REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybei nusprendus skirti papildomas subsidijas smulkiam verslui, jo atstovai sako pasigedę diskusijų. Verslininkai priekaištauja valdžiai, kad sprendimus ji priima už uždarų durų.

Vyriausybei nusprendus skirti papildomas subsidijas smulkiam verslui, jo atstovai sako pasigedę diskusijų. Verslininkai priekaištauja valdžiai, kad sprendimus ji priima už uždarų durų.

REKLAMA

Anot Smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos pirmininkės Zitos Sorokienės, taip pat neramina administracinė našta, kurią valdžia užkrovė ant įmonių pečių.

„Bet kokia parama verslui yra gera, bet turėjo būti labiau aptarta. Mes penktadienį iš Ekonomikos ministerijos gavome informaciją su pateiktu aprašo projektu ir klausimu, kokių mes turime pamąstymų. Šiandien ryte juos pateikėme, bet nematėme, kaip tas aprašas atrodo“, – BNS sakė Z. Sorokienė.

„Situacija nėra teisinga ir mes neturime jokių galimybių jos ištaisyti“, – pridėjo ji.

Ji taip pat pridūrė, kad Vyriausybės skirti 100 mln. eurų yra „lašas jūroje“, be to, buvo užmiršti individualia veikla užsiimantys žmonės.

REKLAMA
REKLAMA

„Jie priėmė nuostatą, kad tai turi būti tik mikro įmonės, kurios turi nuo vieno iki devynių darbuotojų, bet užmiršo savarankišką veiklą vykdančius žmones. Mes paprašėme, kad tie žmonės būtų įtraukti, nes jie taip pat moka mokesčius, kuria darbo vietas, tačiau į tai neatsižvelgta“, – sakė smulkiojo verslo atstovė.

REKLAMA

Z. Sorokienės teigimu, dėl didelės administracinės naštos siekiant gauti paramą kyla rizika, kad kai kurios smulkios įmonės paprasčiausiai pinigų neprašys.

„Įžvelgiame didelę naštą paramos gavimo tvarkoje – mūsų manymu, ji turėtų būti daug paprastesnė (...) Didelė dalis tų žmonių, verslininkų neis ir neprašys, nes jiems tiesiog per daug didelė administracinė našta“, – – pabrėžė Z. Sorokienė.

Pasak jos, VMI apie visas Lietuvos įmones žino visą informaciją, turi sąrašą tų, kuriems reikalinga pagalba.

„Manau, kad iš verslo pakaktų gauti tik prašymą, sąskaitos numerius ir įsipareigojimus, kad šitie pinigai bus panaudojami verslui“, – sakė Z. Sorokienė.

REKLAMA
REKLAMA

Ji teigė, kad smulkusis verslas būtų linkęs palaukti pinigų dar kelias dienas, jeigu priemonės su jo atstovais būtų suderintos labiau.

Premjeras Saulius Skvernelis pirmadienį pranešė, kad prašyti pagalbos mažos įmonės gali nuo  antradienio, o subsidijos bus išmokamos per tris darbo dienas.

Išmokų dydis priklausys nuo praėjusiais metais sumokėtų mokesčių – jei sumokėta iki 1 tūkst. eurų GPM – subsidija sieks 500 eurų, nuo 1 iki 2 tūkst. eurų GPM – 1 tūkst. eurų, jei daugiau – pusę sumokėto GPM.

VMI BNS nurodė, kad įmonės, norinčios gauti papildomą valstybės paramą turės atitikti tris kriterijus – jose privalės dirbti ne daugiau nei devyni žmonės, jos privalės būti VMI sudarytame nuo karantino nukentėjusių įmonių sąraše bei negalės būti bankrutuojančios, restruktūrizuojamos ar likviduojamos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų