REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Svarbiausios savaitgalio koronaviruso naujienos

BNS pateikia svarbiausių savaitgalio naujienų apie koronaviruso krizę Lietuvoje apžvalgą:

BNS pateikia svarbiausių savaitgalio naujienų apie koronaviruso krizę Lietuvoje apžvalgą:

REKLAMA

Viruso plitimas. Savaitgalį patvirtinti 43 nauji koronaviruso atvejai, daugiau kaip pusė jų – židiniais tapusiose gydymo įstaigose. 15 koronaviruso atvejų nustatyta Antavilių pensionate: užsikrėtė devyni globotiniai ir šeši darbuotojai. Ši įstaiga sulaukė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro kritikos dėl nesilaikomų nurodymų, jos atstovai kritiką atmeta ir ragina ištirti visus įstaigos gyventojus. Šeštadienį nuo koronaviruso mirė vyresnis nei 80 metų asmuo, turėjęs gretutinių ligų. Tai 50-oji koronaviruso auka šalyje.

REKLAMA
REKLAMA

Sekmadieninės mišios. Sekmadienį tikintieji pirmą kartą nuo karantino pradžios rinkosi į sekmadienines mišias. Kunigai sako, kad juos maloniai nustebino susirinkusio jaunimo gausa.

REKLAMA

Visuomenės tyrimai. Savaitgalį dėl koronaviruso tirti vaistinių, prekybų vietų ir vaikų darželių darbuotojai. Tyrimų rezultatai turėtų paaiškėti kitą savaitę. Iš viso Lietuvoje jau atlikta beveik 184 tūkst. tyrimų dėl koronaviruso.

Siūlymai ES biudžetui. Artėjant naujam derybų raundui dėl būsimo Europos Sąjungos biudžeto, Lietuvos prezidentas bei Latvijos ir Estijos premjerai kreipėsi į ES institucijų vadovus, siūlydami didinti bendrą iždą, sanglaudos ir žemės ūkio finansavimą. Nesutarus dėl bendro skolinimosi euro zonoje, Europos Komisija teigia, kad 2021-2027 metų biudžetas taps svarbiausiu įrankiu padėti valstybėms narėms kovoti su koronaviruso krize. Jo projektas turėtų būti pristatytas šį mėnesį. 

REKLAMA
REKLAMA

Užsienyje:

* Užsikrėtusiųjų skaičius pasaulyje viršijo 4 milijonus, mirusiųjų skaičius artėja prie 280 tūkstančių.

* Baltarusijos sostinėje Minske, nepaisant šalyje sparčiai plintančio koronaviruso, šeštadienį surengtas pergalės prieš nacistinę Vokietiją 75-ųjų metinių minėjimo paradas, kuriame dalyvavo tūkstančiai karių. Rusija paradą šiemet atšaukė.

* Rusijoje kas dieną toliau registruojama 10 tūkst. ir daugiau naujų koronaviruso atvejų, sekmadienį jų buvo per 11 tūkst., bendras skaičius siekia 209 tūkstančius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

* Koronavirusas diagnozuotas JAV viceprezidento Mike'o Pence’o (Maiko Penso) spaudos sekretorei.

* Japonijos vyriausybė perdavė Estijai siuntinį su potencialiu vaistu nuo koronaviruso „Avigan“. Nuo gripo sukurtas vaistas bus naudojamas tyrimams ir eksperimentiniam gydymui.

* JAV elektromobilių gamintojos „Tesla“ vadovas Elonas Muskas Kalifornijos valdžiai dėl koronaviruso pandemijos neleidus gamyklai atnaujinti veiklos, pagrasino iškelti šios bendrovės būstinę ir gamyklą iš Kalifornijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų