REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visai neseniai socialiniame tinkle ėmė plisti vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota, kaip Vilniaus oro uosto teritorijoje elgiamasi su paklydusiu gyvūnu. Automobilio vairuotojas gainioja lapę. Matyt, kad taip bando ją išvaryti iš teritorijos.

Visai neseniai socialiniame tinkle ėmė plisti vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota, kaip Vilniaus oro uosto teritorijoje elgiamasi su paklydusiu gyvūnu. Automobilio vairuotojas gainioja lapę. Matyt, kad taip bando ją išvaryti iš teritorijos.

REKLAMA

Toks elgesys papiktino ir žinomus žmones.

Vilnietė Edita Vilniaus oro uosto teritorijoje užfiksavo nemalonų incidentą. Įmonės automobilis po pakilimo ir nusileidimo takus įnirtingai vaikosi nediduką gyvūnėlį, kaip dabar paaiškėjo, lapę. Po kurio laiko visureigis žvėrelį pasiveja ir kliudo.

„Galbūt aš kažko nesuprantu, bet nejaugi nėra kažkokio humaniškesnio budo pašalinti gyvūną iš oro uosto teritorijos, negu kad jį išgąsdinti ir pervažiuoti džipu?“ – feisbuke brūkštelėjo moteris ir patalpino vaizdo medžiagą.

Kiek vėliau savo pastebėjimais pasidalijo ir žinomi žmonės.

Atlikėjas Ruslanas Kirilkinas rašė: „Smurtui prieš gyvūnus rėkiu balsu „ne“. Kažin kaip jie ten elgiasi su mūsų gyvūnais skrydžio metu ?! Pasidalinkite prašau.“

REKLAMA
REKLAMA

Fausta Marija Leščiauskaitė taip pat neliko abejinga šiai temai: „Aš neturiu žodžių Vilniaus oro uostas – ar jūs ten per karantiną smegenis vienišuose pakilimo takuose išmėtėte? Esate šlykštūs sadistai. Ir tikrai negalvosiu kitaip, kol nebus viešo atsiprašymo ne tik žodžiais, bet ir adekvačia auka štai tokių nukankintų gyvūnų gydymui ir globai.

REKLAMA

Ėjo 21 amžius, Vilniaus oro uostas skatino smurtą prieš gyvūnus ir patys mielai praktikavo. Ir kaip man dabar nebijoti atsivežti savo šunų į oro uostą skrydžiui? Ką aš žinau, gal ten koks Vacikas juos praeidamas koja paspardo.“

Naujienų portalui tv3.lt Liveta Kazlauskienė pasakojo, kad šis vaizdo įrašas nepraslydo ir pro jos akis. Ji tikino, kad nori, jog žmonės atkreiptų dėmesį į netinkamą elgesį Vilniaus oro uoste.

Susisiekus su oro uosto administracija, pastaroji tikina, kad toks darbuotojų elgesys netoleruotinas. Esą po įvykio buvo iškviestos tarnybos ir pradėtas vidinis tyrimas. Pasak atstovo žiniasklaidai Mariaus Zeleniaus, jei paaiškės, kad darbuotojai elgėsi piktybiškai, situacija bus įvertinta griežtai ir principingai.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvos oro uostai griežtai pasisako prieš bet kokį žiaurų elgesį su gyvūnais. Norėčiau priminti, kad oro uostuose nuolat taikomos įvairios prevencinės priemonės dėl laukinių gyvūnų kontrolės. Turime ir garsines patrankas, ir garsinius signalus, specialias tvoras. Vandens telkinių, žolės priežiūrą“, – pasakoja oro uosto atstovas M. Zelenius.

Oro uostas stebisi, kaip gyvūnas galėjo į teritoriją patekti, mat du kartus per parą darbuotojai apvažiuoja visą teritoriją ir tikrina, ar tvorose nėra pažeidimų, ar ertmių, kurios tuoj pat yra sutvarkomos.

Na, o Gyvūnų globėjų asociacijai vadovaujančiam Vytautui Gustaičiui keista, kad administracija į juos nesikreipė, mat būtent ši organizacija yra atsakinga už tokius atvejus, kuomet į žmogaus erdvę patenka laukiniai gyvūnai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak V. Gustaičio, nors pakilimo ar nusileidimo takas išties rizikinga vieta, kuomet lakstantis gyvūnas gali sukelti pavojų lėktuvuose esantiems žmonėms, tačiau per karantiną skrydžių skaičius yra minimalus, todėl tiesiog buvo priimtas skubus ir neatsakingas sprendimas.

O ir vykstant intensyviems skrydžiams oro uostas tiesiog galėtų į juos kreiptis ir pasiskolinti specialias gaudykles gyvūnams.

„Yra specialios gaudyklės, kuriomis gyvūnas yra sugaunamas. Esame jų nusipirkę jų įvairių dydžių. Pradedant nuo mažų gyvūnų, baigiant dideliais. Tokios gaudyklės pagalba mes gyvūnus pagauname gyvus, visiškai nesusižeistus ir juos išvežam į reikiamą vietą, ir ten paleidžiame“, – teigia asociacijos vadovas V. Gustaitis.

REKLAMA

Aplinkos ministrą Kęstutį Mažeiką toks neatsakingas oro uosto darbuotojų požiūris supykdė. Esą tokia didelė įmonė, kuri investuoja didžiulius pinigus, galėtų tinkamai pasirūpinti visais savo verslo aspektais.

„Policija turėtų pradėti tyrimą dėl žiauraus elgesio su gyvūnais ir tiems asmenims, kurie taip pasielgė, nes tai, ką ir jūs matėte ir aš mačiau, kad, greičiausiai, tas gyvūnas buvo nudaigotas, reiškia, tokiu atveju jiems gali grėsti viešieji darbai, bauda arba net laisvės atėmimas iki vienerių metų“, – kalbėjo ministras K. Mažeika.

Nors policija apie įvykį informuota, ikiteisminis tyrimas dar nepradėtas. Pareigūnai aiškinasi aplinkybes. Apžiūrėti lapės atvyko ir veterinaras. Bus tiriama, ar žvėrelis nesirgo pasiutlige, o vėliau ir priimami sprendimai. Bus svarstoma, ar oro uostui taikyti sankcijas.

Gamtininkai įspėja, kad miestuose dėl karantino sumažėjus žmonių ir automobilių srautams laukiniai gyvūnai vis dažniau pabando užsukti į ištuštėjusias gatves.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų