REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turbūt žinote, kad nepakankamas kiekis sekso gali pakenkti sveikatai, bet ar sekso gali būti ir per daug? Sekspertė papasakojo, kas gali atsitikti.

Turbūt žinote, kad nepakankamas kiekis sekso gali pakenkti sveikatai, bet ar sekso gali būti ir per daug? Sekspertė papasakojo, kas gali atsitikti.

REKLAMA

Daugelis žino, kad sekso trūkumas gali sukelti visą eilę bėdų su sveikata. Bet ar sekso gali būti per daug? Sekspertė „Daily Star Online“ pasakojo, kas atsitinka organizmui, jei žmogus elgiasi kaip triušis.

D. Maria Fernanda Peraza Godoy tikina, kad per didelis sekso kiekis gali būti problema. Urologė, seksualinės medicinos ekspertė ir „Healthy Pleasure Collective“ bendraįkūrėja sako: „Žmonės yra labai sudėtingos būtybės. Jei sekso trūkumas ar per didelis jo kiekis sukelia nuolatinę ir asmenišką prastą savijautą, tuomet taip, tai gali būti problema.“

Ji tęsia: „Sąmoningumas savo seksualinės sveikatos, kuri yra svarbi ne tik dėl jos teikiamo malonumo, atžvilgiu yra susijęs ne vien su kiekybe. Mylėtis galima tiek, kiek tik norisi, jei tam neprieštarauja partneris.“

REKLAMA
REKLAMA

Sekspertė taip pat pabrėžia, kad jei mylitės daugiau, tai dar nereiškia, kad jūsų seksualinė sveikata yra geresnė – viskas priklauso nuo pasitenkinimo lygio. Taip pat svarbu suprasti, kiek gali pakelti jūsų kūnas, kai mylitės daugiau, nei įprastai. Tačiau dr. Peraza sako, kad svarbu save priimti, nes seksas teikia daugybę privalumų ir naudos sveikatai.

REKLAMA

Ji paaiškino: „Jei dažnai užsiimate seksu ir esate patenkinti, tuomet tai yra labai sveika. Be to, taip stiprinate ir savo imuninę sistemą, geriau veikia širdis ir užkertamas kelias įvairioms ligoms.“

Bet nors iš pradžių viskas būna tik smagumas ir žaidimai, vėliau moterims gali atsirasti sudirginimo požymių, rašoma dailystar.co.uk.

Daktarė sako: „Moterims labai intensyvus lytinis gyvenimas gali makšties srityje sukelti dirginimą bei kitas problemas, pavyzdžiui, infekcijas. Be to, tik pasireiškus sudirginimui reikėtų nustoti užsiiminėti seksu, kad būklė nepasunkėtų.

Toks makšties sudirginimas taip pat gali atsirasti dėl lubrikacijos stokos, todėl reikėtų naudoti kokybiškus lubrikantus. Tačiau jei mylitės per daug ir jus tai tenkina, štai kas atsitinka – tampate laimingu ir patenkintu žmogumi.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų