REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje fiksuotas dar vienas įvežtinis atvejis, antradienį spaudos konferencijos metu pranešė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė. 

Lietuvoje fiksuotas dar vienas įvežtinis atvejis, antradienį spaudos konferencijos metu pranešė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė. 

REKLAMA

„Atvejis fiksuotas Klaipėdos apskrityje. Asmuo sekmadienį grįžo į Lietuvą, prieš tai apie du tris mėnesius plaukiojo kruiziniame laive. Jame keleivių nebuvo, plaukiojo tik su įgulos nariais, nes jam nebuvo leidžiama prisišvartuoti uostuose.

Gegužės 7 dieną šis asmuo su įgulos nariais išlipo Barbadose, įgula užsakytu reisu skrido į Londoną, iš jo 10 d. – į Taliną, iš Talino maršrutiniu taksi grįžo į Klaipėdą. Grįžusiam asmeniui buvo paimtas tyrimas, tada paaiškėjo, jog žmogus serga. Simptomų jis neturėjo, šiuo metu atliekamas epidemiologinis tyrimas“, – sakė R. Lingienė.

Dar vienas iš vakar nustatytų atvejų – Telšių apskrityje, asmuo priklauso rizikos grupei dėl kitų susirgimų, lėtinių ligų. Simptomų asmuo neturėjo, jis buvo ruošiamas planinei hospitalizacijai.

REKLAMA
REKLAMA

Kiti 4 atvejai yra Vilniaus apskrityje, 3 reabilitacijos centre „Pušyno kelias“, 1 iš šeimos židinio.

Ragino neprarasti budrumo

R. Lingienė pabrėžė, kad atsiveriant sienoms nereikėtų prarasti budrumo. Kartu ji priminė, kad iki gegužės 10 d. Lietuvoje buvo registruoti 303 įvežtiniai atvejai, tai sudaro apie 20 proc. visų registruotų COVID-19 infekcijos atvejų.

REKLAMA

„Daugiausiai asmenų atvyko iš Didžiosios Britanijos – 105 atvejai. Kauno apskrityje – pusė visų patvirtintų atvejų yra įvežtiniai, Šiaulių ir Utenos apskrityse jie sudaro 40 proc. Kiti 40 proc. susiję su protrūkiais ir tik 40 proc. yra vietinis plitimas“, – kalbėjo ji.  

Pranešė apie tris mirtis

NVSC specialistė konferencijos metu pranešė ir apie dar vieną – Vilniaus klinikinėje ligoninėje, Vidaus ligų skyriuje gydyto asmens mirtį.

„Stacionare šiuo metu yra 105 asmenys, reanimacijoje – 12, dirbtinė plaučių ventiliacija taikoma 5 asmenims, 41 asmuo su deguonies terapija. Prieš spaudos konferenciją gavo informaciją apie Vilniaus klinikinėje ligoninėje Vidaus ligų skyriuje gydyto asmens mirtį“, – informavo R. Lingienė.

REKLAMA
REKLAMA

Informacija gauta tik žodžiu, į statistiką bus įtraukta tik kitą dieną.

Anksčiau pranešta, kad mirė dvi Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje dėl koronaviruso gydytojos Antavilių pensionato globotinės. Apie tai antradienį BNS informavo Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

„Mes turime telefonu gautą informaciją, oficialiai raštu ji dar nepatvirtinta“, – teigė NVSC Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė.

Kaip BNS sakė Antavilių pensionato direktoriaus pavaduotoja Birutė Šarakauskienė, viena globotinė mirė šeštadienį, kita – pirmadienį.

„Abi moterys priklausė rizikos grupei, turėjo gretutinių lėtinių ligų. Viena buvo 82 metų amžiaus, kita – 85 metų amžiaus“, – kalbėjo ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot R. Lingienės, šie mirties atvejai į oficialią statistiką dar nėra įtraukti.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų