REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daug nepasitenkinimo visuomenėje sukėlęs reikalavimas priverstinai dėvėti kaukę viešose vietose švelninamas. Jos nereikės ir paplūdimiuose, priešingai nei buvo pranešta dar praėjusią savaitę. Vis dėlto kai kuriose vietose ir lauke ją teks užsidėti.

Daug nepasitenkinimo visuomenėje sukėlęs reikalavimas priverstinai dėvėti kaukę viešose vietose švelninamas. Jos nereikės ir paplūdimiuose, priešingai nei buvo pranešta dar praėjusią savaitę. Vis dėlto kai kuriose vietose ir lauke ją teks užsidėti.

REKLAMA

Sveikatos apsaugos ministras trečiadienį spaudos konferencijos metu informavo, kad jei pritars Vyriausybė, nuo rytojaus kaukių dėvėti visur atvirose viešose vietose nereikės.

„Siūloma, kad šita konkreti priemonė įsigaliotų nuo nutarimo įsigaliojimo, jei šiandien Vyriausybė apsispręstų, nuo rytojaus tokia nuostata įsigaliotų. Ne visur tokios priemonės dings, tik dalyje viešų atvirų vietų, kai kuriose atviros vietose vietose, kur žmonės būriuojasi, turgavietėse, reikalavimas dėvėti šias priemones išliks“, – sakė A. Veryga.

Kartu jis patikslino, kad nuspręsta atsisakyti kaukių dėvėjimo paplūdimiuose paliekant įpareigojimą laikytis tam tikro saugaus fizinio atstumo.

REKLAMA
REKLAMA

Žinia, kad kaukės visur nebus privalomos, kiek anksčiau „Facebook" pasidalino ir premjeras Saulius Skvernelis.

„Dėl kaukių. Jų dėvėjimas viešose vietose nebebus privalomas – tik rekomenduojamas. Kaukių taip pat nebereikės dėvėti sportuojant uždarose erdvėse: ne tik profesionaliems sportininkams, bet ir visiems kitiems“, – rašė premjeras.

REKLAMA

Kartu jis pasidalino kitomis naujienomis ir COVID-19 komiteto posėdyje priimais tam tikri sprendimais dėl ugdymo proceso, vasaros stovyklų. Ministras pirmininkas taip pat primena, kad tuos sprendimus turi patvirtinti Vyriausybė.

„Dėl ugdymo proceso. Nutarta leisti pačioms švietimo įstaigoms pasirinkti, kokios formos ugdymą taikyti: nuotolinį, įprastą (su nustatytais reikalavimais) arba mišrų.

Taip pat šią vasarą bus organizuojama daugiau nei įprastai vaikų vasaros stovyklų. Suprantu, kad nemažai daliai tėvų tai bus labai aktualu. Dar daugiau: Vyriausybė ieškos būdų, kaip subsidijuoti šias stovyklas ir taip padengti bent dalį tėvų išlaidų.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo gegužės 30 dienos siūloma leisti atnaujinti profesionalaus sporto varžybas. Kol kas, žinoma, be žiūrovų.

Dėl renginių. Nuo gegužės 30-osios jie bus leidžiami tiek atvirose, tiek uždarose erdvėse, kuomet dalyvaus ne daugiau kaip 30 žiūrovų (renginio organizatoriai ir personalas čia neįsiskaičiuoja) ir bus išlaikomas nustatytas atstumas tarp jų. Čia noriu pridurti, jog jau artimiausioje ateityje leidžiamas žiūrovų skaičius gali keistis didėjimo linkme – jei tik leis epidemiologinė situacija.

Pabaigai noriu priminti dar vieną svarbų dalyką: nuo ateinančio pirmadienio vėl bus leidžiama teikti odontologijos paslaugas. Tiek poliklinikose, tiek privačiuose kabinetuose, tiek ligoninėse. Kalbu ne tik apie skubią odontologinę pagalbą, bet ir įprastas planines procedūras.

Žinoma, visos įstaigos, kurios teikia odontologijos paslaugas, prieš atsidarydamos turi parengti planus, kaip organizuos darbą, juose numatyti viską, kas būtina, norint užtikrinti ir pacientų, ir personalo saugumą“, – toliau įraše rašė Vyriausybės vadovas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų