REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sunku patikėti, bet Latvijos futbolininkai yra nuskriaudę vieną pajėgiausių pasaulyje – Vokietijos rinktinę. Tai įvyko 2004 metų Europos čempionate, kai latviai pirmą ir kol kas vienintelį kartą pateko žemyno pirmenybių finalinį etapą. 

Sunku patikėti, bet Latvijos futbolininkai yra nuskriaudę vieną pajėgiausių pasaulyje – Vokietijos rinktinę. Tai įvyko 2004 metų Europos čempionate, kai latviai pirmą ir kol kas vienintelį kartą pateko žemyno pirmenybių finalinį etapą. 

REKLAMA

Į Portugalijoje surengtą čempionatą netikėtai patekusi Latvijos komanda jame kaip reikiant patriukšmavo. Ji sugebėjo nepralaimėti vokiečiams – mačas baigėsi lygiosiomis 0:0. 

Šias intriguojančias rungtynes sekmadienį, gegužės 10 d., 21.30 val., rodys „TV3 Sport“ kanalas ir vaizdo transliacijų internetu platforma „Go3“, o komentuos Nerijus Kesminas. 

Vokietijos rinktinei tame Europos čempionate atstovavo tokios futbolo žvaigždės kaip Oliveris Kahnas, Michaelis Ballackas, Miroslavas Klose, Bastianas Schweinsteigeris, Philippas Lahmas ir kai kurie garsūs žaidėjai. 

REKLAMA
REKLAMA

Nors toje akistatoje teritorinę ir žaidybinę persvarą turėjo vokiečiai, tačiau ne vieną galimybę pasižymėti turėjo ir latviai. Dukart galėjo įmušti Maris Verpakovskis. Viename iš epizodų jis buvo pargriautas varžovų baudos aikštelėje, latviai reikalavo 11 m baudinio, bet teisėjo švilpukas deja tylėjo. 

REKLAMA

Vokietijos futbolininkai iš viso atliko 22 smūgius, latviai – 5 (į vartų plotą atitinkamai 9 ir 3). Vokiečiai kamuolį kontroliavo 65 proc. laiko. Jie kėlė 7 kampinius, Latvijos ekipos žaidėjai – 4. Tačiau nepaisant to, kad pagal statistikos rodiklius buvo pranašesni varžovai, latviai demonstravo geležinę gynybą ir neleido grėsmingiems oponentams įmušti. 

„Norėjau pasakyti, kad tai buvo fantastiška pergalė. Tiesa, tai buvo fantastiškos lygiosios. Aš didžiuojuosi savo komanda ir savo šalimi“, – tada kalbėjo Latvijos rinktinė vyriausiasis treneris Aleksandras Starkovas. 

REKLAMA
REKLAMA

Žemyno pirmenybėse Latvijos futbolininkai rimtai priešinosi ir Čekijos ekipai, kuriai nusileido tik paskutinėmis rungtynių minutėmis – 1:2. 

Vokiečiai 2004-ųjų pirmenybėse patyrė visišką fiasko. Jie nesugebėjo įveikti grupės varžybų (pirmojo etapo) barjero. D grupėje Vokietijos futbolininkai surinko tik 2 taškus ir užėmė trečiąją vietą. Jie 1:1 baigė dvikovą su Nyderlandais ir 1:2 turėjo pripažinti čekų pranašumą. 

Čempionate sensacingai triumfavo graikai. Jie finale 1:0 palaužė Portugalijos komandos pasipriešinimą. 

Latvijos rinktinė į Europos pirmenybių lemiamą etapą prasibrovė, kai atrankos varžybų grupėje užėmė antrąją vietą. Ji aplenkė Lenkijos, Vengrijos ir San Marino ekipas ir tik vienu tašku atsiliko nuo Švedijos futbolininkų. 

Nuo pirmadienio „TV3 Sport“ kanalas žiūrovų patogumui ir toliau skiria dienos temą. Tai reiškia, kad gegužės 11 d. visą dieną bus rodomos KHL geriausios kovos. Antradienis ir trečiadienis bus skirti išskirtiniams futbolo mačams. Geriausiomis krepšinio (Eurolygos, NBA bei FIBA) rungtynėmis bus galima mėgautis kitą ketvirtadienį ir penktadienį, o savaitgalio vakarai bus skirti klasika virtusioms dvikovoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų