REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl galiojančių karantino ribojimų daugelyje šalių situacija nėra aiški ir nuolat keičiasi, tačiau pasiilgę kelionių jas jau gali pradėti planuoti ne tik Lietuvoje. Vis daugiau oro linijų bendrovių praneša apie skrydžių iš Vilniaus ir Kauno atnaujinimą. Tarp siūlomų krypčių ir koronaviruso židiniu buvusi Italija.

Dėl galiojančių karantino ribojimų daugelyje šalių situacija nėra aiški ir nuolat keičiasi, tačiau pasiilgę kelionių jas jau gali pradėti planuoti ne tik Lietuvoje. Vis daugiau oro linijų bendrovių praneša apie skrydžių iš Vilniaus ir Kauno atnaujinimą. Tarp siūlomų krypčių ir koronaviruso židiniu buvusi Italija.

REKLAMA

Štai ko gero viena populiariausių oro linijų „Ryanair“ siūlo klientams rinktis netgi iš kelių vasaros krypčių, kurioms siūlomos geriausios kainos. Beje, į siūlomą krypčių sąrašą patenka ir Italija, nors Užsienio reikalų ministerija šiuo metu vykti į šią šalį nerekomenduoja.

Tačiau oro bendrovės internetiniame tinklapyje nurodyta, kad liepos 7 – 11 dienomis lėktuvo bilietus iš Vilniaus į Romą galima įsigyti už 147,98 euro.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat tokiu pačiu laiku, irgi liepos 7 – 11 d. siūloma iš Vilniaus vykti į Kijevą. Į Ukrainos sostinę bilietus galima įsigyti už 71, 98 euro.

Dar liepos 5 – 8 dienomis už 126,66 euro siūloma vykti iš Vilniaus į Londoną. O liepos 4 – 11 dienomis už 106,99 euro į Korfu, Graikijoje.

REKLAMA

Taip pat skristi galima ir iš Kauno oro uosto. Skrydis į Kopenhagą liepos pradžioje kainuoja 73,98 euro, į Dubliną – nuo 98,99 euro, į Londono Lutono oro uostą – nuo 73,99 euro.

Bendrovės teigimu išskirtinis dėmesys bus skiriamas tiek, lėktuvo įgulos, tiek keleivių saugumui. Nuolat bus dezinfekuojami paviršiai. 

Tiek įgula, tiek keleiviai privalės dėvėti kaukes. Pastariesiems bus tikrinama temperatūra. Atsiskaityti lėktuve bus galima tik bankinėmis kortelėmis.

Taip pat skrydžius iš Vilniaus, Kauno ir Palangos atnaujina ir kita oro linijų bendrovė „Wizz air“. Iš Palangos oro uosto į Vokietijos miestą Dortmundą bilietą birželiui galima nusipirkti vos už 9,99 euro.

REKLAMA
REKLAMA

Iš Kauno oro linijos pradeda vykdyti skrydžius į Norvegiją, Suomiją ir kitas šalis. O iš Vilniaus –  į Didžiąją Britaniją, Ispaniją, Izraelį ir kitus miestus.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga taip pat premjeras Saulius Skvernelis yra viešai ne kartą rekomendavę šią vasarą tenkintis kelionėmis Lietuvoje, o jei kaimynės atšauks atvykstantiems 14 d. karantiną – ir Latvijoje bei Estijoje.

Vienai oro linijų bendrovei planuojant skrydžius, kita juos kol kas atideda. Latvijos oro bendrovė „Air Baltic“, planavusi skrydžius iš Vilniaus į Rygą atnaujinti trečiadienį, gegužės 13 dieną, nusprendė juos atidėti iki gegužės 17 dienos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie tai bendrovė skelbia savo interneto svetainėje. Skrydžiai laikinai stabdomi iš Latvijos, Estijos ir Lietuvos.

Portalas tv3.lt primena, kad Vokietijos oro linijų bendrovė „Lufthansa“ gegužės 13 dienos planuoja pradėti vykdyti skrydžius į Frankfurtą. Bilieto kaina iš Vilniaus į Frankfurtą, į vieną pusę prasideda nuo 47,14 euro.

„Planuojame, kad skrydžiai vyks tris kartus per savaitę – pirmadienį, trečiadienį ir penktadienį. Tokį skrydžių tvarkaraštį planuojame vykdyti iki gegužės 31 dienos. Vėliau turime planų tvarkaraštį keisti“, – teigė bendrovės atstovė Neda Jaafari.

Paklausta apie keleivių saugumo užtikrinimą, oro linijų atstovė tikino, kad bendrovė parengė keleiviams rekomendacijas.

REKLAMA

„Rekomenduojame keleiviams viso skrydžio metu dėvėti apsauginė kaukę, tinka tiek medicininės, daugkartinės medžiaginės ar šalikas, kuris uždengtų burną ir nosį. Taip pat apsaugines kaukes dėvės ir skrydžio palydovai.

Kalbant apie saugaus atstumo užtikrinimą, užtikrinsime, kad keleiviai sėdėtų toliau vienas nuo kito negu sėdi įprastai. Be to, tai padaryti bus paprasčiau, nes kol kas susidomėjimas skrydžiais nėra didelis.

Apie visas rekomendacijas informuosime keleivius prieš skrydį SMS žinutėmis arba elektroniniais laiškais“, – tvirtino bendrovės atstovė N. Jaafari.

Primename, kad anksčiau bendrovės  „Ryanair“ atstovai, komentuodami situaciją dėl to, kad kai kurie jau suplanuoti ar tik dar galintys vykti skrydžiai, gali būti atšaukti, pateikė tokį atsakymą:

REKLAMA

„Dėl kiekvieno atšaukto skrydžio „Ryanair“ suteikia klientams visas Europos Sąjungos taisyklėse numatytas galimybes, įskaitant nemokamą skrydžio datos perkėlimą ar sumokėtų pinigų grąžinimą kuponu arba pinigais.

Grynųjų pinigų grąžinimo procesas užtrunka, atsižvelgiant į tą faktą, kad šiuo metu turime 10 tūkst. kartų daugiau užklausų dėl atšauktų skrydžių. Taip pat procesas užtrunka dėl reikalavimų išlaikyti saugų atstumą tarp darbuotojų, todėl šiuo metu mes turime mažiau personalo.

Įmonė siūlo kuponus arba nemokamą skrydžio datos keitimą kaip alternatyvą klientams. Jeigu pasirenkamas kuponas, tačiau jis nebūna panaudotas per metus, tai klientas vis tiek galės susigrąžinti pinigus po šio laikotarpio.

Klientams, kurie atsisakys kupono arba nenorės perkelti skrydžio datos, pinigų grąžinimas prasidės po to, kai pasibaigs ši krizė. Atsiprašome už visus dėl šios situacijos kilusius nepatogumus.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų