REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pietų Korėja nuo 13 iki 16 metų padidino amžiaus ribą, kai asmuo gali savanoriškai duoti sutikimą lytiškai santykiauti.

Pietų Korėja nuo 13 iki 16 metų padidino amžiaus ribą, kai asmuo gali savanoriškai duoti sutikimą lytiškai santykiauti.

REKLAMA

Šiuo žingsniu siekiama sustiprinti nepilnamečių apsaugą po kritikos, kad dabar šalyje galiojantis įstatymas dėl lytinių nusikaltimų yra pernelyg švelnus.   

Priimtos Įstatymo pataisos numato, kad pilnamečiai asmenys už lytinius santykius su jaunesniais nei 16 metų asmenimis bus traukiami baudžiamojon atsakomybėn už seksualinę prievartą prieš vaikus ar išžaginimą, nepriklausomai nuo to, ar buvo duotas sutikimas lytiškai santykiauti.     

Anksčiau 13 metų sulaukę asmenys teisiškai jau buvo laikomi galinčiais savanoriškai duoti sutikimą lytiškai santykiauti. Po virtinės kontroversiškų atvejų kilo kritikos banga, esą dėl tokio amžiaus cenzo seksualiniai nusikaltėliai išvengia bausmės.    

2017-aisiais 42 metų amžiaus vyras buvo pripažintas nekaltu dėl 15-metės išžaginimo, remiantis tuo, kad ji davė sutikimą lytiškai santykiauti. Šis atvejis šalyje sukėlė pasipiktinimo audrą ir pakurstė raginimus padidinti „sutikimo“ amžiaus ribą.   

REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant ekonominės ir techninės pažangos Pietų Korėjoje vis dar labai gajos patriarchalinės tradicijos, o seksualinės prievartos aukos čia dažnai užsitraukia nemalonę už tai, kad prabilo apie patirtą smurtą.      

REKLAMA

Amžiaus riba, kai asmuo gali savanoriškai duoti sutikimą lytiškai santykiauti, buvo padidinta siekiant „apsaugoti nepilnamečius nuo lytinių nusikaltimų“, rašoma Pietų Korėjos teisingumo ministerijos išplatintame pranešime.  

Įstatymo pataisos taip pat panaikino senaties terminus už lytinius nusikaltimus prieš jaunesnius nei 13 metų asmenis. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų