REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

NVSC: situacija Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje – sudėtinga

sostinės bendrabutyje Pergalės gatvėje nustatytas antras koronaviruso atvejis

Situacija koronaviruso židiniu tapusioje Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje – sudėtinga, aiškinamasi, ar įstaigoje buvo sudarytos atskiros personalo komandos.

Situacija koronaviruso židiniu tapusioje Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje – sudėtinga, aiškinamasi, ar įstaigoje buvo sudarytos atskiros personalo komandos.

REKLAMA

„Ten tikrai pakilo gaisras ir pirmi veiksmai buvo sutelkti šio gaisro gesinimui“, – apie situaciją įstaigoje antradienį sakė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) atstovė Rolanda Lingienė.

Turimais duomenimis, virusas diagnozuotas 21 asmeniui: devyniems personalo darbuotojams ir 12 pacientų, infekcija palietė Vidaus ligų ir Reanimacijos skyriuose.

„Stebimi židiniai trijose šios ligoninės palatose. (...) Šios ligoninės palatos, bent jau tos, kuriose registruoti atvejai, yra didelės: penkiavietės ir iš tikrųjų pilnos buvo pacientų“, – sakė NVSC atstovė.

„Klinikų vadovams pavesta išskirstyti pacientus kiek įmanoma rečiau, bent po du, ne po penkis, kaip dabar rasta. Kaip bebūtų, ligoninė planinių paslaugų bent jau prieš keletą dienų tikrai neteikė, todėl sunku patikėti, kad ten nėra galimybių išskirstyti žmones rečiau nei po penkis“, – kalbėjo ji.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu aiškinamasi, ar tikrai iki šiol buvo sudarytos atskiros personalo komandos, kurių srautai nesikirto.

„Abejonių dėl šito kelia toks greitas išplitimas šioje ligoninėje“, – sakė R. Lingienė.

REKLAMA

„Ieškome sąsajų tarp balandžio 7 dieną Antrojo priėmimo ir skubios pagalbos skyriuje dirbančio asmens, kuriam patvirtinta COVID-19 liga, ir dabartinių atvejų“, – teigė ji.

Taip pat aiškinamasi, kaip dažnai dėl koronaviruso tirti darbuotojai, ar pacientams anksčiau nebuvo pasireiškusių COVID-19 simptomų, vertinama jų hospitalizacijos trukmė.

Sostinės bendrabutyje Pergalės gatvėje nustatytas antras koronaviruso atvejis

Sostinės Pergalės gatvėje esančiame bendrabutyje nustatytas antras koronaviruso atvejis, asmuo lankėsi „Žalgirio“ klinikoje, pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

REKLAMA
REKLAMA

„Vakar minėjau, kad bendrabučio tipo name Pergalės gatvėje nustatytas vienas COVID-19 atvejis, dabar turime informacijos apie dar vieną atvejį“, – spaudos konferencijoje antradienį sakė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) atstovė Rolanda Lingienė.

Pasak jos, epidemiologiškai nepalanku tai, jog šiame name dalis gyventojų dalijasi bendru sanitariniu mazgu bei virtuve.

Nors nėra nustatyta, kad namo gyventojai dirbtų sveikatos priežiūros įstaigose, nerimą kelia tai, jog vienas iš užsikrėtusiųjų lankėsi „Žalgirio“ klinikoje.

„Vienas iš patvirtintų pacientų sekmadienį buvo „Žalgirio“ klinikos priėmimo skyriuje, taip kad šiuo metu intensyviai bendraujama su „Žalgirio“ klinika“, – sakė R. Lingienė.

Pasak jos, svarstoma, kad visiems šio bendrabučio gyventojams galėtų būti pasiūlyta išsitirti dėl koronaviruso.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų