REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Karantinas visame pasaulyje sukaustė turizmo sektorių. Pandemijos įkaitais tapo ir savo keliones suplanavę arba gaudyti paskutinės minutės pasiūlymus linkę lietuviai.

Karantinas visame pasaulyje sukaustė turizmo sektorių. Pandemijos įkaitais tapo ir savo keliones suplanavę arba gaudyti paskutinės minutės pasiūlymus linkę lietuviai.

REKLAMA

Nors pamažu kalbama apie tai, kad situacija turėtų pasitaisyti, tačiau artimiausiais mėnesiais planuoti atostogas užsienyje atrodo itin rizikinga.

Nepaisant to, lietuviai nėra linkę nuleisti rankų. Dalis jų iki šiol nepraranda vilties, kad anksčiau suplanuotos kelionės rugpjūčio mėnesį įvyks.

Nepraranda optimizmo

„Toliau planuojame vykti atostogauti į Fuerteventūrą. Kelionė numatyta rugpjūčio pabaigoje. Kiek mums žinoma, Kanarų salyną koronavirusas palietė nežymiai, todėl vilties dar yra“, – socialiniame tinkle „Facebook“ teigė internautas Nerijus.

Tiesa, po šiuo įrašu Nerijus iškart sulaukė komentaro, kad į Kanarų salas turistai geriausiu atveju bus įleidžiami nuo spalio-lapkričio mėnesio.

REKLAMA
REKLAMA

Kitos keliautojos Ramunės situacija dar sudėtingesnė. Ji vasarą planavo vykti į Azerbaidžaną: „Planai planais, bet šiuo metu mums išduota viza jau suspenduota. Lieka mažai vilties, bet laukiame ir tikėsimės geriausio. Jei nuskridę turėsime karantinuotis, tai tada tikrai neverta. Blogiausiu atveju, tikiuosi, pavyks pakeisti skrydžio datą.“

REKLAMA

Kitas geros nuotaikos nepraradęs internautas teigė, kad gegužės 25 d. turėjo skristi į Turkiją, tačiau, kaip teigia jis pats, akivaizdu, kad teks liks namuose.

Diskusijoje pasisakę žmonės rugpjūčio mėnesį taip pat planuoja skristi į Kroatiją, Barseloną, Kretą, Tailandą, Singapūrą, tačiau jie supranta, kad šiuos planus taip pat gali tekti koreguoti.

Tiesa, dalis į šią diskusiją įsitraukusių žmonių teigė, kad atostogaus Lietuvoje, o kažkas net žadėjo poilsį rinktis „pas Verygą kieme“.

Sudėtinga nuspėti ateitį

Lietuvos turizmo asociacijos (LTA) vykdančioji direktorė Milda Plepytė-Rainienė naujienų portalui tv3.lt pasakojo, kad tam tikros galimybės keliauti turėtų atsirasti jau visai netrukus:

REKLAMA
REKLAMA

„Daug priklauso nuo to, ką mes vadiname užsieniu. Gegužės 15 d. atsidaro sienos su Latvija, Estija. Tad žmonės įspūdžių galės pasisemti lankydamiesi pas kaimynus. Bet jei kalbėtume apie poilsines keliones Turkijoje, Graikijoje ar Bulgarijoje, tai situacija išlieka neaiški.

Šiuo metu lietuviai aktyviau domisi kelionėmis rudenį ir žiemą. O vasaros atostogas jie planuoja atsargiau. Situacija dėl vasaros yra labai neaiški. Todėl sudėtinga priimti sprendimus.

Kelionių organizatoriai orientuojasi pagal valstybinių institucijų rekomendacijas. Jeigu keliauti taps saugu, tai galėsime pradėti vykdyti keliones. Bet dabar sprendimai dar nėra priimti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

LTA vadovė atkreipė dėmesį, kad šiuo metu yra vykdomi išankstiniai bilietų pardavimai rudens, žiemos kelionėms: „Kelionių organizatoriai suteikia žmonėms daugiau galimybių nemokamai keisti skrydžio datas ar net kryptį. Todėl žmonėms yra drąsiau priimti sprendimus.“

Pabrėžiama, kad šiuo metu yra sunku pasakyti, kaip keisis kelionių kainos, nes ją sudaro labai daug veiksnių – nuo lėktuvo bilietų, logistikos užsienio šalyje iki viešbučių.

Bet kuriuo atveju, anot M. Plepytės-Rainienės, keliavimas jau nebebus toks, koks buvo iki šiol:

„Visų pirma viešbučiai turės pasikeisti savo struktūrą dėl griežtesnių higienos ir aptarnavimo reikalavimų. Tačiau ar kainos keisis ilguoju laikotarpiu, vertinti dar sudėtinga. Kelionės daugiau niekada nebebus tokios, kokios buvo.

REKLAMA

Tačiau dabar viskas labai šviežia. Skrydžiai netrukus bus atnaujinti. Galbūt keliautojo sveikatos pasas bus įvestas. Sklando daug idėjų ir minčių, pokyčių tikrai bus, bet kol nieko nėra nuspręsta, sunku kažką komentuoti.

Elementariai paplūdimiuose reikės išlaikyti distanciją. Kaip tai bus padaryta, kol kas sunku pasakyti. Žinoma, patys keliautojai labiau saugosis, skirs daugiau dėmesio asmeninei higienai.“

Kelionių kainą lemia ir kuro kainos, kurios dabar yra rekordinėse žemumose. Tiesa, vėl gi, pasakyti kas bus po pusmečio – sudėtinga.

„Galiu pasakyti, kad žmonės aktyviai seka situaciją, tačiau nematome, kad kažkas galvotų pirkti keliones artimiausiu metu. Šiuo metu reikia stebėti valstybinių institucijų priimamus sprendimus, bendrauti su kelionių organizatoriais, kurie tikrai padės bei patars. Galimybių tikrai yra daug. Reikia tik sulaukti svarbių sprendimų.

REKLAMA

O kol laukiame, netrukus galėsime aplankyti Latviją ir Estiją, kai sugrįžus nebus reikalinga saviizoliacija. Jau tokia galimybė bus ženklus pokytis, kuris pamažu padės išjudinti turizmo sektorių iš sąstingio“, – pabrėžė M. Plepytė-Rainienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų