REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalį – koronaviruso protrūkis Antaviliuose ir Vilniaus ligoninėje

fiksuotas susirgimų šuolis

Iš 43 per savaitgalį nustatytų naujų koronaviruso atvejų 15 yra nustatyti Antavilių pensionate, 10 – Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje, BNS sekmadienį sakė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) gydytoja epidemiologė Daiva Razmuvienė.

Iš 43 per savaitgalį nustatytų naujų koronaviruso atvejų 15 yra nustatyti Antavilių pensionate, 10 – Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje, BNS sekmadienį sakė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) gydytoja epidemiologė Daiva Razmuvienė.

REKLAMA

„Antaviliuose 15 naujų ir 10 – Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje“, – sakė ji.

Pasak NVSC atstovės, kol kas neturima duomenų, ar šie atvejai patvirtinti pacientams, ar įstaigų personalui.

„Visi likę yra pavieniai ir yra vienas šeiminis atvejis“, – sakė D. Razmuvienė.

Skelbdama naujus atvejus Sveikatos apsaugos ministerija sekmadienį informavo, jog penktadienį nustatytų atvejų buvo daugiau nei aštuoni, kaip buvo skelbta šeštadienį, šiuo metu aiškinamasi, kiek iš šių 43 atvejų buvo nustatyta šeštadienį, o kiek – penktadienį.

Pensionato globotiniai išvežti į ligoninę

Šeštadienį koronavirusas patvirtintas devyniems Antavilių pensionato globotiniams, jie išvežti į dvi gydymo įstaigas.

REKLAMA
REKLAMA

„Vakar išaiškėjo, kad susirgę yra devyni ir jie buvo hospitalizuoti. Visi jie neturėjo klinikos, kitaip sakant, nebuvo jokių susirgimo požymių. Tačiau dėl teigiamų testų, kuriuos mes vakar iki pietų sužinojome, jie buvo hospitalizuoti“, – BNS sakė Antavilių pensionato direktoriaus pavaduotoja Birutė Šarakauskienė.

REKLAMA

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, iš viso per savaitgalį šioje įstaigoje patvirtinta 15 naujų atvejų.

B. Šarakausienė BNS šeštadienį sakė, jog koronavirusas nustatytas keturiems darbuotojams, dar du nauji atvejai paaiškėjo penktadienį.

Antavilių pensionato atstovės duomenimis, šiuo metu iš viso serga 20 įstaigos globotinių ir 13 darbuotojų.

Šeštadienį paaiškėjus naujiems užsikrėtimų tarp darbuotojų atvejams įstaiga nerimavo, jog nebus kam prižiūrėti pacientų, tačiau, pasak B. Šarakausienės, rastos trys darbuotojos, kurios savanoriškai pasisiūlė perimti pamainą.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes radome išeitį savo jėgomis: tame skyriuje, kuriame yra susiformavęs židinys, liko gyventi 20 gyventojų ir šiandien pasikeitė pamaina, ryte atlikome dezinfekciją ir įvyko pasikeitimas: išėjo septyni buvusieji darbuotojai ir atėjo trys nauji“, – sakė ji.

Pasak pensionato vadovės, hospitalizavus užsikrėtusiuosius, sumažėjo darbo krūvis, todėl tiek darbuotojų užteks.

„Kadangi ženkliai sumažėjo gyventojų, tik 20, tai trys naujos darbuotojos nusiteikusios labai ryžtingai, su entuziazmu, labai saugosis ir pasiruošę dirbti“, – sakė B. Šarakausienė.

Jos teigimu, įstaiga turi pakankamai apsaugos priemonių, o kitą savaitę su Vilniaus savivaldybe yra sutarta organizuoti 211 dar netirtų Antavilių pensionato gyventojų tyrimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pensionatas yra sulaukęs NVSC atstovų įspėjimų dėl nevykdomų nurodymų ir netinkamai vykdomos epidemijų kontrolės. Visuomenės sveikatos centro specialistai yra pateikę privalomus nurodymus, kuriuos įstaiga privalo įgyvendinti iki pirmadienio.

B. Šarakausienė teigia, jog įstaiga visų nurodymų laikosi, o virusas joje plinta dėl artimo kontakto su pacientais ir delsiant atlikti visų įstaigos gyventojų tyrimus.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) gegužės 10 d. duomenimis:

•    Patvirtintų ligos atvejų skaičius konkretiems žmonėms: 1479

•    Sergančių žmonių skaičius: 597

•    Per vakar ir užvakar patvirtintų naujų COVID-19 susirgusių žmonių skaičius: 43 (patikslinus duomenis, per penktadienį buvo patvirtinta daugiau nei 8, kaip skelbta, kiek konkrečiai – šiuo metu tikslinama; bendra dviejų dienų naujų COVID-19 susirgusių žmonių skaičių suma – 43) 

REKLAMA

•    Mirusių nuo COVID 19 žmonių skaičius: 50

•    Užsikrėtusieji koronavirusu, mirę dėl kitų priežasčių: 4

•    Pasveikusių žmonių skaičius: 828

•    Izoliacijoje esančių žmonių skaičius: 321

•    Paveiktomis teritorijomis laikomos visos šalys

Per vakar dieną ištirtas 3581 ėminys dėl įtariamo koronaviruso. Iki šiol iš viso ištirti 183 913 ėminiai dėl įtariamo koronaviruso.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų