REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Koronavirusas iš Kinijos nesitraukia. Dėl jo grėsmės šalyje uždaromas dar vienas daugiau nei keturis milijonus gyventojų turintis miestas. O Uhane, iš kurio ir išplito COVID-19, pradėtas masinis visų gyventojų testavimas.

Koronavirusas iš Kinijos nesitraukia. Dėl jo grėsmės šalyje uždaromas dar vienas daugiau nei keturis milijonus gyventojų turintis miestas. O Uhane, iš kurio ir išplito COVID-19, pradėtas masinis visų gyventojų testavimas.

REKLAMA

Iš koronaviruso pančių besivaduojanti Kinija kovos su COVID-19, regis, dar nelaimėjo. Dėl didelės viruso plitimo rizikos iš dalies uždarytas daugiau nei keturis milijonus gyventojų turintis Dzilino miestas.

Po to, kai virusas nustatytas daugiau nei 20-iai miesto gyventojų, čia jau sustabdytas viešasis transportas, iš miesto draudžiama išvykti traukiniams.

Nedelsiant uždaromi ir visi kino teatrai, sporto salės, kavinės, kitos pramogų vietos uždarose patalpose, o prieš mėnesį duris atvėrusioms mokykloms ir vėl teks užsidaryti.

Nuogąstavimus dėl antros COVID-19 bangos Kinijoje pakurstė ir tai, kad užfiksavus naujų atvejų Uhano mieste, iš kurio virusas išplito po visą pasaulį, buvo pradėta masinė visų 11 milijonų šio miesto gyventojų testavimo kampanija. Visgi Kinijos epidemiologai ramina pasaulį.

REKLAMA
REKLAMA

„Nemanau, kad Kinijoje įvyks antrasis COVID-19 protrūkis. Per pastaruosius tris mėnesius sukaupėme neįkainojamos patirties, kuri padės pažaboti plintantį koronavirusą. Aišku, fiksuosime pavienius atvejus, tačiau jų skaičius tikrai nepasieks epidemijos masto“, – sako epidemiologas Wu Zunyou.

REKLAMA

Vis daugiau šalių prabyla apie retą, vaikams pasireiškiantį ir su COVID-19 siejamą Kavasaki sindromą, kuris dažniausiai būdingas vaikams iki penkerių metų.

Sindromas gali sukelti kraujotakos sistemos uždegimą ir net baigtis mirtimi. Medikai jau pastebėjo, kad šalyse, kuriose koronaviruso protrūkis didelis, užfiksuota ir daugiau Kavasaki ligos atvejų, o daliai sunkiai susirgusių vaikų nustatytas ir COVID-19.

Dešimtys vaikų susirgimų nustatyti Jungtinėje Karalystėje, Prancūzijoje, Italijoje, Ispanijoje, taip pat Jungtinėse Valstijose. Niujorke praėjusią savaitę Kavasaki sindromas pasiglemžė penkiametį, o iš viso ten nustatyta per 70 atvejų. Su COVID-19 siejami ūmūs vaikų susirgimai analizuojami net penkiolikoje Amerikos valstijų.

REKLAMA
REKLAMA

„COVID atvejai dažniausiai susiję su kvėpavimo takais. O minėtas susirgimas – tai kraujagyslių uždegimas, galintis paveikti širdį. Taigi tai daugiau širdies, o ne kvėpavimo takų ligų atvejai. Ir tai yra nauja COVID viruso apraiška“, – pasakoja Niujorko gubernatorius Andrew Cuom.

Na, o karantiną švelninančioje Ispanijoje nerimą kurstanti žinia. Pirmą kartą per penkias dienas šoktelėjo koronaviruso paros aukų skaičius ir vėl perkopė 200. Bendras mirčių skaičius jau artėja prie 28 tūkstančių, o nustatytų užsikrėtusiųjų Ispanijoje daugiausia po Jungtinių Valstijų – per 272 tūkstančius. Ligoninėje dėl COVID-19 atsidūrė ir daugiau nei 50 metų kartu skaičiuojančių senjorų pora. Jie net ir laukdami testo rezultatų nepaleidžia vienas kito rankos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Daug žmonių miršta. Ir, tiesą sakant, tai net blogiau už karą“, – teigia 77 m. senolis Francisco Varona.

O štai iš Europos Komisijos jau pasigirdo pirmieji raginimai sparčiau atverti Bendrijos sienas, kad žmonės pradėtų planuotis vasaros keliones.

Anot komisijos atstovų, tai būtų gelbėjimosi ratas turizmo sektoriui ir padėtų išsaugoti darbą milijonams turizme dirbančių žmonių. Nors Briuselis siūlo Šengeno zonoje nuo nebūtinų kelionių susilaikyti iki birželio 15 dienos, po to Bendrijos šalims su panašia koronaviruso grėsme bus siūloma atverti sienas, kad piliečiai turėtų galimybę laisviau keliauti, tiesa, vasaros keliones neabejotinai varžys griežti saugumo ir higienos reikalavimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų