REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Ši vištiena man paliko labai gerus įspūdžius ir žinau, kad gaminsiu dažniau. Vištiena kreminiame grybų padaže tikrai verta vietos jūsų virtuvėje“, – sako tinklaraštininkė Edita.

„Ši vištiena man paliko labai gerus įspūdžius ir žinau, kad gaminsiu dažniau. Vištiena kreminiame grybų padaže tikrai verta vietos jūsų virtuvėje“, – sako tinklaraštininkė Edita.

REKLAMA

Vištienai reikės: 4 vištų filė be odos; 2 šaukštų aliejaus; 300 g pievagrybių; pagal skonį druskos; pagal skonį maltų pipirų; 2 šaukštų sviesto; 3 skiltelių česnako; 1 šaukšto miltų; 150 ml vištienos sultinio; 125 ml grietinėlės; 50 g permezano sūrio.

GAMINIMAS

Vištienos filė supjaustykite į 4 gabaliukus (iš viso bus 16 gabaliukų) ir dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir kepinkite, kol vištiena gražiai apskrus ir iškeps. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šoną.

Į keptuvę sudėkite griežinėliais pjaustytus pievagrybius ir pakepinkite, kol apskrus. Išimkite iš keptuvės. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir jame pakepinkite smulkintus česnakus. Berkite miltus ir išmaišykite. Kai miltų masė sutirštės, pilkite sultinį, grietinėlę, berkite tarkuotą sūrį, druską, pipirus ir maišykite, kol masė sutirštės.

Į keptuvę dedame vištienos gabaliukus, grybus ir dar patroškinkite kelias minutes. Valgykite su norimu garnyru. Amerikiečiai valgo su makaronais.

Šaltinis: Samčio užrašai 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų