAMA

NVSC vadovė pranešė, kad nuo koronaviruso Lietuvoje mirė 54 asmenys: iš jų – 33 moterys ir 21 vyras.

„Mirė šeši asmenys, kurie buvo jaunesni nei 65 metų amžiaus. Daugiausiai mirė vyresnio amžiaus žmonės.

REKLAMA

Nerimą keliantis skaičius, kad sirgo ir serga apie 20 proc. sveikatos priežiūros specialistų. Tuo tarpu Kinija susitvarkė su 3,8 proc., Ispanija – su 20 proc., Italija – su 10 proc., tik Lombardijos regione, kur buvo masiški protrūkiai, buvo 20 proc. “, – pažymėjo R. Lignienė.

Anot jos, didžiausias sergamumas, vertinant koronaviruso atvejų skaičių 10-čiai tūkstančių gyventojų, šalyje yra Klaipėdos, Vilniaus, Marijampolės apskrityse. Klaipėdoje šis rodiklis siekia 12,7, Vilniuje – 8,25, Marijampolėje – 7,2. Absoliučiais skaičiais, daugiausia gyventojų serga Vilniaus apskrityje, kur ir koncentruojasi daugiausiai gyventojų.

REKLAMA
REKLAMA

NVSC atstovė teigė, kad per pastarąsias dvi savaites naujų registruotų COVID-19 atvejų mažėja, „atmetus židinius“, kurie, pasak jos, „yra pakankamai gerai lokalizuoti ir didelės rizikos Lietuvos populiacijai nesudaro“.

Ligoninėse dėl koronaviruso šiuo metu gydomi 83 pacientai, iš jų devyni – reanimacijoje: „Stacionare gydomi 83 ligoniai, iš jų reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuose – devyni, dirbtinė plaučių ventiliacija reikalinga keturiems, su deguonies kaukėmis gydomi 26 asmenys“, – spaudos konferencijoje sakė R. Lingienė.

NVSC: nauji koronaviruso atvejai

Iš šešių per parą patvirtintų atvejų – trys yra susiję su židiniais tapusiomis sveikatos priežiūros įstaigomis, vienas – su Lietuvos kariuomene, ketvirtadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip spaudos konferencijoje informavo R. Lingienė, trys nauji atvejai užfiksuoti Klaipėdos apskrityje: susirgo jau sirgusio asmens artimasis, kitas atvejis susijęs su Kartenos palaikomojo gydymo ir slaugos ligonine. Trečias atvejis yra susijęs su kariuomene.

„Informacinėje sistemoje nurodyta, kad tyrimą užsakė Lietuvos kariuomenė, šiai dienai tiek duomenų“, – sakė R. Lingienė.

Dar trys atvejai nustatyti Vilniaus apskrityje. Du iš jų susiję su Vilniaus miesto klinikine ligonine.

„Tradiciškai, deja, Vilniaus miesto klinikinės ligoninės buvęs pacientas, jau išrašytas“, – sakė NVSC atstovė.

Taip pat koronavirusas nustatytas bendrovės „Affidea“ darbuotojui, dirbančiam šioje ligoninėje esančiose patalpose.

REKLAMA

„Ši klinika yra tuose pačiuose pastatuose“, – sakė R. Lingienė.

Trečiasis atvejis sostinėje, pirminiais duomenimis, nėra susijęs su jokiais protrūkiais.

Baltijos šalyse iki ketvirtadienio vidurdienio iš viso patvirtintas 4231 užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejis, 54 mirtys užfiksuotos Lietuvoje, 62 – Estijoje, 19 – Latvijoje, rodo BNS iš oficialių institucijų surinkti duomenys.

Lietuva: patvirtinta 1511 atvejų, atlikti 208 tūkst. 253 tyrimai, mirė 54 žmonės. Latvija: patvirtinti 962 atvejai, atlikti 83 tūkst. 275 tyrimai, mirė 19 žmonių. Estija: patvirtinti 1758 atvejai, atlikta 67 tūkst. 130 tyrimų, mirė 62 žmonės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų